חשבון פשוט?

חשבון פשוט?

אני: _______ שלום, מדברת _______ לקוח: כמה סגרה טבע? אני: טבע סגרה בעליה של 0.20% לשער 14,370 לקוח (בשיא הביטחון) : את טועה. תבדקי את עצמך אני : למה אתה חושב שאני טועה? לקוח : את מטעה אותי. תבדקי ותחזרי אליי. אני : אוקיי... אולי תתן לי כיוון? למה אתה חושב שיש לי טעות? לקוח : בואי אני אסביר לך.. מהו שער הבסיס של טבע? אני : 14,340 לקוח : נו...? אני : (מה נו? מה?!) לקוח : אז זה לא עלייה של 0.20 האחוז אני (כבר לא מבינה מה הוא רוצה) : שנייה אני מחשבת.... אדוני, בדקתי וזה אכן עליה של 0.2 לקוח : את לא יודעת לעשות חשבון פשוט? תעשי 14,370 פחות 14,340. נו כמה זה יוצא? 30 אחוז !!! איך הגעת ל 0.2?????
לכו תלמדו אותו עכשיו מהו אחוז.

../images/Emo5.gif

מזכיר לי לקוחות שביקשו ממני לעשות חשבון עוד פעם ועוד פעם כי "לא יכול להיות שזה יצא כל כך יקר, בטח יש לך טעות" והגעתי למצב שאני מסבירה להם כמו לילדים מפגרים: "קולה עולה X, צ'יפס עולה Y..." ורק אז הם השתכנעו שעשיתי את החשבון נכון (חוץ מאשר במקרה שמישהי ניסתה לשכנע אותי שהמנות עולות פחות ואני חייבתי אותה במחיר גבוה יותר, אפילו שזה מחשב ואין לי אפשרות כזאת). אבל בעוד שלאכול בחוץ כל אחד יכול, הייתי מצפה ממי שמשקיע במניות שיהיו לו יכולות מתמטיות בסיסיות...

תיקון טעות

רוב הבתים בישראל, שלהם חסכונות כאלה ואחרים בבנק, מושקעים בצורה כזו או אחרת ב"טבע". לא סתם אמרו שזו החברה של כל עם ישראל. ככה שאדם שמתעניין בטבע לא חייב להיות סוחר מניות ממולח מWALL STREET.

בשביל לדעת לחשב אחוזים

לא צריך להיות סחור מניות ממולח, מספיק להיות בוגר 8 שנות לימוד כמדומני...

In Limbo

New member
גם זה לא תמיד מספיק ../images/Emo6.gif

גם בגיל 50 אני לא אדע לחשב אחוזים... מתמטיקה זה ממני והלאה!

amphd

New member
עוד קצת מתמטיקה.....

מתקשרת לקוחה זועמת שאנחנו חייבנו אותה ב300 ש"ח היא אמורה לשלם רק 150 ש"ח, יש לה קבלה שמוכיחה את זה לאחר בדיקה מסתבר כי תחילה חוייבה ב 450 ש"ח ואח"כ בית העסק ביטל את העסקה ועשה חדשה על 300 ש"ח הסברתי לה את זה והצעתי לה לפנות אליהם אין לי מה לפנות אליהם , אמרה בנחרצות, אם תרצה אשלח לך את הקבלה ותזכו אותי. לאחר דין ודברים של מס' דקות שאני מסביר לה שאין לי מה לעשות עם הקבלה שיש לה וצריך לבדוק עם מי שחייב אותה, הצעתי לעשות שיחת ועידה ואז כשהם מתדיינים ביניהם לפתע אומרת הלקוחה "היא (המנהלת במקום)אמרה שאני אשלם רק 150 ש"ח ואז נתנה לי במזומן 150 ש"ח אבל חוייבתי בכרטיס אשראי ב 300 ש"ח למה??." ואז עצרתי את השיחה שלהן ואמרתי ללקוחה "אם היית אמורה לשלם רק 150 ש"ח ובכרטיס חייבו אותך ב300 ש"ח אבל במקום נתנו לך 150 ש"ח במזומן אז בסיכומו של דבר שילמת רק 150 ש"ח והכל בסדר" ההיא מהחנות כמובן מיהרה(ודי בשמחה) להסכים איתי, היה שקט בקו לכמה שניות, ואז "טוב" מהיר כזה וניתוק, אפילו בלי תודה
אוי , אנשים, העיקר לצעוק!

