חרמון

yuval123221

New member
חרמון

שלום לכולם,
אני רוצה בקרוב לנסוע לחרמון לסקי.
אני וחברים רוצים לקחת 3 צימרים או דירות צמוד או קרוב לאתר סקי ליומיים. יש שם צימרים או דירות צמוד לאתר סקי?
ואיך המסלולים שם?
יש שם כחולים?
יש משהו למתחילים?
תודה

ועוד פירוט

לפי מומחי הפורום החרמון לא מתאים למתחילים. באופן אישי אני מתחילה תפרנית ולכן החרמון מתאים לי
.
יש לו מסלול וחצי כחולים (אחד של בית הספר ועוד אחד קצר), השאר אדומים שייתכן שיקבלו בחו"ל צבע אחר. אין הרבה מסלולים באופן כללי.

קחו בחשבון ששלושה ימים אחרי סופה והלאה יש קרח במסלולים עד הצהרים, מה שמקשה על הגלישה ביחוד עבור מתחילים. עשיתי טעות בשנה שעברה ועליתי איזה שבוע אחרי סופה וישבתי בקפיטריה עד 12 וחיכיתי שהמסלולים יפשירו. לא כייף בכלל.

אה, ויש מישהו שמשכיר חדרים סמוך לחרמון, לדעתי במג'דל שמס, אבל לא סגורה על זה. אפשר ליצור איתו קשר ולשאול:
https://www.facebook.com/SnowboardHappyHouse

yuval123221

New member
בחו"ל המסלולים האדומים יחשבו יותר קשים או

פחות קשים?
ויש שם מסיבות ופאבים במרחק הליכה מהדירות?

2 איזי

New member
אתה כניראה לא מבין לאן אתה נוסע

זה לא אירופה... זה גם לא מזרח אירופה... זה אפילו לא לבנון...

החרמון הוא אתר פיצי ומסלולים "קלים" לא ממש קיימים שם. יש את מסלול בית הספר שהוא מסלול לימודים ויש את הרכבל הבינוני שזה מסלול יחסית קצר שמתנקז (כמו כל המסלולים בחרמון) למסלול המרכזי שמגיע לרכבלים. האיזור הזה הוא איזור הקרב... שם תמצא קומבינציה של גולשים מהטובים ביותר ועד מתחילים גמורים ובין לבין גם מתחילים גמורים שחושבים שהם הטובים ביותר...
אני פשוט חושב שלמתחיל יהיה קצת לא כיף. אין שם הרבה מסלולים למתחילים...

ובעניין הלינה, אתה בכלל תמות. ישנים בנווה אטיב. מושב רפאים שיש בו הרבה מאוד שקט.
רוצה לאכול משהו? אין בעיה. סע למג'דל ויש שם יופי של מסעדות כי במושב כבר אין מסעדות (את המשפט הזה אמר לי מקומי מהמושב...).
דיברת על פאבים? תבין שאפילו במסעדה לא היה אלכוהול.
האמת ששמעתי שיש בר אחד, תנחש איפה? נכון מאוד! גם הוא במג'דל!!

בקיצור, אני לא רוצה שסתם תתבאס. סע לשם במטרה לבלות עם החברים ולגלוש. את שאר החלומות תשמרו לאירופה...
תהנו

yuval123221

New member
אני כבר עשיתי שחורים באירופה אז אולי אני פשוט

אלך עם חברים שגלשו בעבר.
בכל מקרה, מג'דל זה יישוב ערבי?

natyh

New member
דרוזי

כמו כל הרמה .

סע לבלסם במגדל מאד תהנה שם , וחרמון אתר נחמד אם זהירים איתו .
כלומר נוסעים באמצע השבוע לא תהיה לך בעיה אם תהיה זהיר , אך האתר קשה יותר ממה שנדמה .

yuval123221

New member
שאלה נוספת

בודקים שם תעודות זהות בכניסה לפאבים? :)
(חבר שלי נראה בן 17 והוא בן 17)

itamo

New member
החרמון

בחרמון יש בעיה למתחילים כי בסוף תמיד צריכים להגיע למסלול המרכזי שהוא יחסית תלול. יש מסלולים יותר קלים כמו השיאון ומה שמסביבו וערער, אבל בסוף תמיד תחזור למסלול המרכזי. אלא אם פותחים גם את מסלול שקד שעוקף אותו ושהוא גם המסלול הכי כיפי שם (סוג של אוף פיסט מוסדר).

אל תעז להגיע לשם בסופי שבוע, בגלל שיש הרבה מבקרים ומשפחות שרק באים לעלות ברכבל ולראות את השלג והם סותמים את הכניסה לאתר. הכי טוב ללכת לחרמון באמצע השבוע ביום הראשון שבו האתר נפתח אחרי שירד שלג (אמור לרדת השבוע) ואז יש בדרך כלל אחלה תנאים ושלג איכותי ומאוד נהנים (אם פותחים את כל המסלולים).

בעניין פאבים, מסעדות וכו.. יש אחלה פאבים בקיבוצים למטה בקיבוץ דן, הגושרים, כפר גלעדי וכו.. וגם הרבה מסעדות טובות, אבל זה בערך 15 דקות מנווה אטיב ולא סימפטי לחזור את הכביש המפותל הזה מאוחר בלילה. אתה יכול לישון בגושרים, או בכפר גלעדי ולנסוע משם, זה די קרוב וממש נחמד שם.

לגבי מה שכל הזמן כותבים כאן על הגולשים בחרמון. אני לא חושב שיש שם תרבות גלישה יותר פרועה מאשר בחו"ל וגם אין הרבה ישראלים שלמדו לגלוש רק בארץ וכמעט כל מי שגולש בחרמון למד והיה בחו"ל.

למעלה