חשבון נפש

seg sug

New member
אומרת ש..

כותב, כי רצית והבעת התעניינות בנושא כי מצאת מה להוסיף , להגיד, או להבהיר מחוכמת חייך לשאלה או תהיה בצורה- קריאה, מעניינת, חדה וברורה - לטעמי אין וויכוח עם אגו מרוסן, ללא התנשאות וזדוניות -יש המתווכחים לפי התשובות להלן אך האם יש מצב לחשבון נפש אישי- כי רצית לומר את שחושב? או האם הבוטות והרצון לחלוק ידע ונסיון בצורה ובהתבטאות הניראית לך נכונים או לא? חושבת שאין על כך תהיה- זהו אתה, אישית נהנית לקרוא דעתך. ולמה לשנות גישה, אם לך היא מתאימה? חושבת שמהצד קל לראות את הדברים באור שונה ולנתח למי שמתקשה להסתכל מכל צדדי "התמונה", באופן בהיר וממצה. הרי השואל לא רק ביקש חיבוק, ביקש עזרה (לעיתים) להבין היכן טועה. הרי התחייבת לא להתחנחן ולנסות למצוא חן, לא לכתוב את שמצופה. מי שירצה ייקח ומי שלא יכול להמשיך לאחר.

R a c h e li

New member
בא לי ברגע זה....

להיות חנונית...מה יש
...גם אני עושה חשבון נפש....

שירלי6

New member
אני אומרת

שאתה אדם מדהים חכם ורגיש ומוכשר ומי שאינו משכיל להבין מדבריך מגיע לו.

לא בטוח שהבנתי ../images/Emo163.gif

עשית חשבון נפש או לא ? אם אתה שלם עם עצמך זה מספיק טוב כל השאר זה...F5

naama78

New member
אומרת ש...

התשובות שלך תמיד חכמות, ענייניות, משאירות מקום להמון מחשבה ו- בוטות. מאוד בוטות. יש כאלה שלא אוהבים זאת, אבל אתה הרי לא כותב לפי מה שאוהבים, או רוצים לשמוע, אלא, כותב בהתייחסות לבעייה/ עניין/ דילמה וכד'. מי שנפגע, כנראה לא מוכן עדיין לשמוע.... מי שמכיר את כתיבתך ואת התייחסותך, יודע לא להיפגע... והרי, גם להיפגע זו בחירה... ממני- שתמיד נפגעת

shemesh22

New member
מתאים לי חשבון נפש

לא יכולת לחכות ליום כיפור? ובנימה יותר רצינית, אוהבת לקרוא אותך, מעניין, ענייני, ממוקד בוטה וציני. ותמיד מעורר בי מחשבות...או חיוך.

יש לי קושי עם מה שכתבת ../images/Emo141.gif

אתה כותב "נקודת המוצא שלי היא באמת לעזור", ואתה כותב גם "קבעתי לעצמי אפילו כללים אישיים ... לומר את מה שאני באמת מרגיש [חושב]". אתה וודאי מבין ששני הדברים לא תמיד הולכים ביחד, ונשאלת השאלה במה אתה בוחר כשיש ביניהם סתירה. כמו שמקפיצים כתבה לך, זה לא תמיד עוזר למישהו כשאתה זורק לו בפנים את מה שאתה מרגיש [חושב]. תחושתי היא, שהבחירה שלך היא בדרך כלל לומר את מה שאתה מרגיש [חושב]. אם זה גם עוזר, סבבה, אבל זה בא במקום השני. זו בחירה לגיטימית, אבל כדאי שתהיה מודע אליה ותיקח עליה אחריות. ולמען הסר ספק, אני תמיד נהנה לקרוא מה שאתה כותב, והרבה פעמים מסכים איתך.

ערסlight

New member
שושן.

