Oh well |ספויילר| {זהירות, ארוך}
כל כך הרבה מימדים, וג'ואן בחרה להסתבך דווקא עם מימד הזמן... אני גם תהיתי לגבי הלולאה שבספר... נניח והארי והרמיוני לא היו חוזרים - באקביק היה נרצח, פיטר היה משתחרר, לופין היה מנסה לתקוף את סיריוס, הארי והרמיוני היו מתרוצצים סביבם או שאפילו בורחים, אם כי לא נראה לי שהם היו משאירים את רון פצוע, וסנייפ - שהיה מספיק להתעורר, היה כובל את סיריוס ואת לופין, וככל הנראה מביא אותם לסוהרסנים. או שהנ"ל היו מגיעים עוד לפני שסנייפ היה מתעורר. כך או כך, יהיה מי שיודיע לדמבלדור על מה שקרה, או שהיה לו חיזיון מקדים, ותחושה של הדברים שאמורים להיות. כעת, הארי והרמיוני חזרו על עקבותיהם, כיוון שמישהו אמור היה להציל את בקביק, ובאותה הזדמנות להציל את הארי וסיריוס, ובקביק בתורו יוכל לטוס יחד עם סיריוס. לכאורה יכל לבוא קוסם אחר שיציל את כולם, אבל הארי הוא זה שנבחר - אולי מכיוון שיש לו קשר טוב עם בקביק, ויכולת ליצור פטרונוס מוגשם (בספר, היו להארי מספר הזדמנויות ליצור פטרונוס, אחת מהן בזמן משחק קווידיץ' - ששלושה תלמידים בסלית'רין התחפשו לסוהרסנים, ונתקלו בפטרונוס בצורת אייל, אותו דמבלדור בדק בתשומת לב) נוסף להארי, דרושה גם הרמיוני, בין השאר כי אצלה נמצא מחולל הזמן, והיא גם קלטה איך הדברים אמורים להיות. בסרט הרמיוני זורקת אבנים לבית של האגריד, וגם מיללת כמו זאב, וגם בספר היא מובילה. מעבר לכך, היא גם שומרת על באקביק, בזמן שהארי הולך לראות מי שיגר את הפטרונוס כשהארי היה מעבר לאגם. בשלב מסויים הוא תופס שזה היה הוא - ומיד מצליח ליצור פטרונוס, גם מכיוון שהסוהרסנים היו ממוקדים בשניים שבצד השני, ובעיקר - כיוון שהוא הבין שכך אמור להיות. אחרי שהארי והרמיוני טסו עם באקביק וחילצו את סיריוס, הם חזרו לטירה, והגיעו לבית החולים, שם חיכה להם דמבלדור בפתח, ואמר להם שהגיעו בזמן - והשניים מההווה הספיקו לעזוב. התוצאה היא, שכאן כבר הזמן חוזר על עצמו בלולאה - הרמיוני והארי שחולץ מידי הסוהרסנים חוזרים לעבר, ושניה לאחר מכן נכנסים לחדר הרמיוני והארי שחילץ את סיריוס והארי. עד כמה שנראה, מאותה שניה הסתיימה הלולאה, ומבחינה פיזית - הארי והרמיוני בעצם נמצאים שלוש שעות אחרי הפעם הקודמת שהגיעו לבית החולים. מה שמסביר את העייפות הרבה של הרמיוני ביום לימודים רגיל...
~~~~~~~~~~~~~ כשכתבתי סיפורים די התעניינתי במסעות בזמן, כך גם כתבתי סיפור על נער אחד שחוזר חמש דקות בזמן ופוגש את עצמו, או משהו בסגנון, ואחד הידידים שלי הסביר לי שכך פתחתי לולאה, שבה הנער מה'עתיד' יראה שכעבור 5 דקות הנער מה'הווה' יחזור חזרה בזמן.,. החלטתי לשנות את הסיפור כך: בבוקר הנער לבד בבית, הוריו יחזרו תוך שעה, נניח. הוא רוצה לצאת לטיול ליום שלם, ומשאיר להוריו פתק שהוא יוצא לטיול של כמה שעות. לנער יש מכונת זמן. הוא יוצא לטיול, מטייל עד הערב, ואז יש מספר אפשרויות - הוא חוזר בערב - הוא חוזר בזמן עד שעברו שעתיים מהיציאה - הוא חוזר בזמן עד שעברה דקה מהיציאה, וזורק את הפתק לפח באפשרות א', אין כאן שום 'קסם', והוריו הספיקו לדאוג מאוד. באפשרות ב', ההורים שמו לב שהנער יצא לטיול, רוצים לשמוע חוויות, ומבחינתם הוא טייל שעתיים (בזמן שהוא עייף מיום שלם) באפשרות ג', אף אחד לא יודע על כך שהנער טייל (ואז הוא צריך למצוא תירוץ למה התעייף כל כך) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ישנה גם תיאוריה שיש מספר מערכות של מרחב-זמן , הווא אומר - מספר מימדים. כל בחירה שאדם מסויים עושה בזמן מסויים - ישנם עוד אלפי התגשמויות שלו, שבחרו לעשות דברים אחרים. לדוגמא - אדם אחד הולך בשביל, מגיע לצומת ופונה שמאלה. הוא יכל לפנות ימינה, או להמשיך ישר, או בכלל לרדת מהשביל, או לעמוד במקום, או לחזור חזרה, או סתם לקפץ בסיבובים. וכך בעצם, בזמן שאותו אדם פנה שמאלה, הוא כמו הוכפל, ואחד פנה ימינה, האחר המשיך, וכן הלאה. דבר דומה היה גם בסרט מאטריקס 2 - כשניאו פגש את האדריכל, ושם על המסכים ראו את כל הניאו האפשריים, שכל אחד מגיב בצורה שונה. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ כעת, אם לולאת הזמן ב"הארי פוטר והאסיר מאזקבן" נראית מסובכת - אני מציע לנסות לקרוא את "שערי אנוביס", שם (בין השאר) חוקר תרבות שחקר את חיי המשורר וויליאם אשבלס, ואף קרא ביוגרפיות מקיפות עליו, חוזר בזמן יחד עם קבוצת אנשים, ושם הוא מגלה שאותו ווילאם אשבלס הוא בעצם דמות...