חשבון מים מנופח

pc girl

New member
חשבון מים מנופח

אהלן,
עברתי לדירה שכורה עם שותפה בתחילת חודש פברואר, שבו שילמתי ארנונה+מים על חודשים פב'+מרץ. (שתינו בחורות עובדות, בקושי נמצאות בדירה, בלי מכונת כביסה ובלי מדיח. אם אני אתפרע ממש ואגזים אני לא חושבת שהשתמשנו ביותר מ150 ש"ח מים)
עד עכשיו העיריה לא שלחה לי שום חשבון בדואר לשלם... חיכיתי שהם ישלחו לי חשבונית הביתה בשביל שאני אעשה הוראת קבע דרך האינטרנט, אבל זה לא קרה... טבעתי בעבודה ובסידורים ופשוט לא היה לי זמן ללכת אליהם ולהסדיר את התשלום.
היום מצאתי סוף סוף זמן לטפל בעיניינים, והתקשרתי לעיריה לברר מה החוב שלי אצלם... כשחשכו עיניי והם אמרו לי שיש לי חוב גדול מאוד במחלקת המים, על סך 2000 ש"ח... (לא כולל ארנונה כמובן).
הבחורה שם אמרה שכנראה הייתה נזילה ושזה מה יש.
עכשיו השאלה היא- האם אני אמורה לשלם על המחדל הזה?! איך אומרים להם שילכו לחפש, ושאין שום סיכוי שאני יכולה לשלם להם 2000 ש"ח... (עם ארנונה זה מתקרב ל4000 ש"ח)... הם לא אמורים לשלוח לי חשבונות הביתה? להתריע על סכומים כאלה?

מה עושים???

תודה מראש!

ברוכה הבאה

אני לא יודעת איפה את גרה, אבל אני בעבר נתקלתי בבעיה דומה כשהנזילה השפיעה על כל הבניין והגברת מוועד הבית טיפלה בזה מול העירייה (עיריית ר"ג) והודיעה לכל השכנים שלא ישלמו אלא שיחכו לחשבון המים המתוקן. יכול להיות שזה תלוי בגורם לנזילה ובמיקום שלה, אבל בכל מקרה קשה לי לקבל את התשובה שקיבלת.

מה לעשות? דבר ראשון אני ממליצה לפנות לוועד הבית בשביל לברר אם הבעיה היא רק בדירה שלכן או שזו בעיה כללית, ובמקביל לברר מה מקור הנזילה ואיך מטפלים בזה - כי אם הייתה נזילה וגילית את זה רק הודות לחשבון המים, סביר להניח שזה לא נגמר.

בנוסף לבדוק שלא היו חובות לפני שנכנסת לדירה

2000 שח זה המון אפילו אם יש נזילה

im mitzi

New member
תלוי בעיר ובגודל הדירה

אני גרה בדירה של 120 מ"ר ברמת גן והארנונה מגיעה לסכום הזה

W a b b i t

New member
דבר ראשון

תדאגי לבדוק אם יש נזילה, בהתאם לתשובת איש מקצוע את ממשיכה הלאה
אם יש נזילה, לתקן ולשלם.
אם אין, לערער על החוב.

pc girl

New member
תודה לכולם על התשובות!

יום ראשון בבוקר אני אטפל בזה...
מבטיחה לעדכן

pc girl

New member
הבטחתי לעדכן, אז... נמצאה הבעיה

חזרתי עכשיו מהעירייה, ואחרי בירורים, מסתבר שהבעיה הייתה (לדבריהם) שהעובדים שלהם דפוקים.
הייתה נזילה עוד לפני שעברתי לדירה, בעל הדירה סידר אותה ואחד העובדים כנראה לא סגר את החשבון עד הסוף. כשאני עברתי וביררתי שהחשבון מאופס, הם כנראה ראו שהכל בסדר, ועכשיו איכשהו החשבון הלא סגור צץ פתאום, או משהו כזה...
בקיצור, לא הבנתי כל כך מה הם רוצים כי הם רק קיללו את אחד העובדים, אבל עכשיו הכל בסדר

וטיפ קטן שדי הציל אותי מלשלם את ה2000 ש"ח האלה, כשנכנסתי לדירה אבא שלי רשם את הקריאה של המים על איזה טופס של המחלקת מים, והיא אמרה שרק בזכות זה הם יודעים את המונה ההתחלתי שלי או משהו כזה... שוב פעם, לא כל כך הבנתי מה היא רצתה ממני, אני אחרי משמרת לילה וכמה ימים בלי שינה
... בקיצור, בשביל שלא תסתבכו, תרשמו הכל.

תודה לכולכם על התשובות ועל העזרה! שיהיה שבוע מקסים

למעלה