חרם צרכנים כנד מרינה דייברס-אילת

נבות

New member
צודק אשכרה - הולנדי יקר

אני לא יודע עד כמה אתה מעורה בעניין אך גם כאן השחיתות חוגגת והצורך לתת שירות טוב לצוללים לא נמצא בראש סדר העדיפויות של בעלי המועדונים. ונכון מיכל נייטרוקס לא ג´ריקן ודורש הצייחסות אחרת.

אמיר: " עצור את סוסיך".

קראתי את הודעתך, כמו גם את ההתיחסויות שהיו לה, להלן דעתי ואתחיל מהסוף: התופעה של "הבה ונחרימה" בגין כל דבר וענין שאינסטיקטיבית נראה כלא תקין, לפני שכל העובדות ידועות , אינו רציני והייתי גם מוסיף לכך, שאינו בוגר... השירות של מרינה דייוורס הוא מן המעולים בהם נתקלתי ואם שמעון סירב לדחוס מיכל שלא עבר הסבת ANDI, הרי שהיתה לו סיבה טובה לכך. הואיל וכבר דנו (בעבר) על נושא הנייטרוקס וכל אחד הביע את דעתו, סביר להניח (ומהכרותי את שמעון הייתי אומר אפילו בוודאות) ששמעון פעל בדיוק עפ"י נהלי העבודה (המחמירים גם לטעמי) של ANDI ובכך אין פסול. להיפך, כל הכבוד לו! הוכחה לכך שאין כאן שום דבר מעבר למילוי הוראות באשר לדחיסת נייטרוקס, אני מוצא בעובדה שאין המועדון (מרינה דייוורס) מגביל את צולל הנייטרוקס בשימוש במערכת נשימה מותאמת נייטרוקס (עפ"י גישת ANDI) והם מאפשרים לצולל מוסמך נייטרוקס מכל ארגון שהוא להשתמש במערכת הנשימה שלו עצמו (עד 40%) בלא שעברה התאמה. כמובן שאם צולל מציג תעודת IANTD או TDI הוא מקבל שירות מלא, מה ששומט את קביעתך באשר "מאבק מועדונים וארגונים מתחרים" כביכול. לא שהמאבק לא קיים, אולי, אבל לא זו הדוגמה. על כן אמיר, אל לך לצאת כנגד מי שממלא את הוראות ארגונו ככתבם וכלשונם, גם אם הדבר גרם לך להשאר עם מיכל נייטרוקס ריק מתוכן.

אבי ע

New member
מסכים במאה אחוז ../images/Emo39.gif

הן לגופו והן בהצעה לחשוב היטב לפני העלאת חרם צרכנים (זה ממש אמצעי אחרון). אבל עדיין, יש מקום לדרוש מהם להאחיד תקני הסבת מיכל, זה לדעתי רק ברמת ניסוחים ולא שיש באמת הבדל משמעותי, ואז נחסוך לנו את הקטע הזה.

כצוללים, זה היה נוח מאוד כמובן.

אך בפועל, אני לא מאמין שבאנדי יהיו מוכנים לקבל גישה שונה ופחות מחמירה מהסטנדרטים שלהם באשר לסיכויי הימצאות עקבות שמן במערכות דחיסת נייטרוקס שונות משלהם. לכן, כנראה, סיבת הסירוב לדחוס מיכל שכבר עבר דחיסות "אחרות".

צחי א

New member
חדשות: גם מערכת הנשימה צריכה

לעמוד בתקן של אנדי. אני חדש בענייני נייטרוקס כך שקשה לי עדיין להביע דעתי. חזרתי אתמול מאילת לאחר שסיימתי את שתי צלילות החובה של קורס הנייטרוקס. בין הצלילה הראשונה לשניה ניגש אלי גור צור מהמועדון ושאל אותי באיזה ווסת אני משתמש. לי היה וסת חדש שזה עתה קניתי בסנפיר (סקובה פרו MK20). גור אמר לי שהווסת אינו עומד בתקן הנייטרוקס שלהם. אמרתי לו שגם בסנפיר אמרו לי וגם בחוברת הווסת כתוב שהוא מתאים עד 40% חמצן אך הוא אמר לי שהווסת אינו מתואם נייטרוקס ע"פ התקן שלהם ורק אם אביא לי מכתב מהחברה שהווסת מתאים ל-100% חמצן הוא מוכן לקבל אותו. כפי שהבנתי הרעיון הוא שכל צלילה מעל 23% חמצן מצריכה התייחסות לציוד כאילו משתמשים ב-100% חמצן (זה גם מופיע בחלק התיאורטי שלהם). הוא גם אמר לי שלא יוכל לאפשר לי לצלול את צלילת הנייטרוקס השניה עם הווסת שלי ושהוא יתן לי ווסת שלהם ולא יחייב אותי עליו (יפה מצידו). באותו זמן הטכנאי שעושה את ההתאמה לא היה במועדון כך שגור אמר לי שאוכל לעשות את ההתאמה בזמן אחר. כאמור אני לא מבין מספיק כדי להביע דעה בענייני ההצדקה להחמרה בתקן לעומת שיקולי איחוד התקנים, אבל בכל מקרה חשוב לדעת זאת בעת הקנייה של הווסת. מעניין האם הווסת של היה מתקבל אצל דוחסי נייטרוקס של IANTD או TDI. (הצלילות, דרך אגב, היו סבאבה.)

