אני אענה ראשונה...../images/Emo98.gif
אחד הדברים שאני זוכרת כמשהו שאני ממש מתחרטת וחבל שלא עשיתי אחרת זה ששיכנעתי את בעלת החווה להחזיר סוסה לסוחר. הייתה לנו סוסה באורווה, ערביה טהורת גזע, אחת מהסוסות הפחות יפות שיצא לי לראות, סוסה שעברה איזה סוג של התעללות והייתה שרוטה לגמרי, לעשות לה לונג' לדוג' בלי אוכף פשוט היה מפחיד, להוביל אותה בחוץ בלי אוכף גם היה משימה בלתי אפשרית...אבל ברגע שהיו שמים עליה אוכף ורוכב היא פשוט הייתה נרגעת, זה היה מדהים, היא תמיד הייתה קצת לחוצה אבל אף פעם לא היו לה תגובות מסוכנות כשהיה עליה רוכב, אף פעם לא הייתה נבהלת, רצה או משהו כזה...אחד הדברים היותר כייפים היה לפתוח איתה בחוץ- היא הייתה טסה אבל לא הייתה שום בעיה לעצור אותה...טוב נסחפתי בזכרונות
לסוסה היו 4 גלגלים דפוקים, מלא בעיות רגליים, ובסופו של דבר העבודה בבי"ס הייתה סיוט בשבילה ובשביל המדריכים, אבל המקרה שגרם לי לומר שצריך למכור אותה קרה כשניסו להעלות אותה לטריילר, היא דחפה את המדריכה הצידה, המריכה נפלה והסוסה פגעה לה בראש עם הרגל האחורית ושלחה אותה למיון...אחרי המקרה הזה האמון שלי בסוסה התערער, חשבתי שסוסה כזאת לא צריכה להיות בקרבת ילדים...לחצתי ובסוף היא הוחזרה לסוחר...אחרי חצי שנה הסוסה מתה אצלו בתנאים מחפירים ואני משוכנעת שאם היא הייתה בחוה שלנו היא לא הייתה מתה, היינו עולים על זה שיש משהו, נשארים איתה בלילה ואם צריך היינו לוקחים אותה לבי"ח מה שהוא לא עשה... מאז יש לי המון רגשות אשמה, אני חושבת שבאיזשהו מקום זה קרה בגללי כי אני לחצתי. אם הייתה לי אפשרות אולי הייתי מנסה לשקם לה את הרגליים, לטפל בה ולהכניס אותה לשיעורים לילדים קטנים בהובלה ולתת לה לה לנוח קצת עם הרגליים...מה שלמדתי לא לעשות יותר זה לא לוותר על סוסים כ"כ מהר ולאחרונה עלתה המחשבה מחדש לנסות למכור את הטורוברד עם הרגישות יתר ולמרות שזה יותר קל למכור סוס וזהו החלטתי לנסות לעבוד איתו יותר, הוא כמעט ולא עובד בבי"ס ואני משתדלת לרכב עליו כל יום ולאט לאט הוא לומד...אולי עוד ייצא ממנו משהו.