חרדת מעמקים

חרדת מעמקים

האם אתם חושבים שיש קשר בין חרדת מעמקים (הידועה בשם פחד גבהים) לבין OCD ? כי התופעה נגרמת בעיקר בגלל מחשבות כפייתיות על הגובה שנמצאים בו ועל מה שיש מתחתיו. האם יש דרך לרפא את זה?

חנה-2001

New member
שלום לך!

גם לי יש קצת פחד גבהים, אבל לא נראה לי שאו.סי.די נובע מזה.זה משהו אחר לדעתי. אני עדיין חולה במחלה הזאת ועוד לא הצלחתי להרפא ממנה.אני מטפלת בזה בעזרת כדורים, עכשיו פריזמה (מקווה שזה יעזור, למרות שאני כמעט ולא אופטימית כי ניסיתי כבר כל מיני וזה לא עזר או שהיו תופעות לוואי).אני מאחלת לך הרבה בריאות ואת יכולה לכתוב לי ואני אכתוב לך גם בחזרה, זה הרבה יותר קל לשוחח או להתכתב עם מישהו שמבין אותך. ביי ביי, חנה

שלום ../images/Emo24.gif

תודה על תגובתך המהירה! אני לא חושבת ש OCD נובע מחרדת מעמקים, אלא להפך. יש לי הרגשה שהחרדה היא הפרעה-בת של OCD. כאשר הייתי במצב בו לא יכולתי כמעט לצאת מהבית (על כל קרקע שדרכתי עליה חשבתי כל הזמן מה יש מתחתיה ולא הייתי מסוגלת לצעוד) פניתי לטיפול פסיכולוגי "רגיל" שלא עזר, ואח"כ לטיפול התנהגותי שהצליח לגרום לי לעלות במדרגות עד קומה שביעית, ובמעלית עד קומה רביעית. אבל הטיפול היה קשה ולא הצלחתי להמשיך. מאז יש נסיגה ואני לא מתקרבת למעליות, לקניונים, ולא מסוגלת לעלות ברגל לקומה יותר גבוהה מקומה שלישית. לפעמים גם קומה שלישית אני לא מצליחה (תלוי כמה מדרגות יש). ושמתי לב שהדבר שמפריע לי זה המחשבות על הקרקע שאני דורכת עליה. אני לא מצליחה להפסיק לחשוב באיזה גובה אני נמצאת ומה יש מתחת לרצפה, וזה מה שמפריע לי ללכת. אז חשבתי שאולי תרופות של OCD שמדכאות מחשבות כפייתיות יעזרו לי. מאחלת לך הרבה בריאות ורגיעה, ושוב תודה.

חנה-2001

New member
ושוב אני-חנה

היי, מה שלומך בזמן האחרון? אני מאוד שמחה להתכתב איתך ומבחינתי נמשיך עם זה בכייף
. בת כמה את? ממתי את סובלת מזה? אני בת 22 וסובלת מזה מגיל 14-15 ועדיין לא הבראתי.

לחנה 2001. מגיע לך ../images/Emo24.gif

שלום לך חברה, אני תואר שני ויש לי תסמונת טוראט אנילא כל כך יודעת איך מגיבים על שאלו ת של OCD אבל יש לי גם כן פחד גבהים עוד מילדות מאז שהתופעה התחילה תמיד הייתי חושבת עוד רגע רעידת אדמה הייתי הולכת למשל במידרכה ומדמיינת איך ע וד רגע כל הבניינים נופלים עליי. ושאני ניבלעת בתוך האדמה? יש לי כמובן "טקסים" והתנהגות כפייתטות איומה זה ב א בגלים עולה ויורד,פעם יותר כפייתויות פעם פחות. למה מגיע לך חיבוק? כי אני שמתי לב ש את חדשה כאן וכבר עונה ועוזרת ז ממש חברותי ויפה מ צידך. כל הכבוד חנה. אניאקרא לך חנה´לה ושימלת השבת, מתאים אחות? לא כועסת ? פשוט לי את הדחף לשנות לאנשים שימות א זאם לא מקובל עלייך לביות חנה´לה ושימלת השבת רק תגידי לי. תרגישי טוב שבת שלום, ומי יתן ויצמוח פרחים בכל שביל שתיצעדי בו - אמן. ביי וקוראים לי מיקי דרך אגב.

חנה-2001

New member
תודה מיקי

תודה על קבלת הפנים החמה. מאוד קל לי לתקשר עם אנשים הסובלים מהמחלה שלי או ממחלה דומה, זה נותן לי להרגיש שאני לא לבד בתוך כל המחלה המעצבנת הזאת. מאוד אשמח אם נמשיך להתכתב עוד... תודה רבה לך ושבת שלום חנה.

