חרם גפילטע פיש חרדי

GOODMAN666

New member
חרם גפילטע פיש חרדי

החרדים החליטו לא קונים קרפיונים עד שהמחיר ירד.אל תקנו אל תאכלו לכו תגדלו קרפיונים
בבריכות ותנו לנו לנשום מכל האיומים המטומטמים שלכם.

צדיק גוזר והקב"ה מקיים!! אם זה יקרה, נבקש מהם גם על מחירי הדיור ועוד כמה דברים פעוטים.

GOODMAN666

New member
היום הצדיקים גוזרים קופונים

על צאן מרעיתו המטומטם.היום כל צדיק הוא החלילן מהמלין.שיאכלו מצידי קש לא קרפיון.

מה הבעיה שלך

אתה במקרה מגדל קרפיונים? בסך הכל חרם צודק, השאלה כמו תמיד אם הסוחרים ייכנעו זה יהיה הורדת מחירים באיזורים חרדיים על חשבון עליית מחירים באיזורים חילוניים, אבל גם כאן אין לחילונים להלין אלא על עצמם, אם אנשים לא אחראים לעצמם מה להם כי ילינו על הסוחרים שמבקשים למקסם מחירים, אם אין אני לי מי לי.

אני מגדל ברבוניות אז תפנה למגדל קרפיונים

אתה מסוכסך עם עצמך? אולי תשב לידי ותלחש לי באוזן מה לכתוב ?
לא מוצא חן בעינייך תהפוך דף.

גם אני חושבת שהחרם מוצדק וחיובי,

החילונים מוזמנים להצטרף.
זה שאני אטאיסטית, לא אומר שכל מה שהחרדים עושים זה מטומטם...
אילו הייתי אוכלת קרפיון, הייתי מצטרפת לחרם.
אם החרם יצליח, הוא מן הסתם יעבור לעוד תחומים, וזה רק יועיל.

אני מחרים קרפיונים

רק בגלל שזה לא טעים ובפרט הגפילטע הפולני עם הסוכר .... איכס.
אני משוגע על חריימה חריף מדג דניס מלא ירקות ועם חלה טריה וחמה ... ממש א-מחייה ...

הגפילטע פיש עושה לי בחילה בא לי להקיא מזה

הזכרון שלי מסעודת יום שישי היה סיוטים מהדג המגעיל הזה זו היתה סעודה
שהתחילה עם גפילטע עם כריין .לאחר מכן מרק של לוקשיין עם כרע לבן כמו שלג.
ולבסוף היה מגיע קומפוט ככה קראו לזה של חבושים .ואם לא היה חבושים היה
קומפוט של רוורבר זה מין ירק אדמדם ירקרק שהיה מתפרק לסיבים דקים זה היה מגעיל ברמות.
הייתי רעב אז הייתי אוכל חצי חלה .וככה זה היה נמשך כל יום שישי בלי תבלינים ואותו אוכל.
עד היום אני רואה בחלום את הדברים האלה ואני מתכסה זיעה.

לא יודע מאיפה ההמצאה הזאת

פולנים לא אוכלים גפילטע עם סוכר אני לא יודע איך זה השתרש . אני ממשפחה פולנית משני הצדדים ואנו בקשרי חיתון עם עוד משפחות ממוצא פולני ואף אחד לא אוכל גפילטע מתוק אלא גפילטע מפולפל עם חזרת . וכמובן שגם ראש של קרפיון לא מתוק מאד ממליץ לכם ללכת על המוח . החרם טוב להורדת המחיר . חבל מאד לשמטבח האשכנזי יש שם כזה רע ורבים מושפעים מהשמש המזרח תיכונית ומתחילים לאהוב מאכלים חריפים של ערבים .

מאכלים חריפים של ערבים?!

מאיפה בא לך המשפט הזה?! אני אוהב אוכל חריף. נקודה. יהודי, ערבי, הונגרי, אוכל זה אוכל. תוציא בבקשה את הפוליטיקה מהאוכל. כן, אוכל פולני הוא משעמם - לפחות זאת דעתי. גיט שעבס.

