חרדת נטישה

sarit4

New member
חרדת נטישה ../images/Emo5.gif

מהם הדרכים להתגבר על חרדת נטישה ? אני סובלת המון מחרדות נטישה. עד כדי חלומות ביעותים בלילה על כך שבעלי עוזב את הבית... (גם בתור ילדה ומתבגרת סבלתי רבות מחרדות נטישה. כיום אני כבר בת 34) כיצד מתגברים על כך ?

גרא.

New member
sarit4,חרדת נטישה, היא תחושה..

של אדם,שלמרות שלא ניטש ממש, חי בחרדה מתמדת פן ינטשו אותו.ביסוד חרדת הנטישה, אפשר למצוא איזשהוא אירוע טראומטי בילדות או בינקות,נטישה אמיתית מות ההורים, התרחקות זמנית מהבית,לעיתים גם התעללות מינית בילדות.אבל עפ"ר תחושת הנטישה נובעת מהמבנה הנפשי.לעיתים קרובות,מתגלית אצל הסובל מחרדת נטישה, איזה שהיא חולשה במערכת העצבים המרכזית, שמתבטאת במיוחד בבעיות עיכול.אדם כזה רגיש במידה מופרזת,נוטה לרגשנות ולדאגה.בבסיס האופי שלו מצוייה תחושה של חוסר ערך,של רגשות עקרים.עפ"ר זהו אדם תובעני מסוייג, נחרץ בדיעותיו, והוא מצפה שתמיד יטפלו בו, שיאהבו אותו בלי תנאי. רגישות הזו עלולה לגרום לו להגיב בעוצמה על כל תסכול, אם על ידי התנגדות אם על ידי תוקפנות,אן על ידי שלילה או נגטיביסטיות.אבל גם בתגובה הפוכה נכנעות יתר,קבלת מרות או התרפסות כלפי האדם האהוב.שרית, מה מאפיין אותך את רגשותייך את התנהגותך על רקע תאור הפרעת החרדה הזו, איני יכול לדעת ולכן איני יכול לתת לל רצפט מתאים.אין לי ספק שלבדך אינך יכולה להתגבר על החרדה הזו, גם אם את מודעת לה היטב.ולכן הדרך הנכונה היא לפנות להתייעצות עם פסיכיאטר.יתכן שהוא ימליץ על טיפול תרופתי בתרופות נוגדות חרדה,יחד עם טיפול משלים בפסיכוטראפיה.

sarit4

New member
גרא, קלעת בול. ../images/Emo9.gif הבעיה היא

שאיני מוכנה להיכנס כעת תחת תיוג של טיפול פסיכיאטרי. איני מוכנה ליטול תרופות פסיכיאטריות. ואיני מוכנה לטיםול בידי פסיכיאטר. כמובן שאין לי בעיה עם פסיכולוג. אך פסיכיאטר זו מבחינתי בעיה של תיוג שלילי שאיני מוכנה לשאת כרגע. תיארת את התופעה וחשתי שהינך מתאר אותי: רגישות מופרזת. רגשנות. דאגה. תובענות. נחרצות בדיעות. הצורך באהבה ללא תנאי (האם קיים דבר כזה ?) למה התכוונת בדבריך "רגשות עקרים" ? האם תוכל להמליץ עבורי על חומר קריאה בעניין ? (ועל פסיכולוג המתמחה בכך) ? האם יש שיטות תרפויטיות שתוכל להמליץ לי עליהן ? תודה

גרא.

New member
sarit4,אהבה ללא תנאי,אינה בנמצא,

אבל זהו אחד הצרכים הדומיננטיים אצל הסובל מחרדת נטישה,כשהתחושה שאי אפשר להענות לו, מגבירה בין היתר את חרדת הנטישה. רגשות עקרים, בדיוק כמו אשה, או גבר עקר, הו רגשות חסרי תוחלת, חסרי ערך..מרבית הספרות על חרדת נטישה,מתייחסת לילדים בגיל הרך,וחלקה מתמקדה בחרדת נטישה אצל בע"ח בעיקר כלבים,מן הסתם חומר שאינו מתאים לך.מאחר ואחת הסבות לחרדת נטישה בבגרות היא גם בגלל התעללות מינית בגיל הרך. כדאי לך לחפש בתחום הזה.להבנתי בחרדת נטישה יש לטפל יותר בסבות, ולא בסמפטום, כלומר הטיפול הוא בפסיכוטראפיה (טיפול שיחתי), או בפסיכואנליזה (דרך עבודה עם אסוציאסיות חופשיות)..לגבי פסיכולוג ספציפי,תלוי באזור מגורייך.אבל הצעתי לך לחפש פסיכולוג קליני מומחה באחד משני התחום האלה..ואת זה כמובן יש צורך לברר כשאת מקבלת נניח מקופ"ח רשימת שמות. אגב, בכל קופות החולים, יש השתתפות של הקופה במספר טיפולים בין 10-60 .במקרה כזה, התשלום למבוטח הוא רק 160 ש"ח, את השאר משלימה הקופה.

למעלה