חרדת ביצוע?

splhcb

New member
חרדת ביצוע?

אני בן 33, נשוי 3 שנים. במהלך חיי חויתי מספר תקופות (בד"כ קצרות מאוד- פעמיים שלוש ברצף בכל פעם) של בעית זיקפה. בד"כ היא היתה יורדת לפני ניסיון החדירה, ולעתים היתה יורדת במהלך קיום יחסי המין. בד"כ היה מדובר בסדרה של שניים או שלושה אירועים שהיו מתרחשים פעם בחצי שנה. הבעיה היתה קיימת גם במהלך שנות נישואי. למרות זאת, יחסי המין ביננו טובים (גם לדברי אשתי). לאחרונה, אשתי ואני התחלנו לנסות להרות. בעקבות כך נוצר הצורך לתזמן יחסי מין למועד מדויק, והדבר כנראה גורם לי מתח רב, כי הבעיה חזרה, המצב החמיר והגעתי למצב בו אני זקוק לכ-3-4 נסיונות עד "ההצלחה". אני לא מעונין להשתמש בויאגרה, ואני גם חושש מאוד מהצורך לפנות למישהו בנושא. האם מדובר בחרדת ביצוע? מה אני יכול לנסות על מנת לפתור את הבעיה?

שרלולים לפי לוח זמנים מוכתב מראש...

שלומלום לך, אתה מתאר תופעה שחוזרת על עצמה מדי פעם לתקופה קצרה ובאמצע יש תקופה ארוכה שבה הבעיה איננה מופיעה. מה השוני בחייך בתקופות שזה קורה? לחץ בעבודה, מטח בבית? אשמח לקבל תשובה ממך על עניין זה וכך לתת לך תשובה שתואיל. לגביי ענייני פריון ובנושא זה יש לי נסיון עשיר כמה דברים לי אליך. ראשית זה טבעי שהצורך לקיים יחסי מין בזמן מסוים ולא ספונטנית מתי שבא יוצר לחץ מסוים, דבר שעלול לגורם לקושי בזיקפה. המנגנון פועל כך: לחץ גורם להפרשת אדרנאלין שמקפד את הזיקפה דבר שיוצר עוד יותר לחץ וחוזר חלילה. מה שאפשר לעשות זה ראשית לשחרר לחץ, אם אתם כבר צריכים לקיים יחסי מין, מה איכפת לכם גם להנות מזה? תעשו מזה חגיגה... נרות, בגדים ארוטיים, מוזיקת רקע וכו´. שנית תשקיעו קצת יותר באינטימיות בינכם דוקא בסיטואציה הזו... במקום להיכנס למיטה רק למטרת משגל שיוביל להריון, נסו להפוך את החוויה למשהו עדין ואינטימי בינכם, לא לרוץ ישר למשגל "נו עומד לך יופי... תכניס" אלא התעלסו בנעימים הזיקפה כך בוודאי תגיע יותר בקלות ובטוח שבהרבה יותר הנאה. בהצלחה לכם, שלומלום

jakes

New member
ומה עם כאלו לא נשואים?

לא לכולם יש את הפריבילגיה להיות עם אישה נשואה שמבינה אותם ונותנת להם זמן להגיע לכך לבד. מה עושה צעיר כמוני שאינו יכול לחכות לזמן המתאים עם מישהי איתה הוא יוצא בפעמים הראשונות וחייב "לספק את הסחורה" כבר בפגישה הראשונה אולם מרוב לחץ שום דבר לא מתרומם?

היכרות עם עצמי....

אנחנו בתרבות המערבית-מודרנית-מהירