חרם על מוצרים תוצרת שבדיה

zarkawi

New member
חרם על מוצרים תוצרת שבדיה

אנשים, למרות שהחברות האלה הם א-פוליטיות , עדיין חייבים להפעיל לחץ כלשהו ולכן כנסו בבקשה ללינק הבא שבו יש עצומה עם אלפי חתימות רק מהיום כנגד מוצרים משבדיה. זה בדיוק לוקח שניה וחצי.

zarkawi

New member
אין בעיה עם איקאה, יש להם מוצרים מצויינים

אני לא יוצא נגד איקאה כי היא עשתה משהו רע, להיפך - היא חברה מצויינת עם מוצרים מצויינים ואני בעצמי קונה שם וממליץ לכולם לקנות שם בימים רגילים, אבל חייבת להיות דרך שבאמצעותה אפשר להשפיע על הממשלה השבדית להגיד בסה"כ - אנחנו לא חושבים ככה. אין פה בארץ משהו שמייצג את שבדיה יותר מאיקאה אז נגיד לכמה ימים אפשר לוותר ולא לבוא לשם אבל ברגע שהממשלה תוציא את ההודעה אין שום בעיה (ואף רצוי) לחזור לקנות באיקאה.

M u s i c B o x

New member
אתה חי בסרט

הממשלה בשבדיה לא תתנצל כי הם רואים דברים אחרת מאיתנו. גם אם הם חושבים שהכתבה היא לא נכונה (שאני רוצה להאמין שזו הדעה שלהם כי זה סיפור מגוחך), מבחינת ההשקפה שלהם, ברגע שהם יאמרו את זה הם פגעו בחופש הביטוי, שחשוב להם כנראה יותר מאמת עיתונאית. אנחנו רואים את זה אחרת מן הסתם אבל אי אפשר לחנך את כולם שיחשבו כמוך. האמת אני לא רואה שום סיבה שראש ממשלת שבדיה צריך להתנצל על כתבה שפורסמה בעיתון, חמורה ככל שתהיה. משרד החוץ יכול לפנות ללשכת העיתונות השבדית, אבל לממשלה זה לא קשור. אם זו מגמה בעיתונות השבדית להסית נגד ישראל אז מילא... סתם כתבה לא מבוססת שבנו אותה על סמך עדות אחת מלפני 17 שנה שמדי כמה שנים מעלים אותה ותמיד התעלמו מזה. אנחנו הפכנו את זה לדיון ציבורי. ואני בטוח שאם הפדיון של איקאה ישראל ירד בכמה אלפי שקלים ליום (שזה גם לא קורה לפי גלובס), יהיה דיון חירום בממשלת שבדיה לראות איך אפשר לשקם את היחסים עם ישראל.

אלכס ב

New member
הוא דווקא לא חי בסרט

נתניהו כבר הבהיר שישראל לא מבקשת התנצלות אלא גינוי והבהרה ששבדיה הרשמית לא תומעת בתוכן. מצד שני, מתברר שהממשלה השבדית מימנה את הזבל האנטישמי הזה ולכן אולי דווקא יש מקום להתנצלות. צריך גם לזכור שכשאתר מסוים כתב משהו נגד מוחמד והאיסלם הוא נסגר מיד ולא היתה לשבדיה שום בעיה עם חופש הביטוי. ואגב, זאת כן מגמה בתקשורת השבדית להסית נגדנו והדבר הוא בעל משמעות רבה מאד. למשל, לחץ דעת הקהל העולמית להפסיק מבצעים צבאיים כמו עופרת יצוקה (דבר שיפגע בביטחוננו ובחיינו). לכן, הצעתו של זרקווי היא הצעה טובה ומאד הגיונית.

M u s i c B o x

New member
מסכים חלקית

אוקיי אתה צודק. שונאים אותנו, במיוחד השבדים. מסכים איתך שבמקרה של הפגיעה במוחמד הם פעלו בקלות ובלי בעיה, אבל אולי זה בגלל ששם הייתה פגיעה מפורשת בדת מסויימת. פה זה לא ממש המקרה, לא קראתי את הכתבה אבל לא נראה לי שטענו שבגלל שחיילי צה"ל הם יהודיים הם סחרו באיברים (למרות שאולי נרמז לזה, שוב, לא יודע). אבל חוץ מזה, זה ידוע שלמוסלמים בכל העולם יש הרבה יותר כוח ונוכחות מהיהודים, אל תשכח שאחוז המוסלמים הולך וגדל באירופה ברוב המדינות. אגב, איפה שמעת שממשלת שבדיה מימנה את זה? עדיין אני לא רואה איך חרם מסוים על איקאה (שכמו שאמרתי, הוא לא ממש קורה) יפעיל לחץ על הממשלה השבדית. זה כמו שישאירו את יוסי בניון מחוץ לסגל עד שנתניהו יסכים לפנות התנחלויות, פשוט לא רלוונטי ולא משפיע. בגלל זה אני לא מבין למה ההצעה הזו של חרם על איקאה היא טובה ומאוד הגיונית, אבל אם מישהו מאמין בזה, שילך על זה ושיהיה לו לבריאות.

אלכס ב

New member
היתה כתבה במעריב על כך שהממשלה השבדית

מימנה את הספר של הכתב לפני כמה שנים. הוא פשוט הוציא משם את החומר. אתה יכול להיכנס ל nrg ולחפש שם. החרם על איקאה דווקא כן יעזור. הוא מביע את היחס של הציבור הישראלי לסיפור הזה ומראה שהישראלים עומדים מאחורי הממשלה ושזאת לא גמחה של נתניהו או ליברמן. לאט לאט זה יהפוך לכדור שלג ולשבים זה מאד יפריע. יש לזה הרבה סיבות (הלובי היהודי בקונגרס למשל) ולא ניכנס לשם, אבל עוד פעם, לנחישות הציבורית יש כח אדיר.

roniron0

New member
לפי מה ששמעתי

גם המנכ"ל של איקאה לא ממש אוהב אותנו. חוץ מזה מה כולם לתלהבים מאיקיאה. זה לא כל כך זול כמו שמציגים את זה. לשכור נגר שיבנה בדיוק מה שתבקש יוצא יותר זול כמו גם חנויות של יצרנים ישראלים בקיבוצים וכו'.

למעלה