חשבון בנק גרמני

buffer

New member
חשבון בנק גרמני

אני לומד בהולנד, ואני כרגע בחופשה בארץ אבל חוזר ללימודים בקרוב. אני מתעניין בקבלת מלגה ממשלתית מהגרמנים (יש לי את הדרכון הנכון והם משלמים לאזרחים גרמנים גם על לימודים בחו"ל) כי המלגה הממשלתית שלהם טובה מזאת של ההולנדים. העניין הוא שמעולם לא גרתי בגרמניה, אין לי ת"ז גרמני (רק דרכון) ולא כתובת בגרמניה וודאי לא חשבון בנק גרמני (כמובן שיש הולנדי, אבל לא נראה לי שהם ישלחו את הכסף עד לשם). האם ניתן לפתוח חשבון בנק ללא כתובת בגרמניה (הולנד זה רק מעבר לגבול ויש דואר בינלאומי בין המדינות..)? במידה ואני צריך לייצר כתובת בגרמניה, מה הדרך הכי חכמה לעשות את זה? להרשם בעירייה? איך זה מתבצע? תודה מראש לכל העונים

אספרסו2

New member
תשובה

אם אתה גר בהולנד,לא צריכה להיות שום בעיה לפתוח חשבון בנק בגרמניה.

buffer

New member
אוקי, אני אנסה את זה

יש המלצות? בנקים שיש להם שירותים בנקאות באינטרנט עם תפריטים באנגלית או שאוהבים אנשים שלא יודעים גרמנית?

סיטיבנק

יש בנקאות אינטרנט באנגלית, יש פקידים דוברי אנגלית (תלוי כמובן בסניף) והחסרון היחיד שלהם הוא שאין להם חשבונות עיסקיים, מה שלא כ"כ רלוונטי לך...

buffer

New member
וצריך לקבוע תור?

בהולנד, כשפתחתי חשבון בנק ביקשו לראות דרכון (ואישור לימודים כי זה חשבון סטודנט וסופינומר) אבל זה היה בתור שנקבע אחרי איזה שבועיים. עצלנים. את חושבת שבגרמניה אפשר פשוט להכנס לסניף עם דרכון וזהו? (כמו בישראל
)

אספרסו2

New member
בגרמניה- עלהמקום,

אבל הבנקים בהולנד פחות נוקשים,למרות שזה בא לידי ביטוי כלקוח עיסקי ולא רלוונטי לגביך,לפחות כרגע

למעלה