חשבון נפש

חשבון נפש

אומרים שיום הולדת הוא ציון דרך . אומרים שיום הולדת הוא עוד ארוע המציין שינוי פיזולוגי, רוחני, אמוציונאלי. אני אומרת, שיום ההולדת, הוא עוד תאריך המנציח את קיומו של האדם ביקום. היום, ממרומי גילי המופלג, בעודי מקפלת את ערימות הכביסה,וממתינה שהמדיח הכלים יסיים את עבודתו הסזיפית, עולות בי מחשבות ותובנות לגבי השנים שעברו ועל אלה שעוד יהיו. לקחו לי כמה שנים להפנים את עצם הליכתי לעבודה שאיני אוהבת אותה כלל. מצאתי את עצמי חסרת התרגשות , פעימות הלב הלמו כסידרן, ולא בזאת רציתי, לא בכך חשקה נפשי, אז, כן אז, אסימוני הטלפון הציבורי חילחלו עמוק, ונתקעו שם. קיבלתי את העוז והאומץ לחולל שינוי מהפכני בחיי. הבנתי שהיכולת שלי היא לבחור את החופש שלי,חופש לנסות, חופש לשגות, אבל, החוכמה היא לא לשגות פעמיים. ובעניין השלמות, פרפקציוניזם כבר מזמן הוא לא מושג ערטילאי- פלצני, הפחד לעשות דבר כלשהו רק כדי שיהיה מושלם ? בחיי, תעשו לי טובה... אצלי זה עובד רק בדרכים אלה.... הנפילות האלה בצידי הדרך, הם אלה שחיזקו אותי ונתנו לי כוח להמשיך הלאה. תובנה נוספת שאליה הגעתי היא שעריכת השינויים בחיי גרמה לי להתפעמות, לחדווה, וכל זאת למרות שתקופה רבה עסקתי בלא נודע מנקודת מבט של חיים שאננים. לא פעם מצאתי את עצמי בוהה בחלל בנחת ולומר " אצלי הכל בסדר, יש לי משרה טובה , מכונית" , אולם כאשר הגיע הרגע לחולל מהפך בחיי, התחוור לי שיתכן כי הדברים האלה כבר אינם קנה מידה לגבי, ובו בזמן השאננות שלי התערערה. מזכיר לי משו נחמד, אתמול התקשר אליי תלמיד שלי לשעבר ( איך בכלל זכר אותי), "מה את לא זוכרת אותי "? בטח שזוכרת (ועוד ביום שישי בערב).. אני רוצה לשאול אותך כמה שאלות בקשר למחקר שאני עורך, בבקשה, למה לא, עניתי. תראי אני עורך מחקר בנושא פחדים. קדימה מותק...שוט.... הרגשתי איך האדרנלין בגוף שלי מתפשט עד לנימי הדם המצומקים, פחדים הוא אמר ? חשבתי בליבי, איך הוא הגיע לי בזמן? בדיוק בזמן חשבון הנפש שלי, בדיוק שאני מנסה למקם ולסייג את תחושותיי לגבי השגיי בשנים שעברו. שאלה ראשונה - ממה הכי פחדת שהיית קטנה? נו באמת, מי זוכר? "מהחושך" עניתי. ממה הכי פחדת שהיית תלמידה ? "מהמורים" (איך לא?), ניצלתי את ההזדמנות לשאול אותו, "וממני פחדת"? את נורמלית? לפחד ממך? אילו יכולתי להחזיר את הגלגל לאחור הייתי בוחר בך כמורה וכמרצה שלי היום באוניברסיטה ( נשמתי לרווחה), שאלה שלישית- ממה את הכי פוחדת היום ? כאן נתקעתי,"אין לי רק פחד אחד" אמרתי בהיסוס, אמרתי לו, תבין, שאתה נמצא בגיל שלי , הפחדים מקבלים לבוש אחר, אילו יכולתי לסווג את פחדיי היום, הייתי עושה זאת בצורה מעגלית,מחלקת לקטגוריות, היום אני אמא,אישה,בעלת תפקיד, "קצת דוחק אותי לפינה " אמרתי. הרגשתי איך הדמעות חונקות אותי,חשתי מוצפת,"איך הוא ידע על מה אני חושבת היום" הירהרתי בליבי... פסקתי פה אחד...."פוחדת מהלא נודע" הייתי חייבת לגמור עם זה כמה שיותר מהר, לפני שהר הגעש מתפרץ. לאחר, השתרעתי על הכורסא, ואז נפל אסימון נוסף, היכולת לבצע שינויים נוספים במישורים השונים, בתקופה זו, אינם ברי ביצוע, אבל, ההכרה בכך, הפחד, העמימות, התסכול המלווה בצידו, הם אלה שיתנו לי את הכוח לשנות. מישל

נעמי 1

New member
מישלקה...

