חרדת נטישה?

alice8

New member
חרדת נטישה?

שלום, אימצתי לפני חודש (מתנו לחיות לחיות) גור בן 10 חודשים מעורב בין שארפיי לדוג דה בורדו. הכלב באופן כללי רגוע ושקט - בכלוב היה הכלב הכי שקט, לא נבח בכלל, וגם בבית שקט ולא נובח, עם ילדים ואנשים הוא מקסים וחברותי. אבל.... יש לו שני מצבים יוצאי דופן: 1. כשיוצאים לטייל הוא מושך מאוד. אני מניחה שבגלל שהוא מתרגש לצאת, ועוד לא סיימתי לאלף אותו (עובדת עם מכר כלבן בעניין הזה), ובאופן כללי הוא גם כלב חזק (גזע גדול). 2. כשאני יוצאת מן הבית והוא נשאר לבד או שאני יוצאת מטווח הראייה שלו. הוא לא מפסיק לנבוח ולהתרגש, ולועס רק את המשקופים שקרובים לדלת הכניסה. ההתרגשות הזו קורה גם כשנוסעים באוטו, למרות שזה קורה לא מעט, הוא עדיין לא התרגל. אולי גם כדאי לציין שעם הנביחות יש גם יללות של בכי. הנביחה היא באופן כללי די מסכנה, ולא דומה לנביחה כששומע מישהו בחדר מדרגות (אז היא יותר עמוקה). בקיצור, וסליחה על כל התיאור מקרה, מדובר כאן על חרדת נטישה? איזו טראומה מהבית הקודם שלו (הרביצו לו כשהביאו אותו לתנו לחיות לחיות, לפי מה שהם אמרו שם)? משהו אחר? תודה בכל מקרה

נשמע בהחלט כמו חרדת נטישה

וזה מצב שלא קל להתמודד איתו. חשוב שתתחילי לעבוד עם מטפל התנהגותי מוקדם ככל האפשר כדי שלא תעשי דברים שיכולים להחמיר את הבעיה. אני מקוה שיואב יכנס ויענה את דעתו בקרוב.

בוקר טוב

אכן נשמע כמו חרדה. תנסי למצוא לו מקום מתוחם בתוך הבית שיהיה יותר קטן ויותר בטוח עבורו. בקשי מהמכר / כלבן שאת מתרגלת איתו שיסביר לך על נושא החרדות אצל כלבים ותנסו ליפתור את העניין בבית. קשה מאוד / בלתי אפשרי לפתור בעיות של חרדה דרך האינטרנט. כמובן שיכול להיות שהנזקים נובעים מסיבה אחרת (שיעמום למשל) אבל בשביל זה צריך לראות את המקרה בעיניים ולאבחן במקום. לגבי המשיכות הייתי ממליץ לך לעבוד עם הלטי. האם באוטו הוא מקיא? שאת כותבת שברכב הוא לחוץ , למה הכוונה ? יואב גורן

alice8

New member
../images/Emo73.gif ב"לחוץ" הכוונה היא....

שהוא עובר מחלון אחד לחלון השני של המושב האחורי בלי להרגע, ומיילל תוך כדי. עובר הרבה מאוד זמן (בעצם זה לא מספיק לקרות בנסיעה קצרה של 20 דקות למשל)עד שהוא מוכן להתיישב באוטו, וגם אז זה לא מחזיק הרבה... הוא לא מקיא, ולא בורח לו צרכים - בעניין הצרכים הוא מאאווד מחונך, ולא פספס חוץ מפעם אחת ביום אחרי שאימצתי אותו (אולי דבר טוב אחד שעשה מי שהיה טיפש מספיק כדי לזרוק אותו). למה התכוונת ב"להשתמש בהלטי"? לגבי לסגור אותו בחלל קטן יותר - כל החלל שלו זו דירת 3.5 חדרים, שהוא נמצא בה עד שאני חוזרת. כואב לי להגביל אותו אפילו יותר מזה (רגשות אשם על חוסר במרפסת
)

ella100

New member
אליס

זה הלטי http://www.companyofanimals.co.uk/halti.php גלגל עד למטה,זה יותר ברור. חשוב שאיש מקצוע יתאים(יש גדלים שונים) חשוב שיהיה מקורי-הזיופים מכאיבים לכלב.עולים זהה. חשוב שאיש מקצוע ידריך כיצד להשתמש-כדי שתפיקי את מלוא התועלת. ראיתי כבר שמישהו מסביר בפורום כלבים ששמים את ההלטי בפה של הכלב-כמו לסוסים. שזה ממש אבל ממש מוזר.כי ישנם כלבים שאם זה מגיע לפה שלהם-יפרקו את זה בשניות. זה ממש קסם.לא תאמיני איך הסתדרת בלי זה.זה הומצא על ידי וטרינר בשם רוג'ר מוגפורד לטובת הכלבים ובעליהם. ורוצה לאמר לך: לדעתי,את לא יכולה להעזר בכלבן מכר. סביר להניח שהוא עבד או עובד עם כלבים,בשיטה מאד מסויימת שמתאימה לכלבים ולמטרות אליהן הוא אמור להגיע. זה לא תמיד מתאים לכלבי בית. פגישת הכרות עם מומחה להתנהגות כלבים/מאלף-אמורה להיות לצורך הכרות,איבחון ראשוני וללא תשלום. מרגישים טוב,הכלב מגיב יפה לאיש המקצוע התרשמת,הבנת אמר לך מה דעתו איך וכמה- את רשאית להחליט להמשיך איתו או להתרשם ממישהו אחר. את יכולה לבקש המלצות,לפי איזור מגורייך או לטייל באתרים של מאלפים. אבל תבחרי משהו שמתאים ולא בגלל שהוא מכר. זה לא תמיד נכון.

alice8

New member
../images/Emo203.gif

תודה על הבעת הדעה. ואני אשקול את ההלטי - האתר נראה מאוד מעניין. לגבי לקיחת מאלף מסודר, אולי יש משהו במה שאת אומרת, אבל אני צריכה עוד לחשוב על זה. בכל מקרה, יש לך (או למישהו אחר) המלצה על מאלף באזור הצפון?

למעלה