חרדת נטישה

חרדת נטישה

לכלב שלי יש חרדות נטישה, אי אפשר לעזבו לבד בבית, גם לא לזמן קצר.
וטרינר הציע כדורים.
מהן תופעות הלוואי של הכדורים והאם ניתן לתת אותם לכל כלב, גם כזה שרגיש לחלק מהחומרים?
איך אפשר לעזור לו ולנו לקראת פסח הקרב (לא עם מאלף)?

שנייה לפני שדוחפים תרופות

איך איבחנו חרדת נטישה? ייתכן שזה אכן מקרה של חרדת נטישה,
אבל בהרבה מקרים האבחון של חרדת נטישה הוא שגוי והפתרון הוא אחר לגמרי...
הנה מאמר שמדגיש את חשיבות האבחון ההתנהגותי בפתרון בעיות התנהגות:
http://www.ayalanaor.com/Articles/evaluation.aspx.html

אני מציעה אם יש אפשרות כצעד ראשון לצלם מה הכלב עושה כשאתם לא בבית (אפשר עם מצלמת אינטרנט) ומשם לפנות למטפל התנהגותי מומלץ.
אכן יש גם טיפול תרופתי יעיל במקרים של חרדות נטישה אבל אם האבחון של חרדת נטישה הוא שגוי התרופות כמובן לא יועילו...

חרדת נטישה

מאחר ומדובר במחלה התנהגותית, הפתרון הוא דרך פתרון התנהגותי. טיפול תרופתי יכול להיות טיפול משלים. לעיתים טיפול כזה מקל על הסימנים, לעיתים הוא מאיץ ומייעל את הטיפול ההתנהגותי. לעולם הוא לא יחליף אותו.
צריך לזכור שהטיפול בכלב כולל טיפול בדרך ההתייחסות שלכם אליו, ודורש מכם הבנה של מהצריך לעשות אחרת.

לגבי הכדורי - לא ציינת אלו כדורים מציעים לך, כך שקשה לענות. בגדול - אם כלב רגיש לחומר מסויים כמובן שאין לתת לו אותו. כמו ששרלוק הולמס אומר - זה אלמנטרי

תודה על התגובות

ההסברים עזרו לי להבין יותר.

אנחנו הבעלים השניים של הכלב, והוא מאוד רגוע ונוח כשאנחנו בבית. לעומת זאת, כשהשארנו אותו לבד בבית מצאנו כלים שבורים, משקוף שהוא הצליח לפרק וכו', הוא בוכה ומיילל, ורץ כל הזמן לחלון בניסיון להגיע אלינו, ולא נרגע, ואז הוא מתחיל לפרק את הבית כנראה בניסיון לצאת אלינו. כשהוא רק שומע התנהגות בטרם יציאה הוא כבר נמצא ליד הדלת מוכן ומזומן, גם אם ישן בחדר אחר רגוע לחלוטין קודם.

לי זה נשמע כמו חרדות נטישה, האם אני צודקת?

למעלה