חיבור שכתבתי - אשמח לקבל ביקורת
במסגרת ההכנה לבחינה הפסיכומטרית כתבתי חיבור, ואשמח לשמוע ביקורת, הערות והצעות לשיפור מכל סוג. מקווה שזו אינה טרחה רבה מדי עבורכם.
מטלה: האם לדעתך האינטרנט מקדם את התרבות ואת המדע?
אני מודע לכך שלא הצגתי את המושג "אינטרנט" אף על פי שהוא מרכז הדיון. בדיעבד ראיתי שיצאתי מנקודת הנחה בה המושג אינטרנט מוכר לכולם, ואני עדיין סבור שלא היה צורך ממשי להסבירו יותר משעשיתי, אך אשמח לשמוע התייחסות גם לנושא זה והאם בולט החוסר המדובר.
אלפי תודות מראש!
סימן ההיכר המובהק ביותר של המאה העשרים ואחת הוא חדירתו של האינטרנט אל כל תחומי החיים, החל בעשיית פעולות יומיומיות כגון התעדכנות במזג האוויר ושיח עם מכרים, וכלה בבריאות, כלכלה וביטחון. לאור עלייתו של האינטרנט אל מרכז החיים של אנשים רבים ושל בני נוער בפרט, נשאלת השאלה האם תהליך זה מקדם את התרבות ואת המדע, או שמא מדובר בתהום השואבת אליה את טובי מוחותינו לכדי בטלנות והתבודדות.
לדעתי, האינטרנט נמנה עם ההמצאות המבריקות ביותר שידע האדם. משחר הימים ידע והשכלה היו הבסיס להתקדמות תרבותית ומדעית משמעותית, והאינטרנט אינו אלא כר ידע אינסופי לצבירת השכלה בנושאים רבים ומגוונים. הוא נחלק לאתרים העוסקים במנעד רחב של תחומי ידע, המופיעים בדמות מאמרים, ערכים אנציקלופדיים, ידיעות חדשותיות ועוד.
ואולם גדולתו האמתית של האינטרנט טמונה במקום אחר לגמרי - הזמינות. מעטים האנשים שידם אינה משגת גישה לאינטרנט, שכן רשויות במדינות רבות בעולם מודעות לחיוניותו, ואף פועלים בהצלחה מיזמים להפצתו במדינות העולם השלישי. בכך הופך כלי זה לספריה בלתי נדלית הנגישה לכמעט כל דורש, ומאפשרת גם למוחות שנבצר מהם להשקיע כסף רב בהשכלה פורמלית או שלא היה סיפק בידם לצבור ידע בכל נושא, ולו השולי ביותר, לעשות זאת בלא יותר מכמה לחיצות עכבר.
עם זאת, יש הגורסים כי הזמינות הנרחבת של האינטרנט גורמת לבני נוער, הבסיס להתקדמות התרבותית והמדעית, להתבטל אל מול המסך בלא מעש ולחדול מפעילויות ספורטיביות, תרבותיות וחינוכיות. אני סבור כי הנחה זו בטעות יסודה, שכן בעת הגלישה הם נחשפים יותר ויותר לנושאים המרחיבים את עולמם, ואין ספק שמדובר בעולם שונה, עשיר יותר, בריא יותר, וההבדל משנים עברו מדבר בעד עצמו.
לאור האמור לעיל, אני איתן בדעתי כי יש לעודד את התרחבותו של האינטרנט אף לתחומים המעטים שכף רגלו טרם דרכה בהם. אין לי ספק שמדובר בכלי מעשיר שיתרונותיו רבים ועולים על חסרונותיו, וששימוש מושכל בו יוביל להתקדמות מתמדת של האנושות בכל תחומי החיים.