אני מאחלת לך שיהיה לך את החוסן הנפשי להבין ולהפנים את השינויים שאת עוברת ועוד תעברי בחייך בשבילך ובשביל בני ביתך. שיהיה לך רק טוב. מכל ה
נעמי

נשית~37

New member
מיש..

למה? למה הייתי צריכה לקרוא את זה? אם יש בי פחד כל שהוא היום....זה הרגע שאצטרך לעשות חשבון נפש. למה? כי אחרי חשבון נפש מגיעות ההחלטות...והחלטות גדולות מלוות בשינויים גדולים....זה מבחינתי הפחד הכי הכי שלי... אפשר לבוא אליך לטיפול?

חברה שלי

את קוראת לזה הלא-נודע אני קוראת לזה איבוד שליטה <כי פריקים של שליטה תמיד מזהה חברים למחלה :) > אבל דווקא אחרי שמאבדים לפעמים שליטה כשהדברים קורים בלי שאת יכולה לשלוט עליהם את מגיעה לתובנות אחרות. אצלך זה קרה ביומולדת אצלי עם מותו של אבי. ותתפלאי, לפעמים הלא נודע נושא בחובו הפתעות טובות.. את יודעת, יש משפט שמלווה אותי דברים לא קורים סתם ולעיתים עבורי זו כל התורה כולה
מחריבה כבר אמרתי לך פעם שאני שמחה שאת חברה שלי?

את צודקת...

איבוד שליטה על הנעשה בחייהם זהו הפחד הגדול ביותר של בני ובנות מזל עקרב. התחושה שזה הולך לקרות יכולה לשגע אותם ולהניע אותם לעשות מעשים שיראו למשקיף מהצד כלא מובנים, אך בשבילם זוהי החלטה של חיים ומוות.

זהר nj

New member
וואאוו קראתי ו לקח לי

זמן לסדר את המחשבה ..במיחד אחרי שדברנו.. אולי ההזדהות שלי עם הדברים שכתבת הינה מעצם העובדה שאנחנו באותה "תמונת חיים עובדתית אבל אני בטומש אני לא יוכל ל הזדהות עם מה שכתבת במאת האחוזים בגלל העטבדה ש אנחנו שונים אני גבר את אשה הפחד--זהו אחד ה מושגים ה אנושיים ש גורמים ל נו ל עשות את ה מעשים ה אקוטיים של חיינו צבא נשואין ילדים לימודים אלו דוגמאות של החלטות שקבלנו בחיים ה מוזרים --ש פקטור של הפחד אם כי לא היה נראה באותו רגע של החלטה --השפיע רבות על ה החלטה ו הבחירה עצמה פחד גורם ל נו ל עשות את החיים שלנו טובים יותר פחד כורם ל נו ל החליט החלטות רעות אני חושב ש אנשים כמוך כמונו עם יכולת של מודעות עצמית גבוהה יפחדו כל החיים כי [וזה בדיוק מה ש נשית אמרה] מה יהיה עם יום אחד אצטרך לעשות חשבון נפש??? אנשים עם תובנה עצמית..או יותר נכון עם מודעות עצמית מתמשכת הם אנשים עם פחדים.. לפעמים זה עושה את החיים יפים לפעמים זה דופק ל נו המון.. אני כמוך מישל.. אולי עכשיו תביני מה זה שאני קורא ל עצמי לפלפ???
וואוו.. זה היה חזק!! אין לך מושג מה עשית ל ראש שלי עכשיו.. יום הולדת שמח זהר

את הפחד ..

הכי גדול כבר "ניצחת" .... הגעת להכרה , להבנה שאת צריכה , רוצה , נמצאת באמצע תהליך שלא יגמר ביום אחד , שיקח לו זמן וכאב , ההיפרדות מהמוכר , הידוע , ה"בטוח" , את הפחד הזה ניצחת . כל צעד שתעשי באותו שביל יגרום לך לרצות לשוב לאחור לאותה צומת בה עמדת לפני ההחלטה , אך ממה ש"למדתי" להכיר אותך מהקריאה שלי כאן , את תצעדי את כל הדרך עד למקום אליו את רוצה להגיע , ומכל פניה , עיכוב , את תלמדי איך לצעוד את הצעד הבא....... ימי הולדת בדרך כלל נותנים לנו את פסק הזמן להבין מה עשינו , היינו , ולאן אנחנו הולכים עם כל שנאסף בתוכנו , וזה טוב , אפילו מצויין שאת לא ממשיכה באותה דרך מכוח האינטגרציה , הנוחות , השלווה , וכן , גם הפחד מפני השינוי .... נראה לי שמישו הזיז לך את חתיכה העוגה
.. בהצלחה

ואני קצת מצטער

שכתיבת קטעים מורכבים, עמוקים ויפהפיים מהסוג הזה מגיעה (כמעט) רק בימי הולדת. אהבתי, מזל טוב.

