חרק לשבת

vg04285

New member
חרק לשבת

האם זה סוג של תיקן? (הניחוש הכי מוצלח שלי...)

מין של שרצגולם: זבוב טפיל של יונקים וגם ציפורים

ישנם מינים שונים. שרצגולם היונה ניכר בצבעו השחרחר וכנפיו האפורות. זה שבצילום כנראה נטפל לחיה כלשהי.
אולי רמז על הפונדקאי שלו יהיה איפה צילמת אותו ואילו בעלי חיים נמצאים בסביבה. ישנם טפילים על גמלים, כבשים, יעלים,
כלבים, סוסים - ועוד ועוד. לא כל כך נחמדים... בכל מקרה רחוקים מאוד מהתיקנים בכל שיוך שהוא וקטנים - כ 5-10 מ"מ.
מה שמייחד אותם הוא עיקשותם להיצמד אליך ולא לברוח (או לנחות שנייה אחרי שסולקו) וקשיחותם: קשה מאוד למעוך אותם.
בכל מקרה שבת שלום וחג-מתן-גבינה שמח וללא עקיצות מיותרות!

vg04285

New member
מעניין... תודה!

כן, היתה לי תחושה שלא מדובר בתיקן כי לא ראיתי את שני ה"עוקצים" בחלק האחורי).
&nbsp
הוא צולם ברחוב על כלי רכב (מנועי; לא גמל/סוס וכיו"ב), כך שכנראה לא מדובר בפונדקאי... אולי המתין לחתול/כלב שיעברו? גם יונים לא חסרות שם...

זה שהוא טפיל לא אומר שאינו יכול לנוח בין לבין על אוטו...

בעבר, יכול להיות ששרצגלמיים חיכו על סוסיתא כדי לעלות על הגמלים שבאו לאכול את הפיברגלס!
רואים אותם בכל מיני מקומות שלא על בעלי חיים: הם מתעופפים ככל זבוב אחר. גם קרציות ואקריות
מסתובבות על פני האדמה או אבנים עד שמזדמן קורבן בעל דם חם שעליו הן ממהרות לטפס.
אפשר לומר גם באנגלית - waiting list

לשרצגולם יש ציפורניים חזקות מאוד, לפעמים כפולות, כדי להיאחז בקורבנם. בבטן הנקבה מתפתח
זחל יחיד הניזון ממנה עד שהיא משריצה אותו - אחרי זמן קצר הוא מתגלם עד לבקיעת הזבוב הבוגר הבא.
דרך אגב - פונדקאי זה בעל החיים שעליו עולה הטפיל. מלשון פונדק / בית הארחה / צימר (פלוס ארוחת דם חמה).

C H 4

New member
אה, איכס- אז זבוב הצאצא הוא מאותה משפחה?

פשוט יצא לי לראות סרטון לידה של הזבוב הדוחה הזה וזו היתה אחת החוויות המגעילות בחיי

למעלה