חשבונות..

Elanor Rigby

New member
חשבונות..../images/Emo96.gif

איך בד"כ מתבצע העניין של תשלום חשבונות עם שותפים? הרי מתחלקים בחשבונות חצי חצי. אז איך בעצם משלמים אותם בפועל? האם צריך לגשת לבנק ידנית כל חודש ולשלם את החשבונות ביחד? או שיש איזה פיתרון אחר?

snoopona

New member
כמה דרכים

אפשר לאסוף את הכסף במרוכז ושאחד השותפים ילך לבנק הדואר ולשלם. או שאחד השותפים ישלם את הסכום (טלפונית / בנק הדואר) והשאר יחזירו לו. אני ממליצה על האפשרות הראשונה.

אצלנו

מישהו אחד (במקרה זה אני) משלם את החשבונות בכרטיס האשראי שלו ופעם בחודש השותפים מחזירים את חלקם (יש טבלה ענקית שתלויה על המקרר שמפרטת את המאזן של כל אחד)

הייתי מציעה לך לבחון את הטאגליינס

בדירה הקודמת גרנו אני, החבר שלי, ועוד שותף, והתחלקנו בהכל שווה בשווה, כולל בקניות. חסך לנו המון כאב ראש והתקטננויות. איך שעשינו את זה בפועל היה בעזרת דף לניהול חשבונות (שכאמור נמצא בטאגליינס), בו כל פעם שאחד השותפים משלם על משהו, הוא כותב על מה הוא הוציא, כמה, וכמה כל אחד מהשותפים חייב לו על כך. איך שזה עבד אצלנו, זה שחשבונות היו הרבה פעמים משולמים או בהוראת קבע, או ע"י כרטיס אשראי ע"י אחד השותפים, ופשוט רושמים את זה בדף. אני, למשל, כמעט תמיד הייתי משלמת על הקניות בסופר. כשדף נגמר אז עושים את הסיכומים של כמה כל אחד חייב לכל אחד, מקזזים, ומעבירים לדף הבא או מתחשבנים בכסף. כשהדף תלוי גם תמיד אפשר לעקוב אחרי מה המצב בערך, ולראות שאם נניח את הוצאת פחות, אז את לוקחת על עצמך את הקניה הבאה. אני יכולה לספר שכשהשותף עזב, אחרי למעלה מ-3 שנים, ובחנו את המצב, יצא שסך הכל היה צריך להתחשבן על משהו כמו 200 ש"ח בין כולנו, כך שהדף הזה באמת עזר לשמור שכל הזמן נהיה די מאוזנים.

kkarinn

New member
אצלנו

כל פעם שמגיע חשבון או שקונים משהו לדירה, מישהו אחד משלם בכ"א ושני השותפים האחרים מחזירים לו. יש לציין שאנחנו לא משלמים בדואר כי עכשיו חברות שונות מתחילות לגבות עמלות בחשבונית הבאה על החשבונית הקודמת, כי בנק הדואר העלה את העמלה שלו לחברות אלו, כך שהכי נוח לשלם בכ"א, גם חוסכים את העמלה (אמנם מדובר בכמה שקלים, אבל עם כל החשבונות זה מצטבר...) וגם מקבלים bew בכרטיס אשראי על העיסקה.

iditush forever

New member
אני אומנם לא גרה עם שותפים

אבל מבחינת תשלום חשבונות כדאי לעשות הוראת קבע בחשבון בנק וזה יחסוך את הריצות לבנק כל חודש כדי לשלם. וכים רוב החברות (גז, מים, חשמל וכו') עובדות עם חב' כרטיסי האשראי והתשלומים מתבצעים על כרטיס האשראי עצמו וזה הכי נוח. אני משלמת את כל החשבונות שלי על כרטיס האשראי שלי למעט החיבור לכבלים ואינטרנט שבזמנו אבא שלי עשה אותו והוא על חשבונו. עדי לך לברר עם השותפים שלך לגביי צורת תשלום מסודרת במטרה שלא יווצרו בעיות ומריבות על כך בעתיד. שיהיה בהצלחה!! עידית

מותר לי

New member
כשהייתי עם שותפים

בעה"ב היה אומר לנו כמה צריך לשלם והיינו עושים חצי חצי (לייתר דיוק- שליש שליש שליש
) ומשלמים לו ישירות (שישבור לבד ת'ראש...) עכשיו? ארנונה פעם בחודשיים, נוסעת לירושלים ומשלמת בדואר, חשמל משלמים אצלינו במכולת (כן, כן! קראתם נכון!!), גז אין, טלפונים וכו'- בדואר.

למעלה