חרקים ברוקט

S h e m e s h

New member
חרקים ברוקט

שלום, לאחרונה שמתי לב שעלי הרוקט שלי מלאים בחרקים קטנים ושחורים, שקופצים ממש כמו פרעושים (אבל לבטח אינם פרעושים) ומחוררים את העלים. ניסיתי עם מי סבון, כפי שאני עושה עם תולעים בנענע אבל זה לא הועיל. האם יש פתרון אחר אורגני (היות וזה צמח למאכל)? תודה!

לארי

New member
../images/Emo62.gif נסי את המתכון המקורי של דובב

להדברה ירוקה- שנמצא כאן.

לארי- המתכון לא"ירוק" יש בו

מרכיבים כימיים מסוכנים ואף מסרטנים-ניקוטין הוא סם טבעי ומסוכן אפילו שהוא טבעי .הדטורה אף שהיא טבעית היא קטלנית מאוד. כמו כן במתכון של דובב דובר על המינרל -גופרית שמאוד מסוכנת לטווח ארוך מחקרים הראו לאחרונה שהיא קטלנית אפילו במינונים בינוניים(בשימוש פנימי)-היא מתפרקת באדמה כעבור 4 חודשים ולכן אים משתמשים במתכון יש להמתין 4 חודשים לפחות עד לקטיף. (כמו כן שימוש חיצוני בגופרית לגוף האדם ,מומלץ ואף בריא לרקמות ולעצמות מפני שקליטתו בגוף מזערית. מקווה שהנושא הובן.(ודרך אגב אני מקווה שדובב לא יפגע כי זה לא אישי)

לארי

New member
המתכון הובא כפי שהוא, עם כל ההסתייג

ההסתייגויות שדובב הבהיר. וככתוב: השימוש הוא על אחריות המשתמש.... אצל דובב זה עובד וגם אצלי ניסיתי ואכן כך. אשמח להסבר על מהו שימוש פנימי ומהו שימוש חיצוני בגופרית, ומדוע החיצוני בריא והפנימי קטלני? אגב, במתכון של דובב אין אזכור כלשהו של הדטורה שהינה כמובן סם קטלני.

מהין

New member
../images/Emo166.gifהדברה

שלום האם המתכון של דובב (ניקוטין + כוהל) עובד גם על עש המנהרות? האם הדברה לא תזיק לעץ בעת הפריחה .

לארי - תגובה בפנים

לאחר שקראתי את הבהרותיו של דובב נרגעתי כי הבנתי שהוא לא לשימוש בצמחי מאכל ורק לצמחי נוי. בקשר לגופרית -הגופרית מצויה במעיינות חמים כמינרל בסיסי שימוש חיצוני כגון הכנסות למים ורחצה בהם היא מומלצת ובריאה.ואילו הכנסת גופרית לחלקים הפנימיים בדרך של אכילה או שאיפה מרוכזת היא אסורה ומסוכנת כי בה הגופרית נקלטת לאבריים הפנמיים שעלולים לספוג אותה ביתר שאת ולגרום לשיבוש מערכות כגון נשימה לא סדירה הקאות הופעת פריחה קשה הנקראת דילקטיס שהיא מדבקת מאוד-כאמור תסמינים אלו לשמחתי נדירים מפני שבחיי היום יום נאסר עלינו להשתמש בגופרית לשימוש פנימי(בתרופות,הדברות מזיקים,חומרי סיכה וכו) מקווה שזה לא מסובך מידי סער

דובב

New member
כמה הבהרות...........

בקשר למתכון שנתתי הוא אכן יכול להיות מוגדר כמתכון ירוק השארתיות שלו נמוכה מאוד והוא מורכב מחומרים שמתפרקים במהרה ולא משפיעים לרעה על הסביבה ועל אויבים טיבעיים של המזיקים אותם אנו מנסים להדביר הריכוזים שאני משתמש בהם הינם נמוכים מאוד וכאמור מתפרקים מהר מאוד ונשטפים בקלות מהצמח לאחר שפעולתם נסתיימה כהל פשוט מתאדה לאוויר והגופרית משמשת וניקוטין מתפרק במהרה כמו כל חומר אורגני אחר מה גם שבהרבה ירקות ממשפחת הסולניים שאנחנו אוכלים יש אי אילו ריכוזים של ניקוטין הגופרית היא מינרל די אינרטי כאמור ויעילה מאוד נגד אורגניזמים ירודים כגון פטריות מסוימות גבס וטלק אינם מסוכנים כלל הגדולה של המתכונים האלה לדעתי היא הצורך בריכוז נמוך בלבד מאחר שהם מבוססים על עקרון פשוט של סינרגיזם הכהל ממס את הרקמות הקשות של הכנימות ומאפשר פעילות יעילה של הניקוטין ותכשיר האבקה מסוגל לפעול" ולהתאים עצמו" לכמה מיני מזיקים במקרה של כנימות הטלק והגבס פשוט מיבשים אותם ואילו במקרה של אקריות הם גורמים להצטברות לחות על גוף האקרית ולמותה בכל אופן אני משתמש במתכון רק על צמחי נוי בצמחי מאכל אני מעדיף תמיד להשתמש בזרם מים או איסוף ידני אבל בכל אופן אני חושב שהמתכונים האלה רעילים הרבה פחות מכל חומר אחר שנמצא בשוק וכאמור גם שטיפים מאוד

רוני ב1

New member
חיפושית פרעושית

או פרעושי אדמה. זו בעצם חיפושית עם רגליים חזקות וקפציות. כמה עלים יש לך? אין לי פתרון "ירוק". אבל זה לא אומר שאין. אני פשוט לא מכיר. אם אין הרבה עלים, למעוך ביד זה הפתרון הכי ירוק.

למעלה