חריגה של מדרגות

חריגה של מדרגות

שלום לכולם. הוספתי קומה ובניתי מדרגות המגיעות אליה. מסתבר שהמדרגות חורגות מהמותר. קיבלתי הודעה מהעיריה שעלי להסיר את המדרגות. למישהו יש רעיון כיצד ניתן בכל זאת להגיע לקומה השניה ללא מדרגות החורגות מקו הבית? אם אשתמש במדרגות ניידות (על גלגלים) האם עדיין זה נחשב לחריגה? אודה לכל תשובה.
 

שי ז.

New member
אז תפני אליה שתתקן את הטעות

ושתישא בהוצאות הנוספות. זו רשלנות שלה.
 
היא אומרת שאין מה לעשות

אלא להכניס את המדרגות לתחום הבית, ושלא יהיו מדרגות חיצוניות. פירושו שאני צריכה לוותר על חלק מהסלון לטובת המדרגות. חשבתי שאולי יהיה כאן למישהו פתרון יותר יצירתי.
 

רשר

Well-known member
מנהל
נסי לבקש חריגה מהעיריה

אבל קודם נסי לקבל מהשכנים הסכמה בכתב לענין. ולאדריכלית אין כל תירוץ שיתפוס על פי כל אמת מידה מקצועית! היא היתה חייבת לפחות כלפי המזמין להדגיש שזו חריגה מקו בנין ולנסות להשיג מראש אישור מהשכנים והעיריה.
 

אלבה

New member
יש לך עילה לתבוע אותה

היא כנראה הבטיחה לך מדרגות חיצוניות שאף אדריכל לא היה יכול להבטיח, כדי לקבל את העבודה, אז עכשיו שהיא תפצה אותך.
 

R o n D

New member
המצב מסובך יותר ממה שנאמר כאן

השאלה היא עם החריגה היא מהתכניות שהוגשו או מקוי המתאר של התב"ע. במקרה ראשון ניתן להוציא למדרגות היתר בנייה כפי שהמליצו החברים כאן. במקרה השני זה סיפור מסובך ביותר. לראיון המדרגות המתקפלות, את באמת רוצה לעלות קומה מבחוץ ועוד על סולם מתקפל/נייד? לא נראה לי שזה בית החלומות שלכם כך שחבל בכלל להרחיב בנושא. כפתרון מקובל במקרים של דוחק במקום, יש פתרון של מדרגות סיפרליות שלוקחות מעט מאד שטח רצפה, כמטר מרובע אחד בלבד. הן מגיעות מוכנות מהמפעל וההרכבה במקום לוקחת כשעתיים שלוש. האדריכלית תגיד לכם איפה ניתן להשיג. בהצלחה.
 
למעלה