חשבונאות + משפטים

iiiiiii

New member
חשבונאות + משפטים

שלום, שמעתי שהרבה אנשים (לפחות באונ' ת"א) לומדים חשבונאות + משפטים במקום השילוב המסורתי חשבונאות + כלכלה. אמרו לי שבין הקורסים של חשבונאות יש קורסים כלכליים בסיסיים שזה מספיק, ואין צורך בכל התיאוריות המופשטות של התואר בכלכלה. מה דעתך? לשילוב עם משפטים יש יתרון בעיניך? בשוק העבודה שנראה לי שהוא מוצף ברואי חשבון, תואר במשפטים הוא נכס אסטרטגי? השילוב הזה הוא מצויין לא רק למי שרוצה להיות עורך דין או רו"ח אלא לכל מי שרוצה את התואר כהשכלה טובה לכניסה לעולם הניהול והעסקים? ובכלל, למי ששואף להכנס לתחום העסקים / ניהול יום אחד, איזה מהשילובים היית ממליץ ללמוד: משפטים + חשבונאות, משפטים + כלכלה, משפטים + מנע"ס תואר 1? עדיף בהרבה לשלב עם חשבונאות או כלכלה בתואר הראשון ואח"כ ללמוד תואר 2 במנע"ס...? תודה!

iiiiiii

New member
כל זה בהנחה שדיני מיסים לגמרי

לא מעניינים אותי - אולי בכ"ז השילוב משפטים + חשבונאות ייתן לי יתרון גדול (על פני משפטים+כלכלה, משפטים+מנע"ס)? חוץ מלתפקידי ניהול שציינתי, אולי יהיה לי יתרון גם כעו"ד בתחום המסחרי, גם אם לא אעסוק במיסים? אם לא יתרון ממשי בביצוע העבודה, אולי יתרון בשלב של להתקבל לעבודה? אולי זה שילוב מיוחד שמעסיקים יקפצו עליו? אודה לך על כל הכוונה. תואר בחשבונאות נשמע לי משעמם, אבל אני חושב שרבים מהלומדים אותו חושבים כך גם הם, ובכ"ז לומדים. אם זה ייתן לי יתרון תעסוקתי, אני אחרוק שיניים ואתמודד עם השעמום... לכן אשמח לשמוע על היתרונות... תודה!

עסקים

אם המטרה היא להכנס לעולם העסקים עדיין ההשכלה המועדפת היא תואר ראשון בכלכלה וחשבונאות, תואר שני במינהל עסקים. השילוב עם משפטים עדיף למי שאכן שוקל עיסוק בעריכת דין. עורך דין שלמד גם כלכלה או חשבונאות בא מצויד יותר טוב לעבודתו כעורך דין בתחומי התמחות עסקיים.

למעלה