חרמון - חרם גולשים

sbs2003sta

New member
חרמון - חרם גולשים

שלום לכולם ,

מתארגנת מחאת גולשים להחרמת אתר החרמון בימים הראשונים לפתיחתו !
הגיע זמן שהתיחסו אלינו הגולשים לשיפור התנאים ומחירים יותר שפויים .
יום יומיים של חרם והכל יכול להשתנות .

נא להעביר לכולם בכל הערוצים !!

בברכה.

topsoul 360 out

New member
לא יעבוד ידידי..

כל שנה אומרים את זה, כל שנה מנסים, וכל שנה זה כושל מחדש..
בשנה שעברה היו ימים ריקים באתר והמחירים לא השתנו ולו במעט.. (וכשאני אומר ריקים אני מדבר על 100 גולשים על כל ההר)
ואם יורשה לי לשאול- על איזה שיפור תנאים אנחנו מדברים?

בשנה שעברה הגולשים בארץ הצביעו ברגליים. אתה יודע מה קרה?
הם הפסידו את ימי השלג הכי טובים שההר הזה ידע בעשור האחרון

אני בעד החרמה

היה מעולה בשנה שעברה בחרמון
. לא היו תורים, מסלולים כמעט ריקים. אני לגמרי בעד: אל תתנו להם לדפוק אותנו במחירים!

sbs2003sta

New member
תגובה

בתור אחד מכור שהיה בשנה שעברה ,
בתחילת כל עונה לעולם לא היה ריק !
האבסורד הוא שבעלות האתר היא של מספר משפחות מצומצם מנווה אטיב שמרוויחות מיליונים.....
שיפור תנאים - למשל מעלית 1 !!! מהירה 3 מושבים , זה הכל....
כמובן שגם אפשר לייעל את האתר בלי עלות כספית ועוד....

בברכה .

איל שחר

New member
ומה יקרה אם אכן תוחלף המעלית ויבואו גולשים

רבים נוספים? גם כך שבילי העיזים המוליכים גולשים מלמעלה לכיוון השיאון וואדי חתול "סתומים" בגולשי שנפלו. תאר לעצמך שמספרם יוכפל?
ועד היום ההחרמות לא הזיזו להם.
אז אם לא נגלוש כשהשלג בחזקת "סביר" אלא נחכה כמה ימים, נראה לך שניסע בטמפ' של 10 מעל לאפס?

z x 7 r

New member
בלי הפגנתיות וצעקות - אני לא נוסע לשם

בשקט בשקט פשוט לא מוציא את הכמה מאות שקלים על הדבר הזה.

shac

New member
כן, זה היה הסיכום שלי בנסיעה חזור שנה שעברה.

itamo

New member
לא מסכים

לדעתי החרמון יקר, אבל בסך הכל המחיר משקף את הסיכון של מפעילי האתר, הם פתחו אתר סקי בישראל עם לא יותר משבועיים של סקי בשנה טובה.

יש עדיין בעיות מעצבנות שיהיה נחמד אם יפתרו כמו הצורך לעמוד בכמה תורים כדי לשלם בכל פעם בנפרד על הכניסה לאתר, על השכרת ציוד ועל הסקי פס, במקום לשלם על הכל ביחד. וגם למה מי שקונה סקי פס צריך לשלם גם על הכניסה לאתר?

2 איזי

New member
תשמע...

נתחיל מהסוף, אתה צודק שזה דבילי לגמרי שלא ניתן לשלם הכל במקום אחד. אם היה ניתן לקנות סקיפס ושובר להשכרת ציוד בעמדות התשלום של הרכבים זה היה חוסך מלא זמן וכאב ראש.
בעניין תשלום הכניסה לאתר, בינינו, אני בספק רב אם התשלום עבור הסקיפס והציוד שהגולשים משלמים מספיק בשביל להחזיק את אתר הסקי. אני מאמין שהכסף האמיתי מגיע מאלפי המבקרים שבאים לשחק בשלג. בלי תשלום כניסה מחיר הסקיפס היה עולה פי כמה וכמה. אז במקרה הזה אולי עדיף לנו לא לעשות בלגן

הבעיה האמיתית היא ההתנהלות. המילה תור מסודר (לכל דבר) פשוט לא קיימת...

בעניין הסיכון שהם לוקחים, אני בטוח שהם מרוויחים מאתר הסקי (לפחות מספיק בשביל להמשיך ולהפעיל אותו). אם הם היו מפסידים ממנו כניראה שהוא היה נסגר ורק משחקי השלג להמונים היו ממשיכים לעבוד. מה גם שהיו שנים שהעונה הייתה יותר ארוכה משבועיים... תזכור שכל עסק הוא סיכון, העניין הוא שמנגד יש להם גם מונופול...

itamo

New member
התכוונתי שרק המבקרים ישלמו על הכניסה לאתר

ושהגולשים ישלמו על סקי פס שיכלול בתוכו את הכניסה.

itamo

New member
כמובן שאת הכל יהיה ניתן לשלם בכניסה של הרכבים

במקום לעמוד בשלוש תורים, או רק שניים אם משכירים את הציוד במג'דל, מה שאני תמיד עושה, אני מנצל את המזן שאני ממתין לפני שפותחים את הכניסה לאתר בשביל לשכור ציוד.

z x 7 r

New member
איך יגמר? אני זוכר בשנה שעברה אנשים גלשו עד

מרץ ( נדמה לי סוף מרץ עוד היה אפשר לגלוש )

סקי פס שעולה כמו באירופה? לחמניה עם נקניקיה שעולה 50 שקל עם שתיה?! WTF.

ilst

New member
מעליות שיפורים ועוד

לכל החכמים, לאתר החרמון אין יותר לאן להתפתח ולגדול.
גם ככה, המסלולים סתומים וממש סכנה לגלוש בהם בשעות העומס.
מעליות מהירות יביאו יותר גולשים למעלה והמסלולים יסתמו עוד יותר.
זה כמו שבמקום רמזור בונים מחלף, הפקק עובר לצומת הבאה.
והמחירים, אני ממליץ לכל מי שיכול, שירכוש ציוד, בסופו של דבר זה מחזיר את עצמו, וחוסכים הרבה כסף.
ואל תשכחו שהם משרתים ישראלים שכולם יודעים יותר טוב מה צריך לעשות.
אז שכל אחד יבדוק קודם כל את עצמו, ואח"כ יבוא ברעיונות לכולם.
גלישה נעימה, אילן.

2 איזי

New member
נו באמת

לפני הכל, מעלית אחת מהירה עדיפה על שתי המעליות המצ'וקמקות שיש שם היום, אבל זה בכלל לא העניין. בהרבה אתרים בעולם יש מעליות ישנות ואף אחד לא מת מזה.

ובחזרה לנושא הפיתוח, תסביר לי בבקשה, אם ידוע שיש לחץ עד סכנה אמיתית בחלק מהמסלולים, למה לא מרחיבים את הנקודות הבעיתיות?? כולנו יודעים שהמסלול שמוביל מהפסגה לחתול (ולשיאון) הוא אחד העמוסים בחרמון. יש מיליון חודשי קיץ במדינה שלנו וזה נותן להם את כל הזמן שבעולם לעלות לשם עם טרקטור ולהרחיב את המסלול הצר הזה בלי שום לחץ של זמן ובעלות של מפעיל טרקטור אחד... אבל זה סתם עוד רעיון (אחד מיני רבים...).
אבל ברגע שקבעת שלחרמון אין יותר לאן להתפתח ושכולנו צריכים לבדוק את עצמנו לפני שזורקים רעיונות לאויר, הפכת בשניה אחת לישראלי שיודע יותר טוב מכל שאר הישראלים... מזל טוב.

שתהיה גלישה נעימה

כלומר אתה מציע להרוס את הטבע שיש בחרמון

בשביל שיהיה בחורף יותר מקום לגלוש? באמת? זו ההצעה שלך?

2 איזי

New member
ברצינות?

איך את חושבת שנוצר המסלול הזה לראשונה? מהפסגה עד ואדי חתול הוא חצוב לכל אורכו... הרוחב של המסלול התאים לשנות ה-80 אבל לא מתאים לסטנדרט של היום. אם את שואלת האם זה נכון להמשיך בפיתוח? לדעתי התשובה היא כן, אבל בצורה מחושבת!!!
שלא יהיה לך ספק, העובדה שיש שם כביש וחניונים - זה הרס סביבתי, העובדה שיש שם מבנים - זה הרס סביבתי, העובדה שחיברו הכל לחשמל, מים, ביוב וטלפון - זה הרס סביבתי, העובדה שיש שם בכלל אתר סקי - זה הרס סביבתי... ויש עוד מיליון דוגמאות כאלה (ולא רק בחרמון). כל זה מבלי לדבר בכלל על אלפי כלי הרכב שפוקדים את האתר מידי יום. לטובת הטבע היה עדיף שבכלל לא נהיה שם...
השאלה האמיתית היא, מה ניתן לעשות כך שהפיתוח ימשיך ואיך ניתן לעשות את זה תוך צמצום הפגיעה בסביבה...

אבל זאת דעתי האישית,

ניפגש בשער במג'דל

marceloros

Member
מנהל
כן|

צודק!
אני "מת" על העם שלנו רק בוכים וכאשר מישהו מציע להחרים, כל אחד משאיר למישהו אחר להילחם בשבילו.
ככה הרגשתי כאשר החרמתי את תנובה כמעט לבד בסופר.

אגב חינוך חינם מגיל 3 זה הישג של הממשלה...לא של חצי מיליון מפגינים בכיכר המדינה, מוזר.

למעלה