חשבון נפש

ערסlight

New member
חשבון נפש

אני כותב בפורום כשנה. האנשים שנוכחים בפורום כבר מכירים אותי. יצא לאחרונה מצב שכל מיני אנשים באו אלי מיזמתם [במיקבץ גדול מהרגיל] וטענו נגדי שאני בוטה. שאין בי חמלה ואהדה. אני פוגעני ומעליב. נכון שאני מקבל גם אהדה פרגון ועידוד, ובכל זאת... בואו נגיד, שנקודת המוצא שלי היא באמת לעזור. אני כבר ילד גדול ובחיי היו לא מעט מהפכים שהפכו את חיי מקצה לקצה. בין אם רציתי או לא, נאלצתי להתמודד עם לא מעט מצבים קשים [ועדיין מתמודד] וגם צברתי לא מעט ניסיון חיים, תובנות ולקחים שבאמת סייעו לי לשרוד ואפילו לשפר את איכות חיי. אני גם לא באמת חושב שיש לי את כל התשובות בכיס. כשהתחלתי לכתוב, אחת הסיבות המרכזיות הייתה הרצון לחלוק את הידע הזה. לא בהכרח ברמה של תשובה לכל שאלה אלא יותר ברמה של לתרום לשיח הציבורי שנוצר כאן מתוך הדברים שמועלים ע"י המשתתפים. קבעתי לעצמי אפילו כללים אישיים. לומר את מה שאני באמת מרגיש [חושב]. לנמק את תשובותיי, להיות עניני, מתומצת, קריא, מעניין ככל האפשר, עם אגו מרוסן, חד וברור. התחייבתי לעצמי לא להתחנחן, לא לכתוב בכדי לרצות או מה שמצופה ממני, אבל גם לא להתנשא, להיות זדוני, לשפוט, ללעוג וגם לא להתווכח עם דעות שונות והפוכות. [ולא שלא היו התחלקויות.] נכון שאני משתמש בבוטות ככלי לחידוד והבהרת מסר. מכאן, אינני לוקח אחריות ולא מתנצל על אלו שנעלבו או נפגעו ממני. [בכלים שלי, לעשות זאת זה להתנשא]. נראה לי שעבר מספיק זמן לחשבון נפש. אז... מה אתם אומרים?

חושב

ותמיד קורא אותך שיש המון חוכמת חיים בדברים שלך וכמעט תמיד אתה מראה נקודות חדשות.

ב ה י ר

New member
שאתה לא צריך להצטדק בפניי אף אחד...

תשאר כמו שאתה...אפשר להבין את כל המלל שכתבת עכשיו דרך ההודעות החכמות והעיניניות שלך.. מי שיש לו בעיה שידלג..

ערסlight

New member
לא מצטדק

אבל בודק. אני מאמין שאתה הוא מי שהסביבה שלך אומרת שאתה. רק ההורים שלך יגידו עם אתה בן טוב. רק הילדים יגידו עם אתה אבא טוב. רק הבוס שלך יגיד עם אתה עובד טוב. רק המאהבת תגיד עם אתה מאהב טוב. ורק הקוראים...

נשמה שלי

אפשר פה, נכון? חושבת שאולי אני חלק מהאנשים. חושבת גם שאני לא צריכה לספר לך מה אני חושבת על החכמה/ניתוח שלך. רק רוצה אולי להבהיר קצת. מכיוון שאמרת שהמטרה הראשונית שלך היתה לחלוק עם אנשים חלק מנסיון החיים שלך חסכת לי את השאלה - למה אתה פה. אתה פה כדי לעזור. לפעמים , תגובה בוטה יכולה להעיר ולהאיר . ולפעמים תשובה כזאת רק פוגעת, וזה לא משנה למה( מצב נפשי של אותו שואל, תקיעות או כל סיבה אחרת) אם המטרה שלך היא לעזור, זה ממש לא מעניין כמה אתה צודק בתשובה שלך אתה חוטא למטרה שלך. וחוץ מזה, אלי אתה יכול להמשיך להיות בוטה.....

דרדר גם אדם שפוגע התוצאה יכולה...

יכולה להיות עזרה כי יש אנשים שלצערי צריכים בומבה כדי להתעורר מהתקיעות וחברים לא תמיד יודעים לומר את הדברים ישירות כמו אדם זר שרואה דברים מהצד אם תשחזרי אירועים מחייך תראי שקרו מקרים שפגעו בך נעלבת ולאחר זמן מה הבנת שבכך רק עזרו לך ובעניין הפגיעות לבטח שמעת שזו בחירה שכל אחד ולכל אדם יש את הפרשנות והרגישות שלו ואין אנו אחראים לכך לגבי ערס לייט מכירה כבר הרבה זמן ומכבדת את כוונותיו שבאות ממקום נקי ולא במטרה לפגוע ושמחה שאינך מאלה שנפגעו ממנו

מקפיצים

New member
חושבת שמי שיבין אותך

הוא רק המסתכל מהצד, שגם הוא כבר ילד די גדול בעצמו, לא זה שנמצא במיץ של החרא. אז תחליט למי אתה באמת רוצה לעזור... מקפיצה ... לא רושמת לך "פסיכולוג" ברשימת האופציות לקריירה שניה.

ערסlight

New member
נכון...

זו שאלה טובה מאד... וראויה לתגובה ממוקדת. הנעזר הוא בהחלט לא הפונה בהכרח. גם לא אליו אני באמת פונה בד"כ. בשיא הכאב, ממילא אין פניות להקשבה. מי שזקוק לתמיכה ריגשית וחיבוק [וזה חשוב] יש לו כאן מזה בשפע. זה לא שאני נגד או משהו. אבל, כשיש איזשהו ידע נוכח בפורום, וגם המסה קובעת פה, לעיתים דווקא מישהו מהצד יכול להעזר, לעיתים הדברים מחלחלים, נאגרים בתת מודע ויוצאים החוצה ברגע הנכון. אני יודע מעצמי, שכשמישהו אומר לי משהו שדומה להרהור שלי, אני נאחז בזה. מין חיזוק לעצמי שיש שותפים לדעה. זו לא יותר מאפשרות. שכשמישהו מוכן להיות פתוח לדברים... שהם יהיו. מין קצה חוט שאו שתמשוך אותו או לא... אבל הוא קיים. צריך להתיחס לכל אמירה כאן, כאחת מכלל התגובות ולא בפני עצמה. [גם אני כשאני כותב אני מתיחחס אליה כך.] זה בכלל לא כמו התמודדות של אחד מול אחד כמו אצל פסיכולוג.

מקפיצים

New member
מסכימה עם כל מה שכתבת

ואכן רואה אצלך פעמים רבות צורת הסתכלות שונה ומאתגרת, אבל מרחמת על המסכנים שזו להם פעם ראשונה בפורום, באו מתוך כאב עצום וחוטפים ממך ישר בפנים. אולי שווה לפתוח שרשור נפרד או למתן את הצגת הדברים. מקפיצה ...

ואני הייתי מחדדת

אותו אחד שהגיע עם שאלה, מגיע כדי לקבל גם את החיבוק אבל גם את העצה. העצה שלך לא זמינה אליו. אז למה לענות לו בכלל?

d a n i e l s 5

New member
כי זה בדיוק העניין...

לא תמיד אנחנו עונים לו או לה באופן ישיר ...אנחנו לפעמים מתיחסים לסוגיה בכלל . ודווקא חושבת שזה בסדר בכל בליל החיבוקים להראות גם את הצד השני או זוית ראיה אחרת. למה לא?

וזה כול היופי בעיני

נכון שמי שפותח הודעה, עושה זאת בכדי לקדם צורך אישי שלו. אבל השירשורים ה"שווים" באמת הם אלו שמתפתח סביבם דיון שמתיחס לסוגיה בכלל.

עדיין קשה לי עם המחשבה של מישהו

במצוקה שמקבל תשובה בוטה שמטרתה להעשיר את השיח הציבורי.

ערסlight

New member
כי הפורום...

הוא [בעיני] לא למי שמציץ חד פעמית כשיש לו בעיה. זה לא פורום תמיכה או מקצועי בהגדרה. אני מנהל דיאלוג עם כלל הכותבים ולא עם הנועץ. הפניה היא גירוי לדיון כללי. זו קהילה. בקהילה יש דיונים, דאחקות, ימי הולדת [מה לעשות...], חברויות ועוד ועוד. בשביל להיהנות מפורום צריך לרצות להשתייך אליו, לבחור בו. ולמען האמת, מי שרוצה "טיפול פרטני"... זה לא המקום בשבילו. וממילא, אנחנו לא יועים.

רות 2

New member
בדיוק....

אמרה רות וחזרה לטאטה התא במתאטה...ובמתותא לא לטאטא.....

kyael

New member
תשמע, ערסי

גם אני אוהבת לקרוא את דעותיך. יש בהן תבונה עמוקה וכפי שאמר טלה, גם ניכר ניסיון החיים. וגם אם לעיתים הציניות הסוררת מתגנבת בין השורות מבלי שתשים לב, עדיין יש בדבריך טעם רב והם מנוסחים ברור וקולח. כבר דובר על נושא החשיפה והיציאה מהוירטואליות - ואני עדיין עומדת מאחורי דבריי: החשיפה גורמת לאיבוד האובייקטיביות וההכרות עם אנשים משפיעה בדרך כלשהי על דעתך וכתיבתך. יעל

ערסlight

New member
כן...

כבר דננו בזה בעבר. זה נכון לחלוטין. אבל אני מחוייב בעיקר לעצמי. ואם אני עושה לי וויתורים, הרי זו זכותי. יותר בחירה [דינמית, אגב] של מה אני רוצה מהפורום לעצמי. ואגב... איפה נעלמת?

למעלה