חשבונאות מנע"ס

חשבונאות מנע"ס

בשכירות מכר איך אני יודע בדיוק כמה פחת להפחית ולכמה שנים? לפי מה שאני הבנתי אם החלטתי שמדובר במכירה יש לי 2 אופציות 1.אם סכום המימוש הזדמנותי אני מפחית לכל אורך חיי הנכס 2.אם הסכום לא הזדמנותי אני מפחית רק לתקופה שהוא יהיה אצלי תקנו אותי אם אני טועה...

hz4

New member
לא בדיוק

אם סכום המימוש הזדמנותי, אתה מהוון אותו, אם לא אתה לא מהוון אותו. לגבי הפחת, אם החלטת שמדובר במכר, אתה מפחית אותו לאורך כל חיי הנכס, אם מדובר בהשכרה, אתה מפחית אותו לתקופת ההשכרה.

rvr2

New member
לדעתי אתה כן צודק

אם זו השכרה אתה בכלל לא מפחית פחת

hz4

New member
רשום בשלחמן

שאנחנו צריכים להפחית נכס לפי מספר השנים שאנחנו צופים שהוא יהיה באחזקתנו, גם אם אחרי כמה שנים הנכס יחזור לבעלים המקוריים שלו.

אוקי אז אם זה שכירות

ל 4 שנים אני מחלק את ערך הנכס ל 4 ומפחית כל שנה ואם זה מכירה אני מחלק את ערך הנכס ל 6 (אורך חיי הנכס) ומפחית?

hz4

New member
משהו כזה

זה רק במקרה והוא ירצה לראות מה קרה לך בדו"ח רווח והפסד במהלך שנות ההשכרה.

Sir Master

New member
תשובה

אם הוחלט שזה שכירות ולא מכר לא מורידים פחת רק שכירות לח שכירות לז בנק אם סכום המימוש הוא סימלי (נמוך מ50% ערך הגרט אז מהוונים אותו) אך אם עדין זה נמוך מ90 % אז זו שכירות ואין פחת ואין לוח סילוקין רק כל שנה אותה פקודה לח שיכרות לז בנק אלירן

asafac

New member
אל דאגה - הכל יהיה נתון

בלי קשר לסכום המימוש - אם זה השכרה, אתה לא מפחית פחת, נקודה וכדי לדעת עם מדובר במכירה, יש לך את 4 התנאים... פשוט יגידו לך או את אורך חיי הנכס, או את % הפחת שמורידים (שזה בעצם אותו נתון) ואתה מפחית פחת לפי הנתונים. נותנים לך הכל, סכום חודשי, ערך שוק נוכחי אתה צריך פשוט לזכור את התנאים ולבנות לוח סילוקין.. למשל - אם נתון לך שאורך חיי הנכס 6 שנים ואתה מתכוון להשתמש בו בתקופה של 4 שנים, אתה שם לב שהכל נתון...!

למעלה