חשבתי וחשבתי

orly borly

New member
דברים משם

הי לכולם אני עזבתי את הארץ לפני 4 שנים להונג קונג ולא בגלל המצב אלא בגלל שקיבלתי הצעת עבודה טובה לי ולחבר שלי!!המצב בארץ לזוג שרוצה להתחיל משהו מאוד קשה ודווקא ההורים שלי רצו שניסע הם מאוד תמכו היום אם כל הגעגועים הם לא רוצים שנחזור כי אין לנו מה לעשות בארץ!! נכון שקשה לנו מאוד אבל שווה. שלא תחשבו שקל לנו לראות מה קורה בארץ וכל פיגוע טלפון לארץ לדעת שהכל בסדר במשפחה, ממש לא קל להיות רחוק מהבית אז אל תכעסו אל היורדים לכל אחד השיקול שלו!!!

בןלי

New member
שוב פעם

אני לא כועס על היורדים. אני ממש מבין אותם אבל כל מה שאת מתארת - קשיים לזוגות צעירים וכו´ - יכול להפיתר על ידנו. אנו צריכים לעזור למדינה שלנו להתפתח. אני אחזור שוב על דבריי ממקודם - אנו מקבלים את הארץ שלנו כמובנת מאליה ואנו שוכחים שרק לפני 40 שנה ואפילךו פחות אנשים גרו כאן במעברה ולמי שהיה מקרר נחשב לעשיר ויוצא דופן. רק בזכות הדורות הקודמים הארץ שלנו התפתחה והפכה למה שהיא היום. בעזרת הדור שלנו אנו צריכים לשאוף ולפתח אותה עוד יותר ולגרום לכך שלילידנו יהיה טוב יותר כאן ולא בשום מקום אחר. אני מציע לכל אחד מהכותבים כאן לשאול את הוריו וסביו על החיים שלהם כאן לפני 30 ו - 40 שנה.

DJNYC

New member
בן לי.

למה כל פעם שנהיה קצת קשה בארץ פתאום כולם מתעוררים ואומרים "היורדים האלה ברחו כי רע וכו´ וכו´" אתה שוכח שהיהודים בתפוצות עוזרים המון למדינת היהודים (הרבה יותר ממה שמסתבר שאתה יודע) בתמיכה כלכלית ופוליטית. כל נושא "החייבים" הוא טיפשי לגמרי ואני לא אגיב עליו איש איש יעשה מה שהוא רוצה... ;)

עופרי-

New member
ממש ממש לא מסכימה

אני כן גרה בארץ ואין לי כוונה לעזוב. אני גם ציונית מאד גדולה, למרות שחלק יגידו שהציונות פאסה מהעולם. אבל אני מתעבת את הנטייה הישראלית בהחלט, לדחוף את האף לחייהם של אחרים. אתה רוצה לגור כאן? תגור כאן. למה אתה צריך להחליט עבור אחרים? אנשים יחליטו איפה הם יבנו את חייהם, איפה הם ימצאו את ביתם, ואתה...אולי פשוט תאמץ לך הרגל להחליט רק לגבי חייך.

בןלי

New member
ממש ממש לא מסכים

לא החלטתי עבור אף אחד. פשוט הבעתי את דעתי האישית. אין לי שום זכות לאף אחד מה לעשות. גם לי יש קרובים בגולה ואין לי שום רגשות כעס כלפיהם. אני פשוט חושב שזהו לא הפיתרון האידיאלי עבור העם שלנו כעם וגם לא הפיתרון האידיאלי עבור היורדים כפרטים. אני חושב שכל מטרת הפורומים היא הבעת ושמיעת דעות שונות משלך.

למעלה