חרוסת של יוצאי פרס

החתולית

New member
חרוסת של יוצאי פרס

סבתי עליה השלום היתה בת לעולים משירז ונהגה להכין חרוסת שעד היום אני מנסה לשחזר את טעמה, ללא הצלחה. האם יש למי מכן/ם מתכון מסורתי לחרוסת ?

פרויז1

New member
יש פה סבתה שירזית!!!

אחרת : חבל"ז על הבבל"ז.

gamari

New member
מזכרוני...

לצערי סבתי נפטרה לפני שנה.. ולא יצא לי הרב לשהות בחברתה כי 95 אחוז מחייה שהתה בשירז. אבל,,, מדי שנה כשהיינו מכינים חרוסת, נצטוויתי לעזור, ולמי שמכיר את אמא שלי, שירזית אמיתית מה שאני זוכר מבין המרכיבים.. תמרים בלי גרעינים, כמה שיותר מתוקים זה יותר טוב אגוזי פקאן + אגוזי מלך צימוקים צהובים וקצת שחורים לפעמים גם תאנים מיובשות היינו מכניסים פיסטוקים קלויים בלי מלח קצת קשיו קצת אגסים ותפוח עץ גרנד סמית' (לא הרבה כדי שלא יהיו דומיננטיים) והטעם העיקרי היה רימונים ששמרנו במקפיא מראש השנה.... כן, רימונים יין אדום מתוק מעט חומץ בן יין מעט סילאן או תמר הינדי אולי עוד מרכיבים ששכחתי ותבלינים זה בעיקר הל טחון, ג'ינג'ר, קינמון וצפורן ואם חסרה מתיקות אז דבש. היין קובע סמיכות ... הכל טוחנים לפי הרצון והצורך ויוצא מעדן............

פרויז1

New member
ניר !!!

נמנעתי מלנדב אותך, כי כבר לא נעים!
לחדשים : ניר עַ'מַרי הוא אדריכל תואר שני, איש אשכולות משכמו ומעלה, עם הרבה קבלות, מקור לגאוות אם ואב שגידלו בן כזה מוכשר!!! משפחתו של ניר מוּכֵּרת בקרב בני העדה הפרסית כאומנים ואמו אף ניהלה את מועדון התרבות הפרסי בבת ים - "עדן שירז". מאז שעזבה, התחום מתנהל בחובבנות, לא עקבי ו.. צ'י בֵּגַם? ניר! אני שמח בחברותנו.

gamari

New member
תואר שני ?

ראשון ובקושי... תואר זה רק תדפיס אותיות על נייר משובח. יש הרבה מעבר לכך. תודה על המחמאה

ritosh

New member
ושכחת חבושים.. באמת מעדן החרוסת הזו../images/Emo140.gif

JMac

New member
גם סבתא שלי שומרת רימונים מראש השנה

לחרוסת. היא טוחנת ערמה של דברים (שקדים, אגוזים, ציפורן ועוד כל מיני) ומוסיפה חומץ. וזה מוזר השהסבתא השירזית השנייה שלי עושה חרוסת אחרת (של טהרנים) כך נאמר לי.

ritosh

New member
מעניין מאוד. החמות שלי, אספהנית אסלית,כן

מוסיפה חבושים לחרוסת. מי מרים ת'כפפה ומביא מתכון לחרוסת טהרנית?
אמא שלי,(שאמא שלה נולדה באספהאן ו"עלתה" לטהרן בגיל 6) לא מוסיפה שום פרי לחרוסת.

shlomo10

New member
אין לי מתכון אבל מה שכן ברור

זה צריך לצאת חמוץ, כיאה לשירזים! ללקק את האצבעות!

gamari

New member
שירזים לא שמים חבושים בחרוסת

כי את החבושים אוכלים בסעודה כחורשט-א-בה עם מיץ רימונים (רוב-א-אנאר). אבל שוב. חרוסת זה עניין של מנהג ויש כאלה שמוסיפים מה שנראה להם או שאין להם את כל הפרודוקטים, ככה שזה נתון לשינוי. העיקר זה הבסיס של האאג'יל, יין אדום, תבלינים נכונים והרימונים עם הפירות.

niya

New member
אצלנו, אבא מכניס לחרוסת../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo152.gif

כל מה שזז (או, בעצם, לא זז
...) הוא מקפיר מבעוד מועד חתיכה של אבטיח, מכניס את כל הפירות, הפירות היבשים, האגוזים (ואם אמא היתה נונת לו הוא היה מכניס גם ירקות, כלומר סבזי
) עכשיו כשהוא חבר מן המניין בפורום אולי הוא יגיב להודעה הזו ויתן את המתכון שלו?

החתולית

New member
מה אגיד לכם ?

לא נשמע דומה אפילו לחרוסת של סבתי. תמרים מגולענים (אני קונה חפיסה מוכנה), תפוחי עץ חמוצים, פקאנים או אגוזי מלך (לא יודעת מה היא קנתה מאבו נג'אח בשוק מחנה יהודה) ויין אדום של קידוש. אלה החומרים שאני זוכרת אותה כותשת בעלי ומכתש לחרוסת, יום לפני ערב החג. כנראה שהחרוסת שלה היתה פחות מתוחכמת בגלל שגדלה בארץ :)

למעלה