חשבונית

seashel

New member
חשבונית

האם סטאז'רים מאמנים תמורת חשבונית? איך משלמים להם?

אם את מקבלת כסף תמורת האימון -את מחוייבת

להוציא קבלה. לא חשבונית. קבלה מיועדת למי שמרוויח עד 65,000 ש"ח בשנה. את צריכה לפתוח תיק עוסק פטור במע"מ ומס הכנסה.

tlingit

New member
לי ידוע אחרת

ככל שידיעתי מגעת, הרעיון של תקופת הסטאז' היא שבהגדרה מדובר על כך שזו תקופת התנסות ולמידה, שהסטאז'ר/ית למדו אך עדיין אינם מקצועיים והם מתרגלים את הדברים שלמדו על מקרים אמיתיים, אנשים מהחיים. האתיקה אומרת שהמתאמנים אצל סטאז'רים יודעים שהמאמן/מאמנת עדיין אינם מקצוענים, ויתכן שהתהליך לא יהיה מקצועני לגמרי, שכן הוא עדיין חלק מתהליך הלמידה וההתגבשות של המאמנים לעתיד. זו הסיבה שאימון סטאז' הוא אימון ללא תשלום:
המתאמן/מתאמנת מקבלים הזדמנות לאימון בחינם תמורת הידיעה שזוהי עדיין התנסות ולמידה של המאמן/מאמנת לעתיד
המאמן/מאמנת לעתיד זוכים בהזדמנות לעבוד עם מקרה אמיתי והתמורה היא שהם לא גובים תשלום על כך. בהקשר זה, ככל הידוע לי, לא מקובל לשלם עבור אימון סטאז'.

seashel

New member
דברייך מאוד הגיוניים וכך ראוי שגם יקרה בשטח.

אני מבינה שכל התחום די פרוץ ונושא התשלום לסטאז'רים הוא רק חלק מהבעיה.

orpazn

New member
תשלום לסטאגרים

מצטערת מאוד. במכללה שאני למדתי שהיא אחת מהמובילות בארץ מדברים איתך במפורש על אימון של 10 מפגשים עם כל סטאגר במחיר סמלי !!! ממש לא מדובר על חינם. אני כסטאגרית נתתי מרצוני החופשי לכמה אימוני חינם.. השאר בתשלום סמלי. מאוד מקומם שמפיחים בו תקוות שווא באנשים שיש אימון סטאגרי בחינם!!! אם מישהו רוצה להתנדב הוא יכול לתת אימון בחינם גם לאחר התמחותו ..זה ענינו האישי אבל אל תכתיבו כאן " תנאים" והוראות" שלא מקובלים בשטח ולפחות לא במכללות המסודרות.

tlingit

New member
מקבלת את דברייך ../images/Emo13.gif

ואתקן: בחינם או בתשלום סמלי אכן יש משמעות לתשלום - ולו סמלי - שמשלמים המתאמנים על האימון תודה

seashel

New member
האם את יכולה להסביר "משמעות" בקונטקסט של

דברייך כמובן. תודה.

orpazn

New member
seashel יקרה

כמה שאלות אימוניות ועוצמתיות אליך האם את באמת נאיבית כמו שאת נוטה להציג את עצמך כאן? האם באמת אינך יודעת שכל מקבל תשלום חייב בחשבונית? אני רוצה להזמין אותך ולבדוק מהיכן מגיעות שאלות אלו.... והאם לדעתך הן מתאימות למאמנת עתידית שצריכה להיות נדיבה, נותנת, מקבלת ותומכת בלי שיפוטיות???

seashel

New member
וואאווו

השאלה הנאיבית שלי נבעה מזה שאני מדמיינת את עצמי עושה סטאז', לפני שפתחתי את העסק... ולא הבנתי איך אפשר לתת חשבוניות. החברים האדיבים (לא את) בפורום הסבירו לי לאט וברור, שאין צורך בחשבונית אלא די בקבלות! הגיוני וברור.

orpazn

New member
חשבונית למי שמרויח מעל 65000 ש"ח..קבלה למי

שמרויח פחות מסכום זה. בכל מקרה צריך לתת קבלה או חשבונית ולא משנה אם זה סטאגר או מאמן....

isaacm

New member
לעניות דעתי יש עוד דברים לקחת בחשבון

מקרים לדוגמא: האם עלי (כמתאמן) לדרוש חשבונית ממי שמאמן אותי טלפונית? (אני בארץ והוא בחו"ל). האם עלי (כמאמן) להפיק חשבונית (למתאמן) על תשלום שקיבלתי בחו"ל עבור אימון טלפוני? היום הדברים הללו הם דבר יומיומי בעולם האימון. אולי כדאי למי שמתכוון לעסוק באימון (או בכל מקצוע אחר, לצורך העניין) לשלם "שכר לימוד" הזול ביותר שיש ולהתייעץ עם אדם שזה מקצועו. בין אם מדובר בנזקים כתוצאה מטעות בהבנת הנקרא או בהעברת המידע, ובין אם מדובר בנזקים כתוצאה מאבדן רווחים, חבל לא להיערך לסיכון הזה. איציק

orpazn

New member
איציק,

במסגרת לימודי קבלתי אימון אישי כחלק מתוכנית הלימודים. האימון מומן על ידי באופן פרטי , נעשה בטלפון וקבלתי חשבונית/קבלה. כלומר , לא משנה דרך האימון:טלפון, פנים אל פנים..מייל??? ברגע שאתה משלם, או מקבל כסף יש להנפיק קבלה או חשבונית ( תלוי איזה סוג של תיק יש לך במס הכנסה). אני מניחה שאותם דברים תקפים כשאתה מאמן מישהו שיושב בחו"ל., אבל כנראה שצריך לקבל הסבר מרואה חשבון...

