חרקופוכיה!

rivkac

New member
חרקופוכיה!

נדב (2.5) פיתח לאחרונה חרדה על גבול ההיסטריה מכל חרק/זבוב/חידק מעופף. בערב זה נורא, כי אנחנו גרים בסביבה חקלאית, והאזור עמוס מעופפים וזוחלים ושאר איכסים. בבית יש כמה אורחי-לילה (פרפרים( שאנחנו לא מוצאים הצדקה להיפטר מהם, אבל נדב-הוא ממש קופא על מקומו כל פעם שזבוב עף לראש של אחד מאיתנו! בטח שדיברנו איתו! גם הראינו לו איך נמלה אוספת מזון, ואיך הנדלים הולכים עם המווווון רגליים-וכלום! מה הלאה? ר.

דסי אשר

New member
חוץ מלחבק ולהיות אמפטי

אין מה לעשות. זו תופעה טבעית, פחדים הגובלים בחרדה אמיתית מפני אלמנטים שונים. יש לכך הסברים פסיכולוגיים עמוקים, אבל זה לא משנה. זו תופעה נורמלית, וכמו שאמרתי לנוף-נוף במשפחתון שלי" לא יכולת לבחור לך משהו פחות שכיח מאשר זבוב כדי להכנס לחרדה ממנו?"(בצחוק, כמובן). זה עובר. חודש חודשיים, כך נדמה לי. רק לכם זה הרבה יותר קשה, כי אתם גרים באזור חקלאי, והא כלל בפחדים כמה סוגים. שום הסבר הגיוני לא עוזר. התגובה לא הגיונית, ובמצב חרדה אין קשב. רק לחבק. דסי

אצלינו יש בעיה דומה וקצת מצחיקה

כשהודיה(בת 4) רואה זבוב בחדר שלהן, היא יכולה למעוך אותו עם היד, "כדי שלא יפריע לתפארת (התינוקת)". אבל אם למשל היא יושבת בשרותים ונמלה קטנטונת מטיילת שם, היא ממש צורחת מפחד ומבקשת שנבוא מהר להרוג אותה. ניסינו להסביר וזה לא הולך, אז אנחנו פשוט הורגים את הנמלים האלו... מקווים שזה יעבור לה...

יונת ש.

New member
יש ספר נפלא על הנושא

"אל תדאגי רותי" של דוד גרוסמן - אם הוא אוהב להקשיב לסיפורים אפשר לספר לו אותו. אם לא - אני ממליצה לך לקרוא בעצמך. הוא מתאר שם שיטה נהדרת נגד פחדים לא ראציונליים: להמציא שיטות הגנה לא ראצינליות - כל מיני טקסים וסמלים. אפשר לנסות!

נעה גל

New member
תשאלי אותו מה יעזור לו!

אצלנו לאורן לא היתה בעיה עם חרקים אבל היתה תקופה (וכבר סיפרתי את זה כאן איזה 3 פעמים) שהיא פחדה מאסד. היא טענה שהוא מציץ לה מהחלון של החדר שלה. בסופו של דבר, מה שעזר לה היה פנס וכל פעם שאסד הציץ לה בחלון היא העירה עליו והוא נעלם. אז אולי יש איזה צעצוע "אומץ" שיעזור לו, או ריקוד מיוחד וכל מיני כאלה. בטח יהיה לו רעיון מצוין מה יעזור לו להתגבר. בכל מקרה... זה עובר עם הגיל.

למעלה