חריכת חבית?

ממש לא. אולי תסביר מה אתה רוצה לדעת על חביות?

זה פשוט קצת תלוש ורחב כרגע...

והעישון בויסקי מגיע משלב ייבוש השעורה המונבטת על ידי קלייה מעל אש בוערת ועשן. לעיתים חומר הבעירה הוא כבול במקום פחם, ואז מתקבל העישון האדמתי המיוחד של ׳ויסקים מעושנים׳.

אני לא מבין משהו...

הרי הMASH עובר זיקוק, אז איך הטעם המעושן עובר למשקה... האם גם לוויסקי GRAIN לא מיושן יש טעם מעושן?

אני רוצה לדעת מה זה נותן שחורכים את החבית ומה השיקולים

knappertsbusch

New member
הטעם המעושן נשאר אחרי הזיקוק

כל הקטע בוויסקי הוא זיקוק שמשאיר טעמים,
להבדיל מזיקוק רציף של וודקה.
תרומת החבית החרוכה היא צבע ומתקתקות במקרה של האלון האמריקני,
וכן טעם עץ (כאילו דה :) ). הפחם הנוצר בחריכה משמש גם כפילטר,
בהכללה גסה.

כל החביות למיניהן נחרכות בלי יוצא מהכלל, גם חביות ליין, בדרגות קלייה שונות.

omef

New member
עוד משהו על חריכת חביות

חריכת החבית מביאה לכך שחלקה הפנימי נעשה שקערורייתי, כלומר מלא בשקעים (כמו ספוג). התוצאה היא שטח פנים גדול יותר ויישון מואץ. דוקטרינה אמריקאית, וסליחה מחובבי ליקרי התירס מקנטאקי.

אילן די

New member
רק שחביות ליקרי התירס האלו

משמשות ע"פ רוב לאחר השימוש גם להכנת ליקרי השעורה בסקוטלנד

omef

New member
יחי ההבדל

בהחלט. צא והשווה את כל המאפיינים ותקבל ליקר תירס (לעיתים עם מייפל) לעומת תזקיק עתיר טעם וגוף - לטעמי האישי כמובן.
אילו רק החביות היו ההבדל וודאי שלא הייתי אומר זאת, אבל רב השונה על הדומה.

אילן די

New member
ברבן רחוק מלהיות חסר טעם וגוף

ורחוק מלהיות ליקר תירס עם מייפל - לטעמי האישי כמובן.

down under

New member
לא רק לטעמך האישי, אלא אובייקטיבית זו סתם

שטות/טעות/שקר מה שעומר כתב כאן.

אף ליקר לא מגיע לעומק ולמגוון הטעמים ולתחושות שמקבלים כששותים אותו לעומת מה שמקבלים בברבן בינוני, שלא לדבר על ברבן טוב ועוד יותר שלא לדבר על ברבן מעולה.

omef

New member
באמת?

ובכן, הבה נעשה השוואות. אתן לך רשימה של ליקרים ונראה האם אולי אחד מהם הינו בעל טעמים ועומק כמו של, נגיד, הבן היל לבן. או ג'ים בים לבן, ואף יותר.

1. שרטרז.
2. בנדיקטין.
3. פרנט ברנקה.
4. סנטה.

מה אתה אומר? יכול להיות שהמורכבות של שרטרז עולה על זו של אחד הברבנים שהזכרתי?

ועוד משהו - לכנות דעתו של אדם שטות/טעות/שקר זה קצת מטופש לא? גם די גס רוח.

down under

New member
לא יעזור, לכנות בכוונה תחילה

(הרי זה לא התפלק לך) את כל משפחת הברברנים (וגם הויסקי טנסי, שדה פקטו זה גם ברבן) כליקר תירס או ליקר תירס עם מייפל זה לא בדיוק שיא העידון וגם אובייקטיבית
זה לא נכון (קודם כל פר סה עובדתית זה לא ליקר. ליקר הרי זה אלכוהול טהור בזיקוק רציף שלא שומר על טעמי התזקיק ואח"כ משרים בו לכמה שבועות עד חודשים קצרים את
הפרי/ירק/עשב שרוצים להכין ממנו ליקר).

כל המטרה היתה לזלזל בברבנים ו/או באלו ששותים אותם ואוהבים אותם.

