חרימה

אדם פוד

New member
חרימה

טוב.. אז ככה.. אני אמריקאי אז אל תשאלו מאיפה אני יודע את המתכון הזה! מצרכים: דג נילוס בערך 800 גרם 5 פלפלים חריפים.. או לפי הטעם 8\1 כוס שמן פטרוזילה (העברית שלי ממש על הפנים, סליחה) 2 בצלים כמה שיותר שום 2 עגבניות ראש רשד ההכנה: שמים את השמן במחבת עד שהוא חם מאוד... שמים את הדג ומטגנים טוב משני הצדדים עד שמקבלים גוון חום\זהוב. בינתיים קוצצים בצל אחד ואת השום. יש לקצוץ עגבניה אחת ואת השניה לרסק. את הפלפלים יש לחתוך לרצועות דקות. (שימו לב לא לגעת בעיניים) את הדג מעבירים לתבנית עמוקה ומוסיפים את הבצל הקצוץ העגבניה המרוסקת והשום. מוסיפים בערך כוס ציר עוף, את העגבניה והבצל הלא קצוצות ואת הפלפלים מלמעלה. מכניסים את זה לתנור למשך כ45 דקות על חום בינוני ואם צריך מוסיפים עוד ציר עוף. יש לקצוץ רשד ולפזר מעל לצלחת בה מגישים את הדג. סליחה על השגיעות כתיב. (אני עולה חדש) בתאבון!!!! ;-)

אורקה

New member
רשאד

``רשאד הוא עשב תיבול חריף, החביב על הפרסים``. ציטוט מ``שמש, ים ואוכל גם`` של גיל חובב ואיילת לטוביץ`

תודה. זאת פעם ראשונה ששמעתי עליו

יש את העשב הזה אצל כל ירקן או שזה משהו מיוחד?

אורקה

New member
שמעתי את שם

אך אף פעם לא ראיתי וכמובן גם לא אכלתי. אני גרה במקום קטן, עשבים מיוחדים כאלה לא מגיעים למחוזותינו.

רובנס

New member
ראשד ידוע גם בעדה התימנית

ויש המיחסים לו תכונות מרפא כפית גרגרי ראשד + חלב+ כפית דבש=להביא לרתיחה ולשתות למי שיש כאבי בטן,גזים ושאר תחלואי קיבה

וגם על התימנים (-:

כשאוכלים מרק תימני אז התוספות הן: חילבה, סחוג , לימון, ירקותץ חתוכים ועלים של גרגיר ורשאד.. זה נראה קצת כמו מאכל לצאן...(-; אבל תימנים אוהבים את זה. רקדנית (ברוח נוסטלגית..)

droli

New member
רשד זה לא גרגיר נחלים? או רוקט?

יכול להיות דומה?

אמירה

New member
רוקט זה ארוגולה, גם מאד טעים

הראשד נראה יותר כמו פטרוזיליה, אני זרעתי השנה ראשד בגינה ועל השקית כתוב באמת גם גרגיר הנחלים, אז אולי זה זה.

אורקה

New member
רשאד = ארגולה

אם רשאד זה באמת ארגולה, אני חושבת שאכלתי את זה באיטליה, בתוך סלט ירוק. הטעם מאד מיוחד, מעניין, אך לא חריף כמו שכתוב בםפרם של גיל חובב ואיילת לטוביץ, (ציטוט שהבאתי מהספר בתחילת הדיון הכל כך מעמיק על ``תעלומת הרשאד``,) מענין מה beagle תכתוב על הנושא בסיכום השבועי שלה.

שומשום

New member
ארוגלה - רוקט הטעם שלו מזכיר מאד

טעם של צנונית חריפה מעט. הוא מאד טעים לאכול ככה סתם, או בתוך סלט חסה, וכמובן בתוך סלט ירקות. אני אוהבת סתם לנשנש אותו. מיכל

טללבן

New member
הראשד פשוט לגידול

הראשד אכן ידוע אצל התימניים אבל התפאלתי לגלות שאמי (האנגליה) גם אכלה ממנו בילדותה. הוא הרבה יותר עדין מפטרוזיליה כך שא אפשר להשוות אותו אליה , יש בו באמת מעט חריפות שמוסיפה המון לאוכל והכי חשוב זה שקל מאוד לגדל אותו, קונים שקית קטנה של זרעונים ומפזרים בגינה או באדנית. שווה לנסות אותו כתוספת לצד ארוחה בשרית,

רובנס

New member
מה שלא הבנתי זה מה זה עושה בחריימה

מי נתן לך את המתכון המענין הזה באמת על הוואריאציה הזו לא שמעתי מעולם ראשד, פטרוזיליה בחריימה

אדם פוד

New member
המתכון לחרימה

נתנו לי אותו בשוק מחנה יהודה... שאלתי מה עושים עם הירק הזה.. ונתנו לי את המתכון :)

אמירה

New member
שאלתי את אמא (הטריפוליטאית)

ואין שום דבר ירוק בחריימה, צריך לשאול בשוק בנתניה, הם יודעים......

למעלה