חשבתי לעבור מVB לASM

חשבתי לעבור מVB לASM

מישהוא יודע איפה אני יכול למצוא איזה קומפיילר לASSEMBLER .. עדיף מאוד שיראה נורמלי, ז"א שיראה כמו עורך טקסט, שיסמן לי MOV וכאלה בצבעים אחרים, אני מקווה שהבנתם למה אני מתכוון.. הכי חשוב שיעבוד בסביבת WINDOWS... ובלי שום קשר לזה, יש בכל האינטרנט מדריך לאASM בעיברית ? כי לא מצאתי

selalerer

New member
אווו קפיצה עצבנית, מVB לASM.

בכל אופן מה שאתה מחפש זה IDE שלם ממה שהבנתי ע"פ ההודעה שלך ולא רק עורך טקסט. IDE מורכב מכמה רכיבים בסיסיים: 1.עורך טקסט 2.קומפיילר (שהופך את הקובץ טקסט לקוד מכונה) 3.דיבאגר (שנותן לך להריץ את הקוד מכונה, פקודה פקודה) ובנוסף רכיבים קצת פחות בסיסיים שמשתנים מIDE אחד למשנהו ובד"כ כוללים כלים שמספקים איזשהו מבט על כל הפרוייקט בצורה נוחה ומאפשרים ניהול פרוייקט בצורה נוחה. הראשי תיבות של IDE הם Integrated Development Enviorment או משהו כזה. חיפוש בgoogle אחר Windows Assembly IDE העלה את הכתובת הבאה: http://www.programmersheaven.com/zone5/cat24/23476.htm תנסה, אולי זה מה שאתה צריך. בהצלחה.

DadleFish

New member
עילית פחות, אתה מתכוון ../images/Emo13.gif

ליתר דיוק, אתה עובר לשפה (VB זה מחולל יישומים, לא שפת תכנות).

vinney

Well-known member
VB זה לא בדיוק מחולל יישומים ../images/Emo13.gif

מחולל יישומים זה תוכנה שאתה כותב בה קוד, והיא מריצה לך אותו כל פעם. זה בגדול מילה מפוצצת ל Interpreter. VB אומנם יוצר קובץ EXE עצמאי, על כן הוא לא מחולל יישומים, אבל קובץ EXE שהוא יוצר בדרך כלל גדול ולא הכי יעיל, ועם הרבה תלויות חיצוניות. בנוסף, הסביבה הפנימית של VB מתנהגת כמו מחולל יישומים, ז"א VB עוטף את הקוד במשהו סטנדרטי שמריץ את הקוד שבפנים כinterpreter. מדובר בשפה עילית מדור רביעי. אסמבלר לעומת זאת זו שפה מדור ראשון, הכי קרורה לשפת מכונה (למעשה, אסמבלר זאת שפה בה לכל פקודת מכונה יש פקודה אחת ויחידה בשפה).

DadleFish

New member
מחולל יישומים...

היא סביבת פיתוח לתוכנות שהן כמו תבנית מסוימת שלתוכה אתה יוצק תוכן. מדובר בסביבה שיש בה סדרה מסודרת של פעולות שעליך לבצע על מנת לייצר תוכנה מסוימת. דוגמאות למחוללי יישומים למשל - Microsoft Access (שהוא בבסיסו Database אבל מאפשר לך לכתוב יישומים ולהריצם), Visual Basic שמאפשר לך בקלות לעשות יישומים ל-WINDOWS, בעיקר כאלו המבוססים על WINDOWS, ועוד. Visual Basic נשענת על שפה בסיסית מאוד שנקראת Basic ושימשה לפני 20 שנה בערך ללימוד תכנות בסיסי מאוד.

vinney

Well-known member
טוב, אז התיאור הזה יותר מדויק משלי

עדיין VB זה לא "מחולל יישומים", בניגוד לACCESS. בACCESS אתה יכול ליצור יישום בלי לכתוב שורת קוד אחת. בVB זה יהיה לך קשה מאוד:)

DadleFish

New member
תגדיר "יישום".

חוץ מזה, זו לא הגדרה של מחולל יישומים. אני בטוח שתסכים איתי ש-MAGIC הוא מחולל יישומים, וכמוהו גם DBASE העתיק למשל. בשניהם תהיה חייב לכתוב קוד, בכל מקרה.

mooznach

New member
מצטער, אני לא מבין.

מה בדיוק תבניתי בVB? מה אי אפשר לעשות בVB? לפי ההיכרות שלי עם access אני לא ממש רואה מקום להשוואה. access מסוגלת לצור דברים מסויימים מאוד בלבד. VB לא מוגבלת כך. VB היא שפה עם ממשק גרפי מובנה שעוזר ליצור ממשקים גרפיים ועוד כמה דברים. ואם לצטט את ויני - "תקן אותי אם אני טועה".

