חשבון בנק משותף

• פותח הנושא krn
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

krn

New member
חשבון בנק משותף

חשבון בנק משותף
שלום! אבא שלי מחוסר הכרה. בחשבון הבנק שלו אני שותפה, החשבון על שם שנינו. אני מנהלת את החשבון כמובן. האם כשהוא ימות האחים שלי יוכלו לבקש דין וחשבון על מה שנעשה בחשבון שלו, שהוא גם חשבון שלי? מצפה לתשובה ו תודה מראש

משה אחר

New member
בודאי שכן

חשבון בנק משותף
שלום! אבא שלי מחוסר הכרה. בחשבון הבנק שלו אני שותפה, החשבון על שם שנינו. אני מנהלת את החשבון כמובן. האם כשהוא ימות האחים שלי יוכלו לבקש דין וחשבון על מה שנעשה בחשבון שלו, שהוא גם חשבון שלי? מצפה לתשובה ו תודה מראש
בודאי שכן
אם כאשר אביך נכנס למצב בו אינו מסוגל לקבל החלטות היו בחשבון X ש"ח, את חייבת לקחת בחשבון כי על מחצית מהכסף עלייך לתת דין וחשבון לאחייך.

krn

New member
אבל רק על מחצית?!?!??

בודאי שכן
אם כאשר אביך נכנס למצב בו אינו מסוגל לקבל החלטות היו בחשבון X ש"ח, את חייבת לקחת בחשבון כי על מחצית מהכסף עלייך לתת דין וחשבון לאחייך.
אבל רק על מחצית?!?!??
????????????????????????????????????

POSNERKASHIER

New member
כל מה שתעשי בחשבון

אבל רק על מחצית?!?!??
????????????????????????????????????
כל מה שתעשי בחשבון
יבדק בעתיד בקפידה רבה עד לרמת הגרוש. תזהרי למעוד בכספים. למרות שאת שותפה איתו, יקפידו עליך כאילו היית נאמן.

אושי27

New member
מאחר והחשבון הינו משותף - חצי שייך

חשבון בנק משותף
לך וחצי שייך לאביך. כמובן שמשפחתך תוכל לדרוש דין וחשבון לגבי המחצית של אביך ולגבי הפעולות הכספיות שנעשו בחשבון. אם נכנסת לחשבון באופן פורמלי בלבד, אחייך יכולים להגיש תביעה לגבי כל הכספים שבחשבון בטענה שאת נרשמת אך ורק באופן פורמלי, וכי אביך לא התכוון להקנות לך כל זכות קניינית בחשבון, למעט זכות חתימה/יפוי כוח וכו'.

חשבון משותף

לך וחצי שייך לאביך. כמובן שמשפחתך תוכל לדרוש דין וחשבון לגבי המחצית של אביך ולגבי הפעולות הכספיות שנעשו בחשבון. אם נכנסת לחשבון באופן פורמלי בלבד, אחייך יכולים להגיש תביעה לגבי כל הכספים שבחשבון בטענה שאת נרשמת אך ורק באופן פורמלי, וכי אביך לא התכוון להקנות לך כל זכות קניינית בחשבון, למעט זכות חתימה/יפוי כוח וכו'.
חשבון משותף
חשבון משותף אין משמעו דווקא שלכל אחד מחצית מהסכום בחשבון, אלא יש כל מיני סוגים של חשבונות משותפים. תלוי במידה רבה בכוונת הצדדים השותפים בחשבון, ובחוזה שחתמתם עם הבנק

נקל

New member
ניתן לבקש מינוי אפוטרופוס במצב זה

חשבון משותף
חשבון משותף אין משמעו דווקא שלכל אחד מחצית מהסכום בחשבון, אלא יש כל מיני סוגים של חשבונות משותפים. תלוי במידה רבה בכוונת הצדדים השותפים בחשבון, ובחוזה שחתמתם עם הבנק
ניתן לבקש מינוי אפוטרופוס במצב זה
לגבי החשבון: התשובות שניתנו לך נכונות. הכל תלוי בשאלה האם אתה שותף פורמלית או שמא כספים בחשבון שייכים גם לך. מומלץ להוציא דף חשבון עדכני על מנת להוכיח מה היה מצב החשבון ערב נפילתו של האב למשכב. איחולי בריאות והחלמה אין לראות בתשובה זו ייעוץ משפטי ו/או תחליף לייעוץ כזה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה