חרמון -שאלות

raanan30

New member
חרמון -שאלות

בדיקת MRI שעברתי השבוע מראה שהנזק למניסקוס לא דרסטי כמו שחשבו בהתחלה, ורוב הסיכויים שאני אפתור את זה בפיזיותרפיה בלבד, בלי צורך בניתוח. בעקבות הממצאים, אני רוצה לעלות לחרמון ולנצל את השלג כל עוד הוא שם. עוד לא הייתי בחרמון, לא כמבקר ולא כגולש, אבל יצא לי לקרוא הרבה סיכומים, אבללל בשביל להיות בטוח. עלייה - עם רכב עם הסעות? השכרה - באתר או ליד הבית (חיפה)? כמה מסלולים למתחילים עד בינוניים יש? קראתי שיש אפשרות לקנות סקיפס לרק חלק מהאתר - עד כמה זה מוזיל ואיזה שטח זה כולל?

עצה

א. בתור בנאדם עם ניתוח לאחר קרע במיניסקוס בברך ימין ועם המלצה לניתוח בברך שמאל הרופאים המליצו לי לא לגלוש. לצערי, האהבה לשלג חזקה ממני ואני גולש. אני שם ברכית (כזו שתופסת את הפיקה בברך) שהברך לא תזוז וברוך השם אני מסודר לגמרי. עלייה עם רכב יכולה להיות מצד אחד יותר יעילה אם אתה יוצא ממש מוקדם לכיוון החרמון כדי להיתקע בפקקים אבל מצד שני גם מסוכנת שכן החזרה מהחרמון מעייפת מאוד, באוטובוסים אתה נוסע בנוחות מירבית , בד"כ מגיעים (עם קצת פקקים) בתשע לאתר ככה שבתשע וחצי אתה כבר גולש. לגבי השכרה - לא יודע להגיד לך מחירים של שאר המקומות , בחרמון לאחר 10% הנחה , סקי 135 וסנובורד 150. הציוד שם ברמה דיי נמוכה ככה שתבדוק מחירים ואיכות ציוד , תעשה חושבים ותחליט. בכל מקרה, אנחנו בטלפון 077-4415502 כל יום החל מ 17:30 או בפייסבוק בעמוד "הסעות לחרמון" כל הזמן. נתראה על ההר סקי כחול לבן

natyh

New member
לא סיכמתי את הביקור שלי אתמול

אך כל המציל נפש אחת .... תקשיב או קרא היטיב : 1 קראתי מיניסקוס פעם בברך לאחר ביקור בחרמון , אף פעם אין לתאונה סיבה בודדת גם לא הפעם הסיבות היו : 1 טעות בכיוון הסקי כיוונו לי אותו למתקדם מדי 2 הקרח באתר 3 ההתלהבות שלי היה מקום לגלישה הרבה יותר זהירה . ועכשיו סיכום הפציעות אתמול רק מהאוטובוס שלנו עמד על שני פצועים .אחד קרע מיניסקוס בברך. בבוקר היה קרח באתר ואכן היה שלט אזהרה בעליה למסלול הארוך . בצהריים השלג היה די טוב אך מהיר מאד . אתמול שש שנים לאחר הקרע ההוא במיניסקוס שהיה בערך דומה לפציעה שלך לפי התיאור הרגשתי את הברך היטיב , וזו היתה הפעם הראשונה שגלשתי בצורה אגרסיבית למדי ללא ברכית . ואני חיזקתי את הברך בטירוף : בחתירה בקייק , ברכיבה על חד אופן ,רכינת אופני כביש טיפוסים מטורפים , בגלישת לנדבורד עם עפיפון בקיצור מה שתרצה כל מיני סוגי ספורט זוללי ברכיים ....
אתן לך עצה קטנה , אם יש לך קרע אתה חיייב לנוח ולחזק את הברך לפני אתה אכן יכול לגלוש עם ברכית אך בסיכון גבוה להחמרת הפציעה ואין ספורט מזיק יותר לברכיים במיוחד לפציעה חוזרת מאשר סקי , החמרת פציעה קימת תוכל כן להביא אותך לניתוח , לא הייתי הולך על זה לפני מנוחה של חודש וחצי חודשיים לפחות קרא גם את הסיכום שלי על פורט דה סולי , חופשה שנה אחרי הפציעה החופשה היתה מדהימ
ה אך עדיף שלא אתאר לך בכלל את הכאבים וזה היה שנה אחרי .... ולשיקולך .

למעלה