Black Star

New member
../images/Emo163.gif

כמות הלקוחות הטמבלים זה בלתי נסבל ממש. לקוח בא אליי עם חשבונית וטען בתוקף שמחייבים אותו על המכשיר דרך החשבונית. הסברתי לו שהוא לא מחויב דרכנו על המכשיר שקנה אלא באשראי, או במזומן - איך שקנה אותו. הוא סירב בתוקף להכיר בזה... הראיתי לו בחשבונית: שורה שאומרת "סה"כ חיוב על שיחות = 160 ש"ח". ושורה לאחר מכן: "סה"כ חיוב בחשבונית: 160 ש"ח". אולי זה ישכנע אותו? לא. מה פתאום? אחרי המון הסברים הוא טען שאין מצב שהוא מדבר כל כך הרבה. אז הסברתי לו שיש מספר אחד ברשת אחרת שהוא מתקשר אליו המון, והתכנית שלו יקרה לשיחות בין רשתות שונות. כמובן שהוא לא הבין. אמרתי לו את המספר. הוא אמר שאין כזה מספר והוא בחיים לא דיבר אליו (מספר שמשהו כמו 70% מהשיחות כל חודש מבוצעות אליו). בסופו של דבר ביקשתי מהאדון הנכבד את המכשיר שלו, דפדפתי בספר הטלפונים - המספר הראשון שהופיע היה אותו מספר מבוקש. שאלתי את האדון הנכבד "מי זה אלברט?" והוא הגיב ב"אה, אלברט!". שאלתי אותו "אתה מדבר עם אלברט הרבה?" אמר "בטח, כל הזמן, כפרה על אלברט". רק אחרי שהראיתי לו במכשיר שלו שמדובר באותו מספר שאמרתי לו, הוא התחיל להאמין שאני לא לוקחת לו סתם כספים...

h a i m w

New member
גם כן חשבון....

שיחה שהתנהלה מול רואת חשבון. היא: יש לכם בעיה בתוכנה המוסד הוציא הוראת קבע של זיכוי ובתוכנה זה נרשם כחיוב. אני: בדקת את הקובץ של ההוראות קבע? היא: כן, והוא לא תקין ההוראת קבע היא על 350 והוא צריך להיות מזוכה על 100. אני: וכמה הוא חויב בפועל? היא: 250.... שקט..... שקט..... טוב כנראה יש כאן בעיה אחרת. אני בטוחה שראיתי בעיה.... צליל ניתוק........

articulate

New member
החביבים עליי זה הלקוחות שעושים

חישוב בראש, ואחר כך כשמעבירים את הפריטים בקופה ואומרים להם כמה יצא הם מתחילים לצעוק, כי אצלם בראש זה יצא אחרת. אפשר לחשוב שעמדתי מולם ועשיתי את החשבון עם בדידים.

בשבוע הספר

היה לקוח שממש עצבן אותי. התחלתי לחשב במחשבון והוא ישר אמר לי לעזוב כי "לא צריך מחשבון, כולה 6 ספרים". אמרתי לו שאני מעדיפה לחשב כדי שלא יהיו טעויות והוא אמר "אבל למה עם מחשבון? אני יכול לחשב לך". עניתי שאם אני אתן ללקוחות לעשות לי את החשבון יהיה רע מאוד והוא בתגובה אמר שהוא פשוט לא מבין למה אני לא יכולה לחשב עם הראש. כשהסברתי (וכבר הייתי עצבנית קצת מהשטויות שלו) שאני כבר 5 שעות על הרגליים מוכרת ספרים ואני מעדיפה לא לקחת סיכון ולחשב במחשבון כדי שיהיה בטוח, הוא הסתכל עלי במבט כל כך מזלזל, לא מבין איזו סתומה אני שאני לא יכולה לחשב עלות כוללת של 6 ספרים בראש ומשתמשת במחשבון. הקולגה שלי ישר התייצבה להגנתי ואמרה לו שיש לנו מחשבון בשביל להשתמש בו וחבל שיהיו טעויות אחר כך. בסוף התסבר שהוא לא סמך על המחשבון וחישב "בראש" בנפרד (ויצא לו שונה מהחשבון שלנו, באופן מפתיע).

Mip Mip

New member
../images/Emo163.gif

אבל שימשיך לסחור בבורסה, שיהיה לו בכיף....

high k

New member
אלה הלקוחות הבאמת נפלאים-

הם תמיד בטוחים שהם צודקים. התקשרה אליי לפני כמה ימים מישהי בקשר לחיובים. וראיתי מיד את הבעיה (שלה) והסברתי לה אותה, אז היא אמרה בטון כועס שהיא מסודרת,ושזה לא יכול להיות כי אצלה אין פיקשושים. בסוף השיחה הוכחתי לגברת שהיא טעתה. מעצבן לשמוע מישהו כל כך בטוח בעצמו- טועה. הייתי חייבת לומר לה ש"כנראה לכולנו יש פיקשושים" והיא צחקה.

לפחות היא צחקה

יש לקוחות שברגע שנוכחים שהם טועים הם ישר מנתקים כי לא מסוגלים להתמודד עם הפאדיחה.

למעלה