אבנר29

New member
שאלה מה קורה עם מע´ שעברו הסבה

מאויר דחוס האם מישהו ניתקל בבעיות לאחר הסבה האם לאחר הסבה של מע´ הנשימה יש איזשהו ציון על המע´ לגבי התאמתו (הציוד שלי עבר הסבה אולם למעט סימון המיכלים אין שום סימן על מע´ הנשימה)

גרזנית

New member
כדאי אולי שתחזור על חומר קורס

הנייטרוקס. בתקן אנדי, מערכת נשימה המותאמת לנייטרוקס מסומנת ע"י גליל סימון בצבע ירוק. אני הסבתי את מערכת הנשימה שלי מסוג מארס ניקוס לנייטרוקס בדוגית, שירות מצויין ומחיר סביר. כל הכבוד למרינה שלא דחסו נייטרוקס במיכל שלא מותאם לכך

אבנר29

New member
לגרזנית סליחה ולכולם שאלה

1.אני הסבתי את הוסת שלי לניטרוקס בתקן אנדי האם אני יכול להשתמש בו באויר דחוס 2. אם כן מדוע לא להיפך 3. ממתי גור יכול לקבוע לסקובה פרו מה תואם ניטרוקס ומה לא מה גם שיש לכך אסמכתא בכתובים אבנר

אבי ע

New member
תשובה ../images/Emo39.gif

1. כן, גם לפי אנדי, וזה רק מראה שהקפדת היתר מוגזמת. מיכל לא, כי שם הלחץ הגבוה מעלה את חשש השריפה וההתפוצצות. 2. לאחר הסבה אתה כמובן יכול להיפך. לפני הסבה יש בוסת גריז ואטמים שעשויים להתלקח במגע עם חמצן, ואילו בהסבה משתמשים בחומרים שאינם רגישים לכך. שימוש באויר רגיל מוסיף מידה של זיהום ורסיסי שמן, אך בצורה שולית. 3. הוא לא קובע לסקובה פרו. הוא פשוט עובד לפי התקן שלו ששונה מהתקן שלהם. אם יוכיחו להתאחדויות השונות שמוטב להם לאחד תקנים, ייתכן שיעשו זאת. מצד שני ייתכן שזה בלתי אפשרי בגלל המחוייבות שלהם לארגוני האם בחו"ל.

גרזנית

New member
קורס נייטרוקס באינטרנט ../images/Emo63.gif

מצב קישור לאתר אנדי המכיל קורס נייטרוקס

שרקי..

New member
השפעות של "הסבת" ווסתים לניטרוקס

מי שמעוניין לקבל אינפורמציה מוזמן לפנות אלי בדוא"ל שרקי

תודה על העדכון צחי

יתכן באמת שהוחלט באנדי להחמיר עד הסוף וגם לא לספק מיכל בלבד אלא עם וסת שעבר הסבה, לענין מתן שירות למוסמכים. נכון גם שעפ"י אנדי אחוז אחד מעל אויר רגיל דינו הסבה, בעוד ששאר הארגונים מורים על הסבת ציוד הנשימה כאשר התערובת היא 40% חמצן ומעלה. יחד עם זאת, אתה רק מוכיח בדבריך את רמת השירות הטובה של מרינה דייוורס בדוגמה שנתת, זהו בעצם הענין המרכזי שעומד בראשו של השירשור הנוכחי.

פליפר.

New member
לזכותו של

גור - זאת לא הפעם הראשונה בה הוא לא מסכים שישתמשו בציוד פרטי שאינו עומד (ע"פ דרישותיו) בתקן אך הוא נותן חינם ציוד חלופי מהמועדון. ועל כך הרבה תודות. אבל!!! - נראה לי תמוהה שווסת שמותאם לעבודה בתערובות הנ"ל ע"פ תקנים בינלאומיים - לא יוכר ע"י המועדון. לדעתי זאת גישה נוקשה מידי - אחרי הכל - הווסת כן עומד בתקנים הנדרשים.

אבי ע

New member
לא מדוייק ../images/Emo39.gif

בקורס מטעמו ודאי שהוא יקפיד גם על הוסת, כי לטענתם (המופרכת לדעתי) אפילו מתחת 40% יש סיכוי שריפה. אם סתם תשכור מיכל, לדעתי הם לא יפשפשו איזה הסבה עבר הוסת שלך אם בכלל. מצד שני, אם תכריז בריש גלי שהוא לא בתקן שלהם, ייתכן באמת שלא ישכירו לך. בכל מקרה גישתם היא המקצוענית ביותר מכל הדלפקים המוכרים בארץ, ועל כך ניתן להוקירם. אני עצמי צללתי זמן רב עם מערכת לא מוסבת בלי שום בעיות (כמובן, פחות מ-40%). בטיפול האחרון ביקשתי שיסבו, וכן שאלתי אם נראו סימני נזק או שריפה למשל בדרגה הראשונה: התשובה היתה שלילי חזק.

