חרקים במוצרי איפור

memee2

New member
חרקים במוצרי איפור

אני לא יודעת אם רובכן יודעות את זה. אני גיליתי רק השבוע. מסתבר שיש חומר שנקר Carmine או בשמו המקצועי CI75470 הוא מופק בחלקו מכנימות http://he.wikipedia.org/wiki/קרמין בדקתי את כול האיפור שלי וגיליתי אותו בצלליות חדשות של ג'ייד שמייד החזרתי לסופר פארם. שם בדקתי במקרה את המרכיבים של צללית של לייף וגם שם היו חרקים
מסתבר שזה יכול להימצא בהרבה מוצרי איפור. אני בינתיים מוצאת את זה רק בצלליות. אישית אותי זה מזעזע בגלל האספקט המוסרי של זה. חברתי ספר מצונזר הזדעזעה יותר מהגועל, של להתאפר עם חרקים. מישהי אחרת סיפרה לי שקרמין גורם הרבה פעמים לאלרגיה אצל המשתמשות בו. אז רק רציתי ליידע בנות על זה, כי אני לא ידעתי על זה ואני שמחה שגיליתי. לדעתי זה מזעזע והיה יכול לעזור אם כול מי שלא אוהבת את זה היתה פונה לחברות בהן היא מוצאת את זה. הייתי שמחה אם היה נעשה משהו בעניין. ג'ייד וקרלין אדישות לפניות שלי. ומעכשיו אני אנסה לבחור את האיפור שלי ביתר קפידה.

Osnatz1

New member
הבנתי שזה בעצם צבע אדום?

אולי זו הסיבה שיש הרבה אנשים שאלרגיים לדיו אדום של קעקועים למשל. בכל מקרה, איכס. אפילו לא בא לי לבדוק את הרכיבים של האיפור שלי

memee2

New member
זהו שהצלליות שקניתי

ובדקתי לא היו אדומות, וזה בכול הצלליות האבקתיות. ובאודמים לא מצאתי את זה. ובדקתי של כמה חברות.

יפותו

New member
בוקר טוב אליהו...

הרבה מאד פיגמנטים מופקים בדרך כלשהי מחרקים או צמחים. זה לא משהו חדש ומסעיר. צבע האינדיגו מופק מדיונונים, צבעים אדומים אחרים בעבר הופקו מתולעים וכו'... האופציה הנגדית היא שימוש בכימיקלים מסונטזים. לכל ברירה יש את היתרונות והחסרונות שלה.

memee2

New member
כנראה שאני יעבור לזה

אחרי שאני אבדוק את כול הצלליות בפארם. אין לי בררה. אין מצב שאני מתאפרת עם חרקים!

chica100

New member
איפור מינרלי יפתור לך את הבעיה

אם האיפור הוא אכן מינרלי איכותי הוא מורכז רק ממינרלים - מהטבע ולא כולל מרכיבים מהחיי

memee2

New member
זה באמת בוקר טוב בשבילי

ואני רואה שבשביל עוד הרבה בנות... הצלליות שדיברתי עליהן הן בכלל לא קרובות לאדום. אני לא חושבת שזה אפילו קשור לצבע כבר
את יודעת על עוד סימני זיהוי של תמנונים\תולעים וכו'? מצמחים לא ממש מפריע לי. בדקתי את כול ה-CI האחרים באודמים ובמייקאפ והם נראו כשרים.

לימי43

New member
אוי ואבויייי איכססססססס,זה קיים בצללית של ליי

ף גם??????איכססססססססססססס
בתור צמחונית זה מגעיל אותי עוד יותר

איך אפשר לבדוק אם יש Carmine בצלליות שלי?

