חרדת זרים

חרדת זרים

שלום לכולם אני חדש בעניין של הפורומים בכלל, ובפורום הזה בפרט. אני אב לילדה בת 3.5 חודשים. חמתי היתה רואה את ביתי בתדירות מאוד גבוהה. לפני כחודש חמתי נסעה לחו"ל למספר ימים, ומאז אנחנו בצרות. הילדה בוכה כל פעם שהיא רואה את חמתי, שלא לדבר על לא רוצה שחמתי תחזיק אותה... כבר נגמרו לנו התירוצים ("היא עייפה" "היא רעבה" "זה גאזים" וכו) ואנחנו מרגישים אי נעימות רבה. בימים האחרונים התופעה התרחבה לאנשים נוספים. אשמח לקבל את עצתכם.

אפרתש

New member
ברוך הבא ../images/Emo13.gif

אני לא יודעת מה ה"כללים" לגבי חרדת זרים, ובאיזה גיל זה "נורמלי". אבל - בתך מאד קטנה, ואני מציעה לך לצאת מנקודת ההנחה שמה שהיא עושה - זה מה שנורמלי ונכון עבורה. היא לא רוצה על הידיים של זרים? אל תתנו אותה לזרים. ואתה בכלל לא צריך להתנצל בפני אף אחד. תגידו שהילדה לא מוכנה להיות עם מישהו שהוא לא אבא או אמא. וזהו. היא תגדל, תרכוש בטחון, ותסכים יותר ויותר ללכת גם לאחרים. אני מבטיחה לך. אתם יכולים לנסות לעזור להתקרב. למשל - הילדה על הידיים שלך, וחמותך יושבת ליד ושרה לה שיר. ככל שהילדה תגדל, זה יהיה יותר קל, כי עד כמה שזכור לי - בגיל שלושה וחצי חודשים לילדות שלי לא הזיז אם שרו להן...

נעה גל

New member
למה לא להגיד את האמת?

זה שלב בהתפתחות והוא עובר (הוא לא קיים אצל כל הילדים בגילאים האלה, אבל זו תופעה נפוצה למדי). גם הבת שלי היתה בוכה למראה סבים סבתות וכל דיכפין שהיו נעמדים לה מול הפנים (החל מגיל שלושה חודשים). אז כל עוד התופעה היתה בקשנו מסבים והסבתות ואנשים אחרים לא להתקרב כך, אלא רק בתיווך שלנו. התיווך שלנו לא עזר אבל התופעה חלפה מעצמה והבת שלי מטורפת על הסבים שלה. אגב, אין קשר לנסיעה לחו"ל של חמותך. סביר להניח שזה היה קורה גם בלי הנסיעה.

לאה_מ

New member
מסכימה עם נעה ואפרת

וחשוב מאד שאתם (וגם חמותך) לא תרגישו אי נעימות. בסך הכל מדובר בתופעה רגילה ונורמלית. זה לא אומר שום דבר לגבי מערכת היחסים העתידית שתהיה לבתך עם סבתא שלה, במיוחד אם המדובר בסבתא אוהבת ומשקיענית. כדאי לכבד את הרצון שלה להיות יותר איתכם בתקופה הזו. הסבים יכולים להסתפק כרגע בצפיה יותר ממרחק. כאשר היא תרגיש בטוחה (אולי אחרי כמה שעות של ביקור) היא תחייך אליהם ותיגש אליהם בשמחה.

maya100

New member
אולי זו לא חרדת זרים אלא

צורך להיות אתכם לבד? לא ציינת האם היא ילדה יחידה אבל יתכן שהיא מרגישה שכאשר יש אנשים נוספים (ובוודאי סבא או סבתא) היא מקבלת פחות תשומת לב מכם. מה תדירות הפגישות עם חמתך? אולי בזמן שהיא היתה בחו"ל בתך קיבלה אתכם "נטו" והיא מסרבת לוותר על זה. אתה מוזמן לענות ואז נוכל לחשוב יחד, כי אינני מכירה את ה"סיפור " המשפחתי ומה שהעלתי כאן הן השערות בלבד.

עוד נתונים...

דבר ראשון - תודה לכולכם על קבלת הפנים והתשובות. עוד נתונים: הילדה היא בת יחידה (בינתיים
) התופעה של "רק אבא או אמא" הפכה לבעיה של ממש. אישתי לפני חזרה חעבודה, והילדה צריכה להשאר עם מטפלת. אנחנו חוששים מאוד ליצור לילדה טראומה. תיכננו שבוע "חפיפה" בין אישתי והמטפלת, אבל החשש מתגבר...

אפרתש

New member
אכן תקופה קשה

תמיד קשה להשאיר פתאום את הילד עם מישהו זר, ועוד כשהילדה מביעה את רצונה (או אי רצונה) בצורה כלכך ברורה. תנסו לעשות את התהליך הדרגתי - בהתחלה ביחד עם המטפלת, כשהילדה עם אמא והמטפלת ליד, משוחחת עם האמא. לאט לאט שהמטפלת תיכנס לתמונה. תושיט לילדה צעצוע, תעשה פרצופים. יש שתי גישות. האחת אומרת שכאשר הילדה נרגעת, המטפלת מתחילה לטפל בה ליד האמא. למשל - שלושתן יושבות על הרצפה ביחד ומשחקות. המטפלת מחליפה חיתול כשאמא ממש ליד. יש כאלה שאומרים שעדיף שהאמא תתרחק משדה הראיה. זה מה שאני עשיתי - הייתי בחדר אחר, בתי לא ידעה שאני שם. ככה שאני שמעתי שהכל בסדר, והייתי בהיכון אם תהיה בעיה. זה יכול לעזור לשקט הנפשי שלכם - קורה שילד בוכה כשההורים הולכים, ונרגע אחרי רגע. אם אתם בחדר ליד, אתם יכולים להיווכח שהמטפלת מצליחה להרגיע את הילדה. המון בהצלחה.

לאה_מ

New member
מסכימה עם אפרת

ורק להדגיש - האמון שלכם במטפלת חשוב מאד. הילדה מרגישה אותו. אם אתם סומכים על המטפלת ומרגישים שהיא תדע להסתדר עם הילדה - זה יחלחל גם לילדה ויקל עליה את ההסתגלות. וכמובן, גם לסמוך על היכולת של הילדה להסתדר עם המטפלת - לא פחות חשוב.

אבא אסא

New member
הי - בפסיכולגיה יש לזה שם:

התקשרות אמביוולנטית. אני מתאר לעצמי שכל ילד חווה את זה באישהו שלב של התקשרות לאדם קרוב, כאשר ההיעלמות שלו לתקופה והופעתו חזרה יוצר דיסוננס אצל הילד - הוא לא מבין מה קורה. ואם נדבר תכלס - זה אולי קצת מעליב את החמות אבל להסביר לה שככה זה תינוקות (וזה דווקא בגלל שהיא נקשרה לחמות כל כך) והדרכים שהוצעו נשמעות לי נהדרות. אולי להיפגש במקום טיפה הומה ואז קבוצת האנשים שהיא מכירה תהיה מצומצמת ואז היא תבוא? בכל מקרה - זה יסתדר.

נעה גל

New member
איזו הגזמה פראית - הילדה בת 3.5

חודשים! על איזה התקשרות אמביוולנטית מדובר כאן? עם הסבתא? נו, באמת!

למעלה