חשבון משותף בבנק

avmazuz

New member
חשבון משותף בבנק

יש לי חשבון משותף עם אדם מסוים בבנק המזרחי. השותף משך מספר פעמים כספים במזומן בחתימה אחת בלבד. משיכה ראשונה של הכספים היתה ב-30/08/02 בסכום של 9600 ש"ח, ושתי משיכות של 2000 ש,ח כל אחת בהפרש של דקה אחת בין משיכה ראשונה למשיכה שניה. אני גליתי את המעילה ב- 11/03 ומיד פניתי לבנק להחזיר את הכספים הנ"ל. הבנק ענה לי תשובה באיחור של-4 חודשים, ובמכתבו כתב לי סגן המנהל, שלגבי הכספים בסך 9600 ש"ח כבר אז (דהיינו סמוך למשיכת הכספים) "עלו על המשיכה של הכספים ודרשו מהשותף להחזיר את הכסף לחשבון".{כמובן שזה תירוץ בעלמא כי אף אחד לא בדק בזמנו את החשבון וממילא גם לא יכלו "לעלות". השאלה שלי היא 1.האם הבנק כאשר "עלה" על המקרה היה חייב להודיע לי כשותף בחשבון,על המשיכה הנ"ל בכתב? 2. האם חייב תיעוד כלשהו שיעיד שאכן הוא פנה לשותף שמשך את הכספים בחתימה אחת בכתב כדי שהוא יחזיר את הכספים? 3.הבנק ציין שני סכומים של הפקדות שהיו לחשבון אחד בסכום של 7090 ש"ח העברה מחשבון, והשני בסכום של 2000 ש"ח הפקדה בצ'ק (סה"כ הסכום 9090 ש"ח). בברכה ! אברהם מאזוז

תשובה

אם נקבע כי ניתן למשוך כספים מהחשבון המשותף רק על ידי 2 חתימות, בין אם באמצעות שיק ובין אם במשיכה מהדלפק וכו', הרי שניתן יהיה לתבוע את הבנק בגין טעותו. מדובר על רשלנות. העובדה כי הבנק פנה לצורך תיקון הטעות לשותף שלך אינה מעלה ואינה מורידה. הבנק יידרש להשיב לך את הכספים ומאוחר יותר יתבע את השותף את הכספים ששילם לך

למעלה