המאבק ביננו לערבים הוא גם תרבותי

אני לא בא להשטיח תרבות . אבל אוכל הוא גם חלק מהתרבות כמו גם השפה והספרות והמוזיקה והלבוש והעמדות החברתיות ולצערי כיום התרבות המזרחית/ערבית נהיית פופולרית בכל תחומי החיים . כשאני מדבר על תרבות מערבית אני ממש לא מתכוון לגפילטע פיש או כבד קצוץ . הם מאכלי עניים שהיהודים נאלצו לאכול ולא גולת הכותרת של התרבות המערבית אך כשמדברים על חרדים הרי קווי הגבול הם בין גפילטע פיש וכבד קצוץ לחריימה . אני בעצמי אוהב מאכליים מערביים לא יהודים ושולל את הגלות והיהודי הגלותי . אבל כשדיברתי על הגפילטע דיברתי על תופעה לא עליו ספציפי

לדעתי יעזור מאוד לציבור הכללי בישראל לעשות

קצת החרמות, השוק הישראלי הוא בין היקרים בעולם, ואין שום הצדקה לכך

היום זה קרפיון מחר זה לוקוס מחרתיים זה מוסר

וכל מוצר שיראה להם יקר יחרימו אותו.אני מציע לתת להם חינם גם דירות
הכל לתת להם .הם נותנים למדינה כלום אז לתת להם הכל .מה שירצו
לא מחרימים משהו מסיבי הם מחרימים מוצר דפוק כמו קרפיון.חחחח.

לא מוצאת מה מבדח כאן, הם מחרימים

משהו שהם רואים לנכון, ולדעתי מגיע להם צל"ש

נראה לי שלמרבית האנשים שיש עם זה בעיה, זה נובע מטינה ושנאה לחרדיות על כל ענפיה.
זה הסתכלות מוטעית, מחאה היא דבר מקובל בכל העולם, ומחאת מחירים בשיטה כזאת בפרט. והלוואי והם ישיגו תוצאות.
יש לנו הרבה מה ללמוד מהם בכל מה שקשור על עמידה על עקרונות והגנה על הרצונות שלהם...

זה ששאר הציבור בישראל אפאטי ליוקר המחירים, לא הופך ציבור שמתנגד לפושע, אם כבר זה מייקר אותו עשרות מונים. (ולא, לא תשמעו אותי אומרת הרבה דברים לטוב או לרע על הציבור החרדי) , במקרה הזה מגיע להם צל"ש, זכותם לדרוש לעצמם מחירים טובים יותר. זה שהחילונים לא עושים את זה לא הופך אותם לרעים....

כל חרם בגלל המחיר מוצדק

במקרה הזה אני מסירה את הכובע וממליצה להחרים מוצרים נוספים

SilviC

New member
יש לי הרגשה שמשהו מאוד רע קורה

עם דגים. יש מחסור אדיר בקרפיונים כבר לפחות עשור. גם כשאמא שלי כבר קונה, אין לו טעם. הפסקתי לגמרי לאכול ממנו. נראה לי ששום חרם לא יכול לעזור כשההיצע נמוך.

אם יש מחסור אז למה חרם?

זה שלקרפיון יש טעם של דיקט זה ידוע .אני מציע להם שיאכלו שפמנונים.

SilviC

New member
למה חרם?

כי נם לא מבינים שזה באמת נובע מהיצע קטן יותר ולא מהחמדנות הרגילה של המוכרים שבגינה באמת מוצדק להחרים והלוואי וכולנו היינו נוהגים כך עם הרבה מוצרים.

לקרפיון היה טעם נפלא עד לפני עשור בערך. זו תוצאה של דייג מופרע וחסר מעצורים וזיהום סביבתי. יש את הבעייה הזו בכל העולם.

למעלה