isaacm

New member
../images/Emo203.gifכנראה שאצטרך לפעול כפי שהצעתי ../images/Emo13.gif

seashel

New member
כמה שאלות פרוצדורליות

1. אם אני מאמנת coaching (תמורת קבלות) אבל עדיין שכירה נגיד בחצי משרה, כיצד אני מדווחת בעבודה שלי? איך אני מול מס הכנסה? 2. האם אפשר לעבוד תמורת חשבוניות של בעלי שהוא עצמאי? העסק שלו בכלל בתחום אחר. (אני מדברת על "coaching למתחילים" כלומר, הכנסה פחות מ- 65000 ש"ח). כמובן שדיווח מס עושים ביחד, לפחות כעת כשאני שכירה והוא עצמאי.

isaacm

New member
במקרה הזה אני ממש ממליץ

לפנות לאיש מקצוע (רואה או מנהל חשבונות). לחילופין, את יכולה לפנות למשרדי פקיד השומה במקום מגורייך ולהתייעץ עם פקיד השומה. הם גם יפנו אותך למשרדי מע"מ. בהצלחה איציק

tala1207

New member
מסכימה עם הדברים האחרונים

נכון שסטאז' הוא תקופה של התנסות ולמידה ואין כל ספק ששני הצדדים נהנים מכך ומפיקים תועלת הדדית. גם סטאזר בכל תחום אחר מקבל תשלום ובאימון יש בנוסף לכך את מרכיב המחוייבות, כשאת המקבל משהו בחינם אתה גם מתייחס אליו כחסר ערך. אני בהחלט חושבת שיש לגבות תשלום סמלי עבור פגישת אימון בהתמחות לגבי מהו מחיר סמלי - אבל זה כבר אפשר להתווכח...

bridges

New member
אני מודע שזו תפיסה מאוד רווחת אבל...

אני לא מדבר כאן על אתיקה/מוסר אלא על מה עובד ומה לא. הטענה שאדם שמשלם יש לו מחוייבות יותר גדולה היא לא נכונה, במיוחד אם מסתכלים על תוצאות. אם לאדם יש מחוייבות אמיתית זה לא משנה אם הוא משלם או לא הוא יגיע לאימון ויהיו לו תוצאות יוצאות מהכלל. לעומת זאת אם לאדם יש מחוייבות רק משום שהוא שילם אז הוא יגיע מתוך החובה וספק אם יקבל את מירב התוצאות (אם בכלל). בהמשך יש רקע תיאורטי לדבריי (רק במקרה אני עוסק בנושא הזה בפרויקט הגמר שלי לתואר שני). התפיסה שאם אני אשקיע במשהו אני אהיה מחוייב לו מבוססת על תיאוריה משנות ה-60 (של בקר) שנקראת side bet theory. התיאוריה הזאת אומרת שאם שמתי משהו משני לדבר בסיכון אז אני אהיה מחוייב לדבר. לשם דוגמא: אני אקנה מנוי לשנה לחדר כושר כדי שתהיה לי מחוייבות להתאמן. שימו לב שההשקעה היא לא בדבר שאני מחוייב לו אלא במשהו משני (במנוי). בשנים האחרונות מחוייבות כזאת נקראת מחוייבות המשכית (מייר) "אני מחוייב להמשיך כי כבר השקעתי ואם אפסיק הפסדתי כסף". לעומת זאת יש מחוייבות אחרת שנקראת מחוייבות רגשית "אני מחוייב כי אני רוצה". זאת מחוייבות שנוצרת מתוך הזדהות עם תהליך (או אדם או ארגון). עשרות מחקרים על הנושא הראו שיש קשר חיובי מאוד בין מחוייבות רגשית לביצועים רצויים, לעומת זאת בין מחוייבות המשכית לבין ביצועים אין קשר (ולפעמים רואים אפילו קשר שלילי). בנוסף התיאוריה במחוייבות מהשנים האחרונות (2001-2006) טוענת שמחוייבות המשכית משפיעה לרעה על הקשר בין מחוייבות רגשית לביצועים רצויים (אבל זה עדיין לא הוכח או הופרך, יש מחקרים לכיוון הזה ולכיוון האחר). ואם נחזור לדוגמא של חדר הכושר: זה שקניתי מנוי לחדר כושר לא אומר שאלך לחדר כושר וגם אם אלך זה יהיה כדי לצאת מידי חובה ולכן התוצאות יהיו חלקיות מאוד. לעומת זאת אם אני הולך לחדר כושר ורואה בכך חלק בלתי נפרד מהחיים שלי (או מהבריאות שלי או כל דבר אחר שיש לי קשר רגשי אליו) אני אלך גם אם אשלם וגם אם לא ויהיו לי תוצאות טובות. ולעניין הסטאז', דווקא אדם שלוקח אימון בסטאז' וללא תשלום יוצר מחוייבות (ותפקיד המאמן לעזור לו בזה), יוצר את המחוייבות הכי חזקה לתהליך האימון ולכן יהיו לו תוצאות בלתי רגילות. רונן

למעלה