ושתיתי את השרטרז (הירוק, היותר יקר) והן את הפרנה ברנקה, מצטער. אין להם עומק, גוף וארומה תחילתית וארומת סיום (אפטר טייסט) מורכבים כמו לברבנים.
אני עד היום שתיתי כ-10 ברבנים (וגם ויסקי טנסי) שונים שרובם המוחץ היו לי יותר מורכבים ומעניינים משני הליקרים מתוך הרשימה של 4 שרשמת.
לצערי טרם יצא לי לשתות את הבנדיקטין ואת הסנטה.

מצטער אם נפגעת מהטון של דברי, אבל זה בהחלט שקר לאמר על ברבן שהוא ליקר. אתה כברמן מאוד מוערך אמור לדעת זאת.
אז נכון, היה ברור לי שאתה לא התכוונת לכך באופן מילולי אלא זה היה סוג של הקנטה או ירידה על הברבנים. ברור.

omef

New member
לא יעזור לי?

זה נראה כאילו אני זקוק לעזרה? אם נראה שאני מתנצל על משהו, חלילה.

ליקר הוא לא אלכוהול טהור בזיקוק רציף, ויש עוד כמה אי דיוקים גדולים במה שרשמת. עיין ערך בתהליך הייצור של גרנד מריניה, סנטה, בנדיקטין ועוד ותראה עד כמה אתה רחוק.
דעתי אינה אובייקטיבית. זו מהותה של דעה. היא מבוססת מספיק לטעמי (תרתי משמע). אם היא לא נעימה לך, אתה מוזמן להתעלם.
אני נאלץ לפרוש מהשרשור הזה, עמכם הסליחה.
מסתבר שלהביע דעה בפורום הזה נהיה עניין מתיש שמצריך דיונים. ממש סלון באירופה של לפני 20 שנה.

down under

New member
אתה סותר את עצמך

ראשית, לא אני השתמשתי בביטוי על סנוביזם סלון אירופאי מלפני 20 שנה.
שנית, אם ליקר הוא כל כך טוב (נתת מספר דוגמאות כגון הבנדיקטין והשרטרז) אז מדוע השתמשת בביטוי ליקר תירס כלפי הברבנים והויסקי מטנסי?
הרי ברור שהשתמשת במלה ליקר לצורך זלזול ו/או הקנטה ו/או ירידה ו/או עקיצה על הברבנים (ויתכן שגם על חובביהם).
אז תחליט, ליקר זה טוב או רע?
ואם זה טוב המושג ליקר, מדוע השתמשת בו לתיאור הברבנים? כי שוב, ברור שלא התכוונת להחמיא להם.

down under

New member
והמינוח של "לא יעזור לך" היא

מתכוונת לאמר שזה לא מה שיעזור לך במעין ויכוח או מחלוקת כאן. לא, חלילה, שאתה זקוק לעזרה בתחומים אחרים,
התכוונתי למחלוקת/ויכוח שבתוך שרשור זה.

כשיש מחלוקת ו/או ויכוח האדם הסביר שמשתתף באותה מחלוקת מעוניין, מן הסתם, לצאת וידו על העליונה.
אז התכוונתי שטיעונך בתגובה הלפני קודמת לא יעזרו לך.

gabi a

New member
מה רע בתירס?

יש כמה ליקרי תירס שאני אעדיף על לא מעט סינגל מאלטים שטעמתי
ואני לא בטוח שלהגיד שהם חסרי גוף או טעם זה נכון - באופן אובייקטיבי וללא קשר לטעמי האישי, כמובן

omef

New member
טרם מצאתי אחד שכזה.

המוצר היחיד שהתחבב עלי עד מאוד מארץ הפסים והכוכבים הוא הג'ים בים הצהוב, למרות גופו הדליל.
דרך אגב, גם אני לא מקדש כל בקבוק שכתוב עליו סינגל מאלט, רחוק מזה. אבל בקבוצה הזו יש הרבה שאני אוהב.

foodnwine1

New member
נו ידידי, עוד נכונו לך הפתעות.

מניח שלא טעמת עוד הרבה ויסקים אמריקאים טובים...

ומה בעצם כן טעמת?

למעלה