חשבון צעיר

ofer16

New member
חשבון צעיר

אני נער בן 17, וברצוני לפתוח חשבון בנק כדי שיכיל את המשכורת החדשה שלי (אחלה עבודה
). בדקתי במספר בנקים שונים, ולא שמתי לב להבדלים משמעותיים במבצעים לפתיחת חשבון צעיר. בכולם מבטיחים שאין עמלות שורה, דמי ניהול, והכל חינם חינם וכל מה שאני צריך זה להירשם, ועדיף היום. שאלתי היא האם יש איזשהו מילכוד, או שבאמת חשבון בנק לצעירים אינו כולל שום תשלום? (אני מתכוון גם להוציא כרטיס אשראי במסגרת החשבון החדש... האם עליו יש תשלום אחר?)

shaharsk

New member
חשבון צעיר

אכן אין שום מילכוד, חשבון לקטינים הוא אכל נטול עמלות, לא תשלם עמלות כלל. גם שתהיה חייל לא תשלם את רוב העמלות. כרטיס האשראי גם הוא חינם, אך שים לב, כל עוד אתה קטין בנק ישראל מחייב את הורייך לבא לסניף ולחתום על הסכמתם לכרטיס, ללא חתימת לא ניתן להוציא כרטיס אשראי או לקבל מסגרת אשראי לקטינים.

ofer16

New member
תודה רבה!

אבל קראתי את התשובה באיחור קל - את החשבון פתחתי בבנק לאומי היום אחה"צ, כיוון שהתנאים שהוצעו לי היו מעט יותר טובים מאשר בבנק הפועלים, ואי-הוודאות לגבי בנק דיסקונט הבריחה אותי ממנו. בהפועלים משלמים 21 ש"ח לשנה להנפקת כרטיס כספומט (לא ממש עקרוני), אבל ההבדל העיקרי היה בכך שלאומי נותנים מסגרת אשראי של 500 ש"ח (בניגוד להפועלים), והשירות הטוב בסניף לאומי בתל-גנים.

ayelet i

New member
עצה קטנה...

לא להתפתות לנצל מסגרת אשראי. מסגרת אשראי היא צורה אחרת של הלוואה. אחרי שתנצל את 500 השקלים לא תוכל לנצל אותם שנית - אלא אחרי שתחזיר אותם - ועם ריבית... נסה להתרגל ולחיות מהכסף שיש לך ולא שאין - ושמור את מסגרת האשראי להוצאה בלתי צפויה, עיכוב בקבלת כסף (למשל משכורת) וכד'. שירות, לעומת זאת, היא סיבה מצוינת לבחירת סניף!

למעלה