זה תלוי מה מבינים תחת המושג "לעזור" וגם למי. [יש כבר התיחסות כזו בשירשור הזה]. בתשובתי אליך, אני רוצה לספר לך שיסודות היעוץ ההדדי לא ממש ישימים כאן במדיה הוירטואלית. [ולא שאני לא לוקח משם תכנים]

יש בי

אתה מרגיש שיש בך ידע. אתה רוצה לחלוק אותו, אתה לא מבין למה יש מי שלא מוכן לקבל אותו כמו שאתה מראה אותו. במקביל אתה מחוייב לעצמך ולעקרונותך. מעין מעגל של אגו (בבקשה אל תתן למילה אגו להקפיץ אצלך התנגדות..) והדרך שלך, בוטות ככלי לחידוד והבהרת המסר , היא דרך שאני די מתחברת אליה. אפילו ממש מאמינה בה. רק שבמקביל לבוטות, במיוחד כאשר הכוונה היא באמת לעזור, במקביל לבוטות חייבת להיות רגישות.

ערסlight

New member
דווקא מסכים למעגל האגו.

אבל לא לזה שאני לא מבין למה יש כאלה שלא מוכנים לקחת. [יותר מדי זמן הייתי שם בעצמי] בסוף בסוף, השאלה היא האם אנחנו כציבור בפורום יש לנו מסוגלות לעזור. זה קצת כמו עוגה. הכותבים הם המרכיבים ומה שקובע זה הסה"כ.

maof

New member
תישמע ערסי........

זה באמת לא רלוונטי מה אתה עושה אומר או כותב, מסתבר שלאנשים יש את הדעות שלהם לפי איך שהם מנהלים את החיים שלהם. ולכן הדעה שלהם לגביך כבר מגובשת לפי איך שהם רוצים לראות אותך. אז מה זה משנה מה אתה אומר הם בשלהם ובעולם המציאותי האמיתי שלהם, שאותו הם כבר בנו מראש. מעוף

ערסlight

New member
דעה קדומה

גם אני, שנים האמנתי שאנשים לא משתנים. בדרך כלל זה נכון עדיין. אנשים לא משתנים מזה שמישהו רוצה שישתנו, לא משתנים משום גורם חיצוני, אבל אנשים לעיתים משתנים בגלל עצמם. בגלל שמה שיש להם לא מספק אותם, הם רוצים יותר ומוכנים לשים ת'תחת על זה. זה קרה לי. ואנשים טובים באמצע הדרך עזרו לי. ודעתם של האנשים עלי אישית... לא ממש משנה. אם השירשור הזה חידד את המשמעות של הפורום הזה שמחבר את כולנו, הדברים ברורים יותר, מעצם הדיון. [גם לי]... דיינו.

../images/Emo13.gif אם שמת את הפרח הזה

בגלל מה שאני חושבת אז אתה לא נסיך, אלא מלך
soul mate
ואם יש משהו שחבל חבל חבל שלא שמרתי זה את השיחה הזו הראשונה

דעתי

וטוב ששאלת! אני מתייחסת לאינטרנט ממש כמו דיאלוג בין 2 אנשים. חוקים כמו נימוס ,טאקט ותמיד לחשוב איך הצד השני עלול (או עשוי)לקבל את הדברים שאנחנו אומרים לו ,חשובים מאד בעיניי. באינטרנט זה אפילו מחייב יותר,כי מאד קל בספונטניות רגעית לשלוח חיצי רעל ולהיות אפטיים למי שאנחנו מכוונים מולו את אותם חיצים. דבריי אלה מכוונים לכל משתתף ולאו דוקא אלייך. באופן אישי(אם זה מעניין אותך) אז כשאני קוראת אותך,משום מה חיוך קטן מתפשט לו בזווית הפה,אבל אולי זר לא יבין זאת. (חוץ מזה,אני חייבת לך עדיין ארוחת בוקר...
)

GOG 1

New member
לא כולנו דומים

כל אחד בא ממקום שונה, אני אוהבת ש"מכניסים" לי, כי עד שלא צועקים את זה אני לא ממש מבינה. ויש כאלה שנעלבים ומסתגרים, ויש כאלה ששואלים בלי לרצות לשמוע את התשובה. לא חושבת שצריך חשבון נפש, צריך להיות שלם עם מה שאתה אומר. אני אישית אוהבת לקרא.

למעלה