חשבון 10 - ועוד אחת

doritj

New member
חשבון 10 - ועוד אחת

האם מישהו מכיר ואו משתמש בתוכנית חשבון 10, מהי התרשמותכם והאם היא עדיפה על שיטת ועוד אחת של מטח

אריL

New member
חשבון 10

אני מכירה את התוכנית מבית הספר בו לימדתי. לדעתי היא יותר טובה מועוד אחת, לפחות לכיתה א´ (אני מורה לכיתה א´). הייתרון של התוכנית הזו בכך שהיא מדגישה את התפיסה הכמותית והמוכנות לחשבון שהיא גורם מכריע בכיתה א´. עד כמה שידוע לי כדי ללמד חשבון צריך "להתמקצע" בנושא, ויש לעבור השתלמות מיוחדת לתוכנית. אני כעת בשבתון, וממה שאני שומעת ההשתלמות מאוד מעשירה ועוזרת. בניגוד להרבה השתלמויות ותוכניות הפוקדות אותנו חדשות לבקרים.

tal542

New member
פרטים ../images/Emo127.gif

האם אפשר לקבל עוד פרטים על התכנית?

nett

New member
חשבון 10 פשוט 10../images/Emo119.gif

אני מלמדת בשיטה זו למרות שאינני מורה שהוכשרה להוראת חשבון - מפאת אילוצים שובצתי לשעות חשבון בנוסף על המערכת הרגילה. אני נהנת מאוד ללמד בדרך זו, השעורים מובנים, התלמידים מאוד נהנים מן ההפעלות ומשתפים פעולה. בתור מחנכת הכיתה אני מרגישה כי סוףסוף גם שעור חשבון אינו סתם עוד שעור יבש ומשעמם והוא יוצר עבודה משותפת וקשר בין תלמידים נטולי... ומבחינתי החומר מאוד מובנה וברור. כל יחידה מסודרת ומלווה בהסברים הנחוצים, מאוד שונה מאחת שתים שלוש שגם בתור אדם פשוט לא תמיד עלה בידי לפענח את ההוראות השונות.

amr riki

New member
תגובה ל - nett

שלום לך , אינני רוצה להשמע צינית , אבל אני חייבת להגיב למשפט שאמרת . שעור יכול להיות "סתם עוד שיעור יבש ומשעמם" (כדבריך) רק כאשר המורה הופך אותו לכזה ולא הנושא/החוברת/ההוצאה!!!! על אחת כמה וכמה שיעור חשבון . ריקי

nett

New member
הייתי חייבת...

אינני רוצה להשמע בקורתית אך מספרים אינם גורמים לאותן תחושות כמו המילים... הוראת שפה עברית קלה לפתוח, מעניינת מבחינת ניתוח ואפשר לצאת ממנה לאין ספור נושאים. משוואת אלגברה היא חד משמעית אם איקס = וואי מוסיפים בסוף נקודה ולא שלוש.

למעלה