חשבון משותף?

שירןב

New member
חשבון משותף?

היי, בן זוגי ואני מתחתנים עוד מס' חודשים, ועולה ההתלבטות אם לפתוח חשבון משותף. אשמח לקבל עיצות בעד ונגד, מה נהוג, מה עושים ולמה. כרגע אנחנו גרים יחד, ולכל אחד חשבון בנק משלו. תודה.

היויו

New member
יותר קל לשלוט על ההוצאות בחשבון יחיד...

יותר קל לראות מה נכנס ומה יוצא, כל הוראות הקבע יושבות באותו מקום, כרטיסי האשראי יורדים מאותו חשבון, לשניכם יש אפשרות לעשות פעולות בחשבון וכו'. מצד שני - בשני חשבונות ניתן לקבל אשראי יותר גדול (בסה"כ) ולזוג צעיר, זה יכול להועיל (אם כי גם להיות מסוכן, כי זה יתן לכם מקום להכנס למינוס יותר עמוק).

אני מאמינה שחשבון משותף טוב יותר

ככה יש ריסון הדדי על ההוצאות, ותחושה חזקה יותר של שיתוף ואחריות. זוגיות זה עניין של שיתןף מכל הבחינות, וגם מהבחינה הכלכלית.

vered73

New member
ועכשיו לחסרונות

חשוב לבדוק את ההרגלים של בן הזוג. אמנם כל דבר אחרי החתונה הוא חצי-חצי, אלא אם כן יש הסכם ממון הגורס אחרת. אבל יש בני זוג שחיים עוד מהבית במינוס, ויש אחרים שתמיד נמצאים רק בפלוס. אני חושבת שונה ממי שטען כאן שזה עוזר לרסן אחד את השני. ברגע שאתה חי עם מישהו אתה אמור לבנות איתו חיים משותפים מתוך קבלה. יש אנשים שמוציאים על תחביבים, על מוצרים יותר איכותיים ויקרים, ובסופו של דבר לפעמים זה משפיע בצורה לא טובה על חשבון הבנק. אני לא מדברת על בזבזנים כרוניים. אבל, לפעמים הגמישות הזו בחשבון לא טובה ומובילה למינוס הולך ומידרדר עם ריביות גבוהות. מנסיון רע של שותפות כזו, אני ממליצה קודם לכן לבדוק במהלך השנה הראשונה ואף שנתיים את הקשר ביניכם כזוג נשוי (יש הבדל משמעותי, האמיני לי, גם אם אתם גרים היום יחד). גם אם יש משכנתא בדרך אפשר להתחלק שאחד משלם ארנונה מים ודלק למשל, והשני את המשכנתא. וכך לבחון את הדברים. והכי חשוב, שיהיה לכם במזל, עם הרבה בריאות ואהבה!

למעלה