נגה...

New member
ואוסיף את פסקת הסיום

מתוך "הטאו של פו" כי היא איכשהו התקשרה לי לנושא ולדברים שכתבת. "כאילו ממרחקים קוראת לנו הדרך בקולו של ילד קט. לפעמים יהיה קשה לשמוע, אם כי חשוב לשמוע. כי ללא הקול הזה לא נמצא את דרכנו בין עצי היער." מזל טוב נגה.

שחר 33

New member
יצא לי להכיר די הרבה אנשים

שיום ההולדת שלהם הפך ליום נוגה ומחשבות כדרות אפפו אותם. הרי זה אמור להיות יום שמח, יום שבו אנו מחלקים עם חברינו ומכרנו את עצם היותנו פה בעולם נפלא שכזה. הייתי חושב בנימה לא פופולרית, לדחות או להקדים את המחשבות האלה למועד אחר. לפעמים אני משתגע,ראבק. דבר מוזר קורה לנו, ככל שאנחנו מתבגרים, ולכאורה מבינים יותר, אנחנו שמחים פחות בימי ההולדת שלנו. מישל, בעוד שבוע בדיוק אענה לך על הנושא שהעלית, בצורה כל כך יפה, עכשיו אני רוצה לראות חיוך ענק
נכון כזה ...עוד אחד
כזה ולפינאלה
כזה. עכשיו צאי לקרוע את העיר, זה יום הוהולדת שלך......שינוים וחשבונות נפש תשאירי לאחר כך... שלך, שחר 33

שחר´קה.... ../images/Emo9.gif

הנוגות היא לא האייטם כאן, כנראה שהיא הטיזר, היא הקטליזטור שלרגע מסויים מכניסה אותך למסגרת מסויימת, מסגרת של חשבון נפש. חיי היומיום לא תמיד מניחים לנו לחפור ולנבור בנפשנו, אם זה בשל כורח המציאות, או השיגרה השוחקת. אמרת נכון, ככל שאנו מתבגרים ומבינים (על כך בדיוק כתבתי לעיל) לא ששמחים פחות, לא שעצובים, ניתנת לנו הזדמנות נהדרת להתחבר לעצמנו, לא לברוח מהאמת, לא לתת למושגים שונים להידחק לפינות המעלות קורי עכביש. ואני מחייכת, תמיד מחייכת, גם שעצוב לי, אני רואה את החיים כמתנה שניתנה לי, מתנה שיש לעשות בה שימוש יומיומי על בסיס קבוע. וד"א.... אני יושבת לי כאן למעלה, בחמ"ל שלי, סתם כי לא בא לי להרוס לכולם את מסיבת ההפתעה שמכינים לי. איך אני יודעת? מריחה מסיבה.

הצופה.

New member
כנראה שרק

אם מערערים את שיווי המשקל ניתן לחזור לאיזון רק פריצת גבולות הנוחות מאפשרת התפתחות <הנזיר שמכר את הפרארי>

הדיון הפנימי,

החשבון נפש ביני לבין עצמי מעלה אותנו לשלב אחד מעלה, מעין התבגרות. בהצלחה בדרכך מעלה.

ואחרי ש....

התחשבנתי עם עצמי אני יכולה לנשום לי לרווחה ממרומי החמ"ל שלי להתבונן באסופת האנשים הקרובים אליי שהפתיעו אותי ביום הולדתי נשמתי לרווחה והבטתי בסובב אותי ואז נפל אסימון נוסף אין כמו המשפחה שלי האיש שלי, שנמצא תמיד איתי גם שרע לי ותמיד, אבל תמיד, מילותיו המלטפות מאזנות אותי מחדש.

גרמת לי

לחייך בסופו של יום שכולו היה שלך .... בורכת אישה , ושוב מזל טוב ועוד המון ימים שכאלה ...

מיש מיש

על כל היפה שחלף ועבר שוב יורד המסך בכבדות ודמעה חוצפנית תדגדג את האף תסכול מפיצול אישיות חלק מתעצב על עבר שנגמר (שחכנו שהיו גם צרות) חלק יחכה ויצפה למחר, ימלא תקוותיו על גדותיו. כי כן, זה טבעו של עולם שמח שמתחיל גם נגמר ומה שנגמר שוב מתחיל מחדש, מעגל שאיננו נסגר.

חשבתי שקראת לי ../images/Emo13.gif

ואז אחרי שקראתי והתעמקתי הבנתי עד כמה מיוחדת את מישל מאחל לך יום הולדת שמח

למעלה