DNile

New member
כל מה שאפשר לעשות בVB,

אפשר גם בAccess. שניהם מבססים את כל כוחם על שירותי COM שכתובים בשפות אחרות(בעיקר C++).

מה ?

אבל אין בעיה לבנות משחקים עצומים בVB .. בדיוק כמו שבC אתה תשתמש בDIRECT X כך גם בVB , פשוט בC אתה תירק דם , ובVB קצת פחות. סתם עושים עניין משפות כמו C , ו C++ ... בשביל תוכניות ממוצעות ז"א כאלה שהם לא מערכת הפעלה, או לא צריכות לעשות שום דבר כמו גישה לזכרון וכ"ד .. VB לא יורדת מרמתה של C או C++ ואף מתעלה עליהם. היתרון היחיד של C++ וC, זה שהם עובדות עם LINUX , אנשים נורא שמחים מזה כי הם שונאים את MICROSOFT, רק חבל שפחות מאחוז אחד מהאוכלוסיה משתמש בLINUX (אני מדבר על הרבה פחות מאחוז) מחולל ישומים ?i don't think so

DNile

New member
רק רציתי לציין, לשם הפרוטוקול,

DirectX כתובה בCPP, ולא בVB. ואתה טועה בענק לגבי האחוזים שלך, אני ממליץ לך לבדוק שוב את מקור הנתונים שלך. וזה רק לגבי מחשבי PC, מה לגבי Mainframes, מערכות משובצות מחשב, מערכות PALM, מחשבי על..

DadleFish

New member
שטויות.

תשמע, אתה פשוט לא יודע על מה אתה מדבר. קודם כל, אי אפשר לכתוב היום משחק AAA בשום שפה חוץ מב-++C/C. אם אתה ממש מתאמץ, אתה יכול לעשות את זה גם באסמבלי. שום שפה אחרת לא תיתן לך ביצועים מספקים למשחק מחשב. שנית, VB כאמור היא לא שפה אלא מחולל יישומים. ודאי שאפשר לעשות בה הכל - גם ב-ACCESS אפשר לעשות הכל דרך VBA וגישה ל-COM. שלישית, ל-++C יש כל כך הרבה יתרונות על VB, שאני לא אתחיל בכלל להגיב על הטענה שלך כאילו היתרון היחיד הוא לינוקס
ולבסוף, מאיפה הבאת את השטות הזו על לינוקס? לפי הסקר האחרון שקראתי, לינוקס מחזיקה היום ב-3.4 אחוזים מהדסקטופים ומתרחבת בקצב של 17% לשנה. הנתונים שלך נכונים אולי ל"אוכלוסיה" בזימבבואה. חוץ מזה, אין היום פלטפורמה שלא תומכת ב-++C/C. אתה יודע, יש עוד פלטפורמות חוץ מ-WINDOWS ולינוקס - יש גם מק, יש PLAYSTATION, יש XBOX, יש GAMECUBE, יש PalmOS, יש VMS, יש MVS, וכו' וכו' וכו'.

mooznach

New member
באשכרה שאני לא מבין.

אתה ככה יוצר את הGUI שלך. ואז אתה ככה מוסיף את הקוד של הcore של התוכנה. או שאתה כותב את הקוד של הGUI לבד אם אתה מוזר. מה לא שפה בזה? לא השתמשתי הMFC אבל ככה זה גם שם, לא? ככה זה עם Qt Designer, לא? ככה זה עם Delphi, לא? ככה זה עם Borland Builder, לא?

DadleFish

New member
הבדל פשוט מאוד

ב-CPP לא כופים עליך GUI מסוים, וב-VB כן. ב-CPP יש לך MFC, יש לך QT, ויש לך, אם תרצה, את כל המסך - צייר עליו פיקסל פיקסל. ב-VB לא. זה הבדל אחד. יש עוד רבים אחרים, לא חסר. אה, וכן - אפשר לפנות מ-VB לפונקציות של WIN32 API, ובעזרתן לעשות יותר (לא הכל - רק יותר). באותה צורה יכולת לומר שאפשר לכתוב משחק ב-VB, אם נעשה DLL ב-CPP שהוא בעצם המשחק, ונקרא לפונקציית ה-MAIN שלו מתוך VB. אם ככה, אפשר "לעשות" משחקים מהשורה הראשונה גם ב-MATLAB וגם ב-FLASH וגם ב-ACCESS. כל מה שצריך זה שמחולל היישומים שלך יידע להתממשק עם DLL-ים.

mooznach

New member
אוקיי.

אז זה רק מזכה את אקסס. אני לא הייתי מודע לכך שאפשר לעשות איתה משהו יותר מSQL. אני עדיין לא מבין את הסלידה מVB.

למעלה