תגובה לאמיר דרור

שלום רב לחברי הפורום דבר ראשון אציג את עצמי מכיון שזו פעם ראשונה שאני כותב כאן שמי שמעון ואני משמש כסגן מנהל מעדון מרינה דיוורס ולפרטי המקרה האמיתים אכן בתאריך זה הגיע אדם כול שהוא למעדון וביקש לדחוס מיכל ניטרוקס עוד לפני שביקשתי שיציג תעודה וביטוח בקשתי ממינו להראות לי את המיכל מכיון שכידוע לכולכם מעדונינו הינו מרכז ANDI ולכן עובד לפי תקני ANDI המיכל שאותו בחור הביא לא היה מוסב לניטרוקס לפי שום תקן לא ANDI ולא TDI ולא IANTD כאשר הסברתי לא שלא אוכל לדחוס לו את המיכל מהסיבה המובנת הוא התחיל לצעוק ולאיים שאם אני לא אדחוס לו את המיכל הוא יפנה לרשות ויסגרו לי את המועדון ושהוא יתבע אותי ואת המועדון כמובן שלא יחסתי חשיבות לדבריו הוא ביקש את פרטי האישים וכמובן שנתתי לו והוא המשיך לצעוק ולאיים וביקש את שמו של מנהל המועדון באותו רגע סבלנותי פקעה ואמרתי לו שאנני מעונין לתת לו את שם המנהל ואים הוא רוצה שיפנה לרשות לצלילה ולבית המשפט והלכתי אם אדם מסוים אינו מבין כאשר מדברים ומסבירים לו בצורה יפה נורמלית ומנומסת אלא מעדיף דרך של צעקות ואיומים אז אמיר דרור אינך מפחיד אף אחד ספר את המקרה כמו שהיה בדיוק ואל תסלף עובדות חלק מחברי הפורום מכיר אותי ואת המועדון ויודע בדיוק איך אנחנו מתנהגים אל לקוחותינו אז אתה יכול להמשיך להפיץ דברי שיטנה לא רק שזה לא מזיז לאף אחד רק כולם רואים מה טיבך האמיתי בברכה שמעון מרינה דיוורס

צר לי ששמעון משקר במצח נחושה

אני חוזר ואומר - שמעון החליט לא לדחוס את המיכל לפי דבריו מאחר ולמיכל לא היה תקן ANDI. לגבי הצעקות-אולי לשמעון יש בעיית שמיעה - אני לא צעקתי. לגבי האיומים - ההבדל בין מה שאומר שמעון לבין מה שאני אומר זה פשוט - אני לא מאיים - פשוט יצא מכתב תלונה לראש הרשות לצלילה ספורטיבית, לממונה על הגבלים עסקיים, פירסום של המקרה בכל גופי הצלילה השונים כולל מועדונים ואירגוני צלילה, אירגוני צרכנות והיד עודנה נטויה. אם זה איום אז יש למרינה דייברס בעיה קשה של אמינות ופגיעה בצרכנים. שמעון-כדאי שתתעשת ותפסיק לשקר ! אתה לא דחסת את המיכל בגלל שלא היה לו תקן ANDI. אם אתה רוצה לדחוס רק תקן ANDI, אז יש לך שתי אפשרויות: א. להסב לי את המיכל שהוסב לנייטרוקס חינם. ב. לא לדחוס נייטרוקס. או שאתה מועדון צלילה או שאתה לא. עושה הרושם שאתה לא ואם אתה לא מועדון צלילה אז מן הראוי שאנחנו הצוללים לא נשתמש במועדון זה.

אמיר דרור הנכבד

הריני לאשר את דבריך לא דחסתי את המיכל כי הוא לא עמד בתקן ANDI וכנ"ל באף תקן אחר בכול מקרה המיכלים שנדחסים אצלינו הם אך ורק מיכלים שעמדו בתקן הנ"ל וזאת עקב כך שזהו התקן שאנו מאמינים בו נכון שזהו התקן המחמיר ביותר אבל זו זכותינו ובטח לא אתה תגיד לי במה להאמין לגבי הצעקות אם לא שמעת את עצמך היו מסביב עוד כ50 צוללים שכן שמעו תשאל אותם את המיכל אני לא אסב לך חינם לניטרוקס אם תרצה תוכל להביאו ולשלם כמו כולם את מחיר ההסבה ואים תבוא שוב עם מיכל לא מוסב אני שוב אסרב לדחוס לך אותו בלי שום קשר למי או מה שאתה ולגבי זה שאתה לא מאיים הרי שבתגובה הקודמת שלך הוכחת את דברי ואים נשים לב לדברים קודמים שלך כלפי אנשים אחרים נראה שאתה חושב שכולם צריכים לעשות כדבריך אז קום והתעורר וראה את העולם הוא לא רוקד לצלילי חלילו של אמיר דרור אלא עובד לפי חוקיו הוא בברכה שמעון

למעלה