חשבון בנק לא פעיל

sgulee

New member
חשבון בנק לא פעיל

שלום רב, אני מדברת בשם אחותי ומבקשת את עזרתכם. לאחותי יש חשבון בבנק לאומי, בו מתבצעת הפקדה חודשית של קצבה מסויימת בסה"כ כ- 240 ש"ח. חוץ מהפקדה חודשית זו לא היו תנועות אחרות בחשבון במשך תקופה של 11 חודשים. היום הגענו לסניף הבנק עקב קבלת מכתב האומר שבחשבון נצבר סכום גבוה של כסף ולשם כך יש להגיע לסניף. כשהגנו לסניף התברר שבחשבון נצבר סכום של 20000 ש"ח (הפקדות קטנות קבועות של מספר רב של שנים), ובגלל שהחשבון לא פעיל במשך 11 חודשים הבנק קנה בסכום 19500 ש"ח ניירות ערך בשביל אחותי, ותחנת יציאה הקרובה היא בשנת 2011. אני הופתתי לשמוע על הליכים מסוג זה מבלי ליידע את הלקוח. הבנק טוען שהם פעלו לפי חוק מסויים של בנק ישראל. לא ברור לי האם הם מורשים להליט בשביל אחותי לקנות ניירות ערך כמעט בכל הכסף שיש לה (השאירו 500 ש"ח בעו"ש). לאחר ויקוח מתמשך הבנק הסכים לשבור את התוכנית שהם בנו בשביל אחותי עד שנת 2011 בעלות של 140 ש"ח בלבד! העיניין מאוד מסעיר אותי, בהתחשב שאחותי בן אדם חולה והמשפחה בכוונה שומרת על חשבון הבנק שלה ודואגת שיהיה לה שם כסף למקרה חריג (טפו-טפו). לסיכום, בנק לקח כסף רב של הלקוח והפקיד כרצונו לתקופה ארוכה של שנים. היום כשהדבר נודע הם מבקשים 140 ש"ח כדי לבטל את העסקה. האם הבנק רשאי לקנות כמעט בכל הכסף של הלקוח ניירות ערך בלי ליידע אותו? מה ניתן לעשות במקרה זה? האם חשבון בו יש הפקדות חודשיות קבועות עדיין נחשב כלא פעיל אם אין תנועות אחרות? אשמח לקבל כל מידע בנושא! במקביל אני מנסה לחפש מידע באתר של בנק ישראל, אך בינתיים לא יצא לי לראות שום מידע רלוונטי. תודה לכל העונים והמקשיבים!

מוזרה לי התקופה הארוכה, אבל ..

בהחלט, זה נעשה בעצם בשביל לשמור על ערך הכסף. הם מפקידים (ככל שאני יודע) את הכסף בניירות ערך (או תוכנית כלשהי) צמודי מדד, כך שערך הכסף עצמו נשמר. בעצם, זה מגן על הלקוח. אבל התקופה הארוכה מוזרה לי קצת.

sgulee

New member
תודה על התשובה

המטרה היא כמובן להגן על הלקוח, אבל במקרה שלנו אנחנו המפסידים, כי ברגע שהלקוח רוצה את הכסף מייד, אין רווח, ועמלות מגיעות ל-200 ש"ח. הצלחתי לבטל את העסקה ולהוציא ממנהל הבנק פטור מעמלות. סוף טוב.

למעלה