חנה המקסימה שלי- ../images/Emo77.gif

תמיד נמשיך להתכתב כאן. יש אנשים שנולדו כוכבים, את אחת מהן אני בטוחה מרגישים את הטוב לב עלייך. שבת שלום מיקי- תואר שני

אני סובלת מזה עשר שנים

כשהייתי בערך בגילך לקחתי כדור "אקסטזי" ומאז התחילו החרדות, שנמשכות עד היום. לפני כן לא היתה לי חרדה, אהבתי לטוס ולעלות במעליות ולהסתובב בקניונים ולהיות במקומות גבוהים. הרגשתי כיף, כאילו אני עפה. כל הילדות והנעורים גרתי עם ההורים בקומה שישית. היום רק המחשבה על הקומה השישית משתקת אותי. מאז האקסטזי המקולל ההוא החיים שלי נהפכו לצל של עצמם. החלפתי עבודה בשביל להיות רק בבית (אני עובדת על המחשב מהבית), ונמנעת מלצאת. כשאין ברירה וחייבים לצאת אני מבררת מראש באיזה קומה זה, ואם זה גבוה אז מבטלת בתירוצים.

חור בגרוש אני תמיד מוכנה לעזור. ../images/Emo8.gif

קראתי את ההודעה שלך,רק תמיד אני פחדתי מכל המישפחה של הכדורים האלו טריפים אקסטזי וכל זה, אבל מאוחר מדיי להאשים את עצמך נכון? בחיים שלי לא נגעתי בכדורים האלו מלבד אלכוהול וסיגריות, שאת זה אני מאוד אוהבת. אגב, את הרבה בבית וגם כן אני אני לא עובדת בכלל. יש לך חברות וחברים לפחות? אולי אנחנו ניהייה חברות מעכשיו?וזה טוב כבר ברור. אבל אם תרצי אז אני שמכירה למשל את הפחד שלך ממקומות פתוחים וכאלו אני יכולה לטייל איתך איפה שרק תירצי. תתני לי תשובה נשמה מה את אומרת? וחלילה לא בקטע של רחמים אני גם כן סובלת ממשהו , אומנם לא כמוכם או סי די וזה יחסית קל לעומתי לי יש סינדרום טוראט. ואגב, ברוכה הבאה לפורום את חברה שלנו מעכשיו. תאמיני לי יש כאן אנשים מאוד מאוד טובים ותמיד מוכנים לעזור. אם תדפדפיבהודעות שלי קראו לי עצבות תואר שני, והייתי בשמשבר וכל כך עזרו לי כאן, שאין לי מילים איך להסביר או איך לומר תודה. אז סבבה אחותי אם תרצי נטייל בייחד נבלה בכייף. שבת שלום חברה- מיקי תואר שני נ.ב קוראים לי מיקי.ביי

תואר II ../images/Emo47.gif את מלכה

קראתי לאחור בפורום וראיתי את הודעותיך. יש לך נשמה יפה, ואת אישה גדולה ומדהימה. בדרך כלל נוכחות של אנשים אחרים לא עוזרת לי, חוץ מאבא שלי ואח שלי, ובכל מקרה תודה על הצעתך

חור ? בכל אופן.......

אנ יתמיד יהיה כאן לצידך למענך ובשבילך.גם אם לא יודעת מה שתיצטכי ממש כל דבר. תודה על המחמאות נשמה. לא אני לא מלכה זה אתם כאן האנשים הטובים אני רק מתאימה את עצמי לייחס שלכם.תמיד כשתצטכי משהו תדעי שתואר כלומר מיקי כאן תעזור לך גם ברגעים הכי קשים שלך. תרגישי טוב אחות יקרה. ואל תתני ליאוש "לתפוס" אותך אוהבת מיקי.

.אחת

New member
אני לא אשת מקצוע, ואני בהחלט

מציעה לך להתיעץ עם אחד. מה שעולה לי בראש - אולי טיפול משולב? תרופה שתטפל בחרדות במקביל לטיפול ההתנהגותי, כלומר משהו שיקל על תחושת הקושי והחרדה שאת חשה בזמן הטיפול ההתנהגותי. בכל אופן מה שאת מתארת נשמע לי כהפרעת חרדה, ולהפרעת חרדה יש טיפול. זה גם נשמע כמו משהו מאוד מגביל מה שיש לך, ממש לא כדאי להתקבע על זה לשארית החיים. במילים אחרות - גשי לאיש מקצוע (פסיכיאטר), ואל תשכחי לעדכן! אחת

למעלה