חשבון בנק עורך דין

• פותח הנושא ere4
  • פורסם בתאריך

ere4

New member
חשבון בנק עורך דין

שלום, בכוונתי לצאת לדרך עצמאית. ידוע לי כי על עו"ד לפתוח חשבון פקדונות, לצורך הפרדת כספיו מכספי הלקוחות. האם מישהו יודע אם חשבון זה יכול להיות חשבון עו"ש רגיל או שעליו להיות חשבון עסקי? למשל, קבלת כספים דרך הוצאה לפועל מחייב. כמו כן, האם בכל מקרה של קבלת כספים עבור לקוח על הכסף לעבור דרך חשבון הפקדונות, גם אם הסכום מועבר ללקוח באופן מיידי? ואוסיף, מה יש להקפיד בחשבון פקדונות? אילו טיפים ועצות יש לכם, כדי לעקוב אחר חשבונות אלו? ואם הצ'ק ניתן לי כעו"ד על שמי אך עלי לקזז ממנו את שכר טרחתי, האם אני מפקיד אותו בחשבון פקדונות ומוציא צק חדש ללקוח בפיצוי שקיבל לאחר קיזוז שכ"ט? או שאני מפקיד בעו"ש הרגיל?

תשובות...

כל עו"ד עצמאי חייב שיהיה לו חשבון פקדונות, היות וחל איסור על עירוב כספי לקוח עם כספי העו"ד. זהו אינו חשבון עו"ש ואינו חשבון עסקי אלא חשבון פקדונות. עלייך להפקיד שם כך כסף ששייך ללקוח. שימי לב שיש 2 סוגי חשבונות: פקדונות כללי, ופקדונות ללקוח ספציפי. אני מציע שתגיעי לבנק ותשאלי אותם על כבי מגבלות שחלות על כל חשבון. בכל מקרה, יש מקסימום הפקדה בכל חשבון כזה. עפ"י כללי האתיקה, כל חשבון פקדונות אמור "להתאפס" בסוף יום עסקים. אם ש'יק ניתן על שמך, עלייך להפקידו בחשבון הפקדונות שעל שמך, לתת ללקוח שיק שלך, ואת היתרה להעביר מיידית לחשבון העו"ש שלך. מקווה שעשיתי לך סדר בבלגאן. בהצלחה במשרד. ואגב, במה תתמחי?

ere4

New member
תודה רבה

עזרת לי מאוד. כרגע אני עוזרת לסבתא שלי עם שיק שחזר באמצעות הוצלפ אני רוצה שהחייב ישלם גם שכ"ט, אך בעיקרון אני עוסקת במקרקעין. כדי לחדד את התשובה שלך- החשבון הכללי - הוא החשבון שעל שמי (במידה ויתקבל שיק לפקודת עוה"ד)? האם כסף שהתקבל דרך הוצל"פ צריך להכנס לחשבון של הלקוח (סבתא) או לחשבון הכללי? בטח גם אצטרך לדווח למס הכנסה על הכסף שנכנס?!

תשובה:

בוודאי שאת מדווחת על תקבולים. לשם כך את צריכה לפתוח תיק במעמ ובמס הכנסה. אני לא יודע אם שווה לך לעשות את זה בשביל תיק אחד.. בכל מקרה, לגבי השיק שיתקבל מהוצל"פ: צריך לבדוק איזה פרטים ניתנו ללשכתה ההוצל"פ: איזה פרטי חשבון בנק ומי המיופה כוח.

למעלה