חשבון בנק משותף

מצב
הנושא נעול.

odedlav

New member
חשבון בנק משותף

חשבון בנק משותף
שלום רב, לאמי, דודתי וסבתי היה חשבון בנק משותף אשר נפתח עם סעיף אריכות ימים. בחשבון רשום: אמי ו/או דודתי ו/או סבתי. אמי נפטרה, בהינתן כי יש לי צו ירושה, האם אני יכול לירוש 1/3 מהסכום בחשבון זה עכשיו? באם אחד מנותרים בחשבון משך את כל הכספים, האם אני יכול לתבוע אותו להחזיר לי 1/3 ממה שלקח מעצם היותי יורשה הבלעדי של אמי? תודה מראש, עודד.

תשובה

חשבון בנק משותף
שלום רב, לאמי, דודתי וסבתי היה חשבון בנק משותף אשר נפתח עם סעיף אריכות ימים. בחשבון רשום: אמי ו/או דודתי ו/או סבתי. אמי נפטרה, בהינתן כי יש לי צו ירושה, האם אני יכול לירוש 1/3 מהסכום בחשבון זה עכשיו? באם אחד מנותרים בחשבון משך את כל הכספים, האם אני יכול לתבוע אותו להחזיר לי 1/3 ממה שלקח מעצם היותי יורשה הבלעדי של אמי? תודה מראש, עודד.
תשובה
עודד שלום, הסוגיה אינה פשוטה ומומלץ להתייעץ בעו"ד המתמחה בבנקאות וירושה. לפי הפסיקה חזקה, לפיה פתיחת חשבון בנק משותף משמשת ראיה לכאורה לרצון בעלי החשבון לקיים שותפות בחשבון, מתקיימת רק שעה שהחשבון היה משותף עם פתיחתו. כאשר התביעה היא נגד עיזבון, נטל ההוכחה הרובץ על התובע, להוכיח את השיתוף, הוא כבד במיוחד. אם לא קיים מסמך בכתב ידה של המנוחה, המעיד על כוונה להעניק מתנה לאלתר. אין לראות "בטופס ההוראות" של הבנק משום צוואה, או מתנה שלאחר המוות. ההסכם עם הבנק מחייב אך ורק ביחסים עם הבנק ולא ביחסי הלקוחות בינם לבין עצמם. בברכה אילן גולדנברג, עו"ד

תשובה

חשבון בנק משותף
תשובה
לא ברור מה נכתב בהסכם עם הבנק. עמדת החוק היא כדלקמן- פקודת הבנקאות [תיקון אחרון: 12/5/96] . . ======================================== 13א. חשבון משותף וכספת משותפת [תיקון: תשל"ו(2)] (א) קיבל תאגיד בנקאי כספים, ניירות ערך או מסמכים סחירים אחרים בחשבון משותף שלגביו הותנה עם התאגיד הבנקאי, כי בפטירת אחד מבעלי החשבון יהיה בעל החשבון הנותר בחיים, או מי שפועל מכוחו כדין, זכאי להמשיך לעשות פעולות בחשבון האמור, יעמוד התנאי בתקפו, לענין היחסים שבין התאגיד הבנקאי לבין בעלי החשבון, גם לאחר הפטירה. (ב) הוראות סעיף קטן (א) יחולו בשינויים המחוייבים לפי הענין ובלי לגרוע מהוראת סעיף 13 (ב) לחוק מס עזבון, תש"ט-1949 4, על כספת שתאגיד בנקאי השכיר לשני אנשים או יותר בתנאי האמור.

מצב
הנושא נעול.
למעלה