חרם !

BaReTa

New member
חרם !

אני מודה לאלוהים שהוא שונא תגמדים, והוא השאיר אותם לבד ומי שלא קופץ גמד !!! מי איתי ?

Efrat44

New member
שמע שבלול.. ../images/Emo60.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo46.gif

זה יפה שאתה כותב שירים אז החלטתי לנתח את השיר היפה שלך
במוקד השיר נמצא הרגש, החוויה. השיר מתאר את חוויותיך עם ש'פרה במיטה. המשורר (אתה!) מתאר את העוצמה וההרגשה כמשהו אלוהי- "אני מודה לאלוהים". השיר הוא שיר לירי קצר בן בית אחד שהחוויה המרכזית בו היא חוויה של תחושה נעימה ואלוהית. השורש ק.פ.ץ (האופייני לש'פרה!!! <וזה נכוןןן... תשאלו את כולם!! היא תמיד משתמשת בשורש הזה!!!>.. ) רק מגביר את החוויה הנרגשת והמדהימה שהמשורר חווה עם ש'פרה והוא מודה על כך לאלוהים. השיר כתוב בלשון פרוזאית (פשוטה במובן של המילים), אך מצד שני, הוא לא פשוט- יש בו ציורי לשון רבים (דימויים, מטאפורות, סמלים). למרות שהשיר כתוב כבית אחד ניתן לזהות פה בבירור שני חלקים ושני זמנים (עבר והווה..). ניתן להסיק, שבעבר המשורר היה תקופה מסוימת עם ש'פרה ונהנה מכל חוויה איתה. החוויות שהיו לו עמה לא נשכחות, חוויות אלוהיות! הוא משתמש בדימוי לש'פרה ומייצג אותה בשירו כגמד.. השימוש ברבים- "גמדים", מעצים את התחושה של המשורר והרגש שלו.. הוא מדבר עלייה בלשון רבים, כדי להגביר את הרגש החזק שחש אלייה.. (*או שזו הייתה אורגייה משותפת או משהו בסגנון..*) החלק השני של השיר מהווה את הזמן של היום, את ההווה.. "קופץ".. הקפיצה מהווה רמז ברור ביותר לכך שכוונתו של המשורר בשיר הייתה לש'פרה.. (צפרדעים קופצות..). "ומי שלא קופץ גמד"- יש כביכול סתירה מסוימת, כיוון שצפרדעים קופצות (הצפרדע מייצגת את ש'פרה..) והגמד הוא סמל לש'פרה. מכאן אנו מסיקים שהמשורר טיפה משועמם בחיים.. ולא יודע לכתוב שירים. (כך יטענו מבקרי הספרות..) בסוף השיר, בשורה האחרונה שואל המשורר- "מי איתי?".. המשורר מודע לכך שהוא משועממם בחיים, ושאין לו חברים.. לכן הוא שואל בתמימות- "מי איתי?" כלומר, האם אני לבד בחיים? האם לאחר שש'פרה זרקה אותי, נשאר מישהו בעולם הזה?? (ש'פרה היא כל עולמו של המשורר..) וכעת הוא חש חוויה של תסכול, כאב וגעגועים. הוא נפל אל תוך המציאות.. ש'פרה לא רוצה אותו- וזה כואב לו מאוד. הוא מביע את הרגש באמצעות השירה. באמצעות המילים "שהוא שונא ת'גמדדים".. המשורר המשועמם שלנו, מביע ומעצים את אכזבתו מש'פרה.. שכאמור, זרקה אותו. כעת המשורר נמצא במצב של חוסר חיים, שיעמום ללא חברים וללא אף אדם שיהיה איתו. הוא מרגיש בודד, מתוסכל ושבור מן הפרידה. מתגעגע לש'פרה
.. ושואל "מי איתי?" איננו יודע מה מצבו בהווה. (ניגוד למצבו האידיאלי שהיה לו בעבר..) המשורר נדפק! ומכאן אנו מסיקים שהשיר נכתב מתוך ייאוש וכאב, אובדן חיים וצפרדעים.
חבל..... ...