יש לי מאופרת בעוד שבועיים שהזהירה אותי שהיא אלרגית לצלליות מסויימות ולא ידעה לומר אילו. גם אני שמעתי שיש יותר אנשים שאלרגיים לצלליות אדומות ולכן מראש הורדתי מעל הפרק אדומים סגולים וורודים. אני משתמשת בעיקר בצלליות של מאק הם בתוך פלטות ואין עליהם את רשימת מרכיבים. האם יש להם באתר האינטרנט פירוט של רשימת המרכיבים בצלליות? אני ניסיתי לחפש ולא מצאתי.

memee2

New member
אני קראתי על הקופסה

זרקת את כול הקופסאות שהן היו בהן? תנסי לשאול אותם, או שפעם הבאה שתהיי במאק תבדקי את זה. תקראי על הקופסה. זה חייב להיות כתוב איפושהו. וזה לא רק בצבעים אדומים. אני מצאתי את זה בצלליות לבנות לחלוטין.

shlomitmp

New member
זה לא השימוש היחידי שנעשה במרכיבים מהחי

באיפור כיום... קחי לדוגמא את הלנולין שכ"כ כ"כ נפוץ בקוסמטיקה. אם את נגעלת מזה מעצם היותך אוהבת חיות- הפתרון הוא רק איפור טבעוני (כמו Urban Decay, OCC, Lime Crime...), שלא מכיל בתוכו אף מרכיב שנלקח מבע"ח או מתוצרתם. אגב, עם כל האנטי שיש לי לכימיקלים- דווקא מוצרים מהחי הם בד"כ האלרגנים הגדולים (כמו לנולין ושעוות דבורים), כך שגם מהבחינה הזו- לבנות רגישות עדיף להמנע ממוצרים שמכילים אותם ולעבור למוצרים טבעוניים בלבד.

memee2

New member
טבעונית אחת

אמרה לי שלא כול האיפור של אורבן דיקיי טבעוני. אך רובו כן. בקשר לשאר החברות, אני בכלל לא מכירה אבל אבדוק. לשמחתי גיליתי גם את מינרלז שבארץ, אך אין שם הרבה מוצרים.

shlomitmp

New member
נכון, צודקת- לא כל המוצרים שלהם טבעונים, אך

קל מאוד להתמצא באתר שלהם, שכן הם עשו סקטור נפרד למוצרים הטבעוניים שלהם. גם ליים קריים מחזיקים בסרום לא טבעוני, אך כל שאר מוצריהם טבעוניים. מינרלז אכן מעולים ואני ממליצה עליהם בחום :.)

בדקתי היום באינגלוט ובמאק

אז ככה: CARMINE מופיע ברשימת המרכיבים של כל הצלליות והסמקים של אינגלוט ובכל הצלליות של מאק (את הסמקים לא בדקתי). מדובר בצלליות במרקם אבן. לא בדקתי את אלו שבמרקם אבקה. יש לי מאופרת בעוד שבועיים, לייתר דיוק מאופרת ואמא שלה שאמרה לי שאמא שלה סובלת מאלרגיות למוצרי איפור מסויימים ולא ידעה להגיד אלו. אני מתכוונת לומר לה שלייתר בטחון אאפר אותה במוצרי האיפור שלה שהוכיחו עצמם כבלתי מזיקים לה. האם לדעתכן עליי להוריד על כך במחיר ואם כן כמה באחוזים??

shlomitmp

New member
אולי תשאלי אותה באילו מוצרים היא משתמשת?

ככה תדעי אם אלו חברות שאת מחזיקה אצלך בתיק...

Osnatz1

New member
בדקתי בכמה ממוצרי ניקס שיש לי

הפתיע אותי שבצללית אבן סגולה המרכיב לא הופיע, אבל בעפרון ג'מבו סגול (עם גוון כמעט זהה) הוא כן הופיע. הוא הופיע בכל עפרונות הג'מבו שלהם, כולל לבן. מה שכן, הם ציינו את זה מתחת לרשימת המרכיבים בתור MAY CONTAIN, אז זה לא בטוח. טוב נו, אז נתאפר קצת עם חרקים

למעלה