חשבונאות ועבודה

stkachov

New member
חשבונאות ועבודה

על סמך מה מחליטים להעסיק רואה חשבון? כלומר, האם יש חשיבות למוסד בו הוא למד? אני יודע שלא תוכלו לחוות דעה לגביי מוסד זה או אחר, אבל באופן עקרוני... ומה אם אדם מחליט ללמוד בעצמו למקצוע זה, ולגשת לבחינות של רו"ח. במידה והוא קיבל הסמכה להיות רואה חשבון, אך לא למד בשום מוסד אקדמאי לזה, איך זה ישפיע על השיקול להעסיקו או לא? ומה האפשרויות הפתוחות בפני רו"ח אם הוא מעוניין לעבוד עצמאית? האם מרבית רואי החשבון מועסקים במשרדים גדולים או מעדיפים לעבוד עצמאית? תודה

d f g

New member
באמת בא לך להיות רו"ח? זה לא המקצוע

הכי משעמם שיש? לא רק רו"ח שעוסק בביקורת, אלא גם חשב, מנהל ספים וכו'... זה לא שעמום מוות?

d f g

New member
אני שואל כי זה משהו שאני מנסה להבין

בעצמי... ואם אם רו"ח זה חרא, האם תואר בחשבונאות בלי כוונה להיות רו"ח זה סבבה.. ראה הודעותיי כאן בפורום לפני כמה ימים... אם יש לך תשובה מנומקת - אשמח להשתתף בה...

stkachov

New member
תראה

השיקול בבחירת מקצוע הוא אינו רק ללמוד מה שמעניין. יש שיקולים נוספים. חוץ מזה הכל זה אינדיבידואלי. מה שמישהו אחד אוהב, זה לא בהכרח מה שאדם אחר יאהב. אני עכשיו לומד הנדסה ומדעים מדויקים, ואני לא אוהב את זה. אחרים דווקא נורא מתלהבים. הכל תלוי בבן אדם ובמה שמתאים לו.

חשבונאות

השקולים הם רבים ומגוונים, ומעסיקים שונים יתנו משקל שונה לאותו שקול. בין השקולים: מוסד הלימודים, ההישגים בלימודים, ההתרשמות מקורות החיים של המועמד, התרשמות בראיון קבלה, מבחני מיון למועמדים ועוד. באשר ללימוד עצמי- שוב אין אחידות ביחס המעסיקים. יהיו כאלה שיתרשמו מאד מכך האדם אוטודידקט. לימוד עצמי בתחום זה אינו קל כלל ועיקר, דורש השקעה, כישןרים והרבה כוח רתון, התמדה ועצמאות. יהיו מעסיקים שזה בדיוק הטיפוס שיעדיפו. מעסיקים אחרים יעדיפו את מי שסיים במוסד הכי יוקרתי נניח, וכך הלאה. חלק ניכר מתחילים כשכירים ועוברים בשלב מאוחר יותץר לפתוח משרד משלהם, או מצורפים כשותפים למשרד כלשהן.

למעלה