חרם בכתה

gad37

New member
חרם בכתה

רציתי לשאול כיצד לטפל בילד מוחרם בכתה. ילד שירד ממעמד של איגרא רמה לבירה עמיקתא. הוא ממשיך להיות מוצק על ידי הילדים בכתה מה שמוריד מאד מבטחונו האישי. מה אנו כהורים אמורים לעשות אל מול אוזלת ידם של פרנסי בית הספר.

גרא.

New member
gad37,אתם ההורים אינכם יכולים

לפעול באופן ישיר,וודאי לא מול פרנסי בית הספר..אלא לפעול מול,למעשה יחד עם המחנכת לשינוי האקלים החברתי השלילי שנוצר בכתה,והחרם שהוטל עליו. אבל לפני הכל, מה קרה שהילד שהיה באיגרא רמה, נפל לבירה עמיקתא..משהוא קרה, שלא אמרתם, שגרם לכך..שינויים, ומהפכות במעמד חברתי,במיצב החברתי, אינם קורים לפתע, סתם כך. אלא בעקבות משהוא..לעיתים, דווקא ילד מחונן, הבולט מאד בכישוריו הלימודיים והחברתיים,אם אינו מספיק רגיש להשלכות של מעמדו הרם, לעיתים מתארגנת קואליציה של התלמידים הבינוניים בכתה, שהוא ברוב חוכמתו, עושה אותם לצחוק..ומכריח את המורה להעלות את רמת הלימוד בכתה. כך קורה שילדים מתנכלים לאלה הסוחבים אותם כלפי מעלה..ועל ידי כך קל לאלה הבינוניים, ללמוד..האם זה מה שקרה?

gad37

New member
תודה קודם כל על התגובה המהירה

הילדה בת 11 ותיקה בישוב תלמידה טובה אך לא מצטיינת או אובססיבית בתחום הלימודים. מוקפת בחברים שאוהבים אותה ואוהבת לאהוב. הסיפור הוא שילדה חדשה שהגיע ליישוב וניסתה להכנס די בכוח לנישה החברתית הזו. פיתתה בצורה די פרובוקטיבית בנים שיהיו בחברתב. דווקא הילדה המוחרמת היא זו שהכניסה אותה לסוד הענינים וקדמה את אותה ילדה חדשה. וזו כאשר טיפסה במרומי הסולם החברתי החליטה לשלוט על הענינים ולהמליך עצמה תחת זו המוחרמת. החרם החברתי לא הזיז במיוחד למוחרמת שכן עוד קבוצה גדולה של בנות היו לצד המוחרמת. הענין החל להדאיג אותי כאשר גיליתי שהמחרימה הראשית מפעילה לחצים על הבנות האחרות לא לחבור למוחרמת וכן כתבה מכתבי איומים ונאצה כנגד המוחרמת. חרם הוא כידוע לך אלימות פאסיבית או אלטרנטיבית וכאן נזעקתי אני לטפל בענין... מה אני צריכה לעשות כאם הילדה המוחרמת לדעתך?

גרא.

New member
gad37,אתה למעשה מתאר אקלים חברתי

קשה ודיקטטורי בתוך כתתה של בתך.ואני תמה,איפוא מחנכת הכתה? יתכן שהיא חסרת אונים, אולי אינה יודעת כיצד להתמודד עם מה שקורה.ולכן כמה מילים על תפקידיה של המחנכת כמנהיגה הפורמאלית של הכתה.כדי לשנות את האקלים החברתי, עליה להעביר שאלון סוציומטרי (מיצב חברתי) בכתה,המכונה "אלה הם חברי,..בשאלון רק שתי שאלות.האחתף מיהם שלוש הילדים שהיית רוצה להיות חבר/ה שלהם? השנייה,מיהם שלושת הילדים שלא היית רוצה להיות החברה/ה שלהם את השאלון היא מעבירה בו זמנית לכל ילדי הכתה.איך לנתח את הממצאים,ומה לעשות עימם,היא תוכל למצוא בספרו של פרופ' זיו אבנר "פסיכולוגיה חינוכית" יש בו פרק שלם המוקדש לנושא הסוציומטריה.בספר אחר, ספרו של פזי "ביחד ולחוד",יש הדרכה מפורטת לדפור האקלים החברתי והאירגוני בכתה, דרך הפעלת התלמידים בקבוצות קטנות, או כיחידה אחת.מה שאני אומר בעצם, כי עליכם כהורים, יתכן יחד עם ועד הכתה, ללחוץ על מנהלת בית הספר, וודאי המחנכת להתחיל מיד בשקום האווירה, בגישה שהצעתי.כלל לא משנה אם יש רק עוד 3 חודשים עד תום הלימודים..דווקא עכשיו,לקראת מסיבת סיום השנה,עולה יותר הצורך ב"שקט תעשייתי"..אגב, אם אין היענות מצד ההנהלה,אתם יכולים לפנות מיידית למפקחת בית הספר.

gad37

New member
שלום שוב

היועצת החלה עבודה בתוך הכתה והבינה שהאוירה קשה מאד. אלא מה אני מאוד מודאגת מהאלימות הסמויה כנגד בתי שנוצרה כתוצאה מהחרם והשאלה האם כדאי לדעתך לערב חוקר נוער בתוך הכתה לפחות למען יראו ויראו.

גרא.

New member
חוקר נוער,נכנס לתמונה רק אחרי

תלונה במשטרה. השאלה אם יש לך ביד,מספיק סבות כדי לערב אותו..גם אם כן,זו אינה הדרך להתמודד עם הנעשה בכתה..אתה מדבר על יועצת, ואני בכלל הזכרתי מחנכת..וזה לא במקרה.כפי שציינתי, יש מקום לערב את ועד הורי הכתה בנעשה בה.ואם זה לא הולך,פנה לרשויות מחוץ לבית הספר..למשל,מנהל מח' או אגף החינוך..מפקחת בית הספר..ואם גם זה לא יצליח..אתה זוכר,יש גם עיתונות.

gad37

New member
הי

ובכל זאת אחדד את השאלה האם הילדה המחרימה הנוהגת באלימות אלטרנטיבית לפי מיטב החוקרים בתחום, אינה צריכה טיפול מיוחג מיועצת בית הספר או המחנכת?

גרא.

New member
gad37,יתכן שהיא זקוקה להתייחסות

טיפולית מצד הצוות הפדגוגי של בית הספר.אבל מאחר והיא אינה הבת שלך,אינך יכול,ואינך רשאי להתערב באופן ישיר או עקיף, בכל הנוגע להתמודדות של צוות בית הספר עם התנהגותה בכתה ובבית הספר.

gad37

New member
תודה רבה

אודה לך מאד באם תפנה אותי לספרות מקצועית בנושא במידה ויש.

למעלה