Efrat44

New member
אויייישששש... ../images/Emo105.gif

שכחתי להתייחס לכותרת השיר!!!!! "חרם - המשורר מביע את הרגשתו באמצעות הכותרת. כעת, לאחר זריקתו ע"י ש'פרה.. הוא מרגיש בודד ואומלל, חסר חברים וחיים. חבריו אינם מדברים איתו וזאת אנו רואים ע"י משפט הסיום השיר- "מי איתי?" כמובן שזו שאלה רטורית, המשורר שואל את עצמו "מי איתי?" כעת נותרתי לבד בחיים.. ללא חברים... מרגיש כאילו עשו עליי חרם, נידו אותי מבחינה חברתית. זהו המסר הסמוי שהמשורר רוצה להעביר בשירו... השיר הוא ארס-פואטי במובן מסוים... המשורר מתאר את תהליך כתיבת השיר... מדוע הוא בכלל כתב את השיר? כתוצאה מחרם!! מנידוי חברתי ואומללותו שגרמה לו לחשוב על מצבו, ולכתוב את השיר הטעון רגש הזה והמעורר רחמים בקרב הקוראים. *** סוף ***

BlindSide

New member
אוקיי אפרת או מי שלא תהיי

את כותבת הודעות יותר מדיי ארוכות כבר אין כוח לקרוא אותם לא בא לרדת עלייך פשוט תכתבי יותר קצר או תחלקי אותם

Efrat44

New member
פחחחחחחחח חבלללללללל ../images/Emo105.gif

לא אמרתי לך לקרוא אותם! ולא אכפת לי אם אתה קורא אותם או לא?!.. בעע

חחחחחחחחחחח, מיטלו'ש-

את מדהימה
פשוט אין עלייך!!!...
העדפתי לא להתייחס אליו, אבל לתגובה כזאת באמת שלא ציפיתי!!!...
את פשוט ענקיתתתתתתתתת הבאת לו אותה בהפוכה
חחחחחחחחחחחחחח הרגת אותי מצחוק, אני נשפכת
... חחחחחחחחחח, אוהבת אותך
תודה
(למרות שהשרשור הזה יימחק אח"כ- זה היה שווה את הכל.)

Efrat44

New member
../images/Emo13.gif חח.. איזה מאמי../images/Emo70.gif../images/Emo140.gif ../images/Emo105.gif

מה הוא חושב את עצמו?
אידיוט!!! חח.. אולי הוא יעלה לכאן עוד שיר (משיריו המדהימים
..) ואז נוכל לנתח אותו ביחד! חחחח... משורר מתוסכל!! חולה עלייך

מותק אחת../images/Emo9.gif !! ../images/Emo36.gif../images/Emo36.gif

חחחחחח, לא סתם שתינו במגמת ספרות, אפשר לנצל את זה לטובה
"משוררים, מעבירים את החיים בצורה כואבת, נופלים, אל תוך בורות, שהם עצמם חופרים..
ואנחנו נהיה מבקרות ספרות מעולות ביחד, Don't you think??..

Efrat44

New member
חחחחח כןן הא?! ../images/Emo13.gif../images/Emo9.gif../images/Emo6.gif ../images/Emo105.gif

F a i r y Girl

New member
אפשר לשאול משו..?

באמת בלי כוונה לריב או משו כי אין לי כוח.. אבל אם הוא כזה כלי.. כזה תותח... או כמו שאתה אומר "הוא בר!" למה הוא תמיד אבל תמיד בא לכאן וכותב הודעות כדי לפתוח ריבים..? הוא לא יכול בלי זה..?

BlindSide

New member
להגיד לך את האמת אני לא יודע

אבל את זו שממשיכה אותם וזה לא הופך אותך ליותר טובה ואל תדאגי איתי אי אפשר לריב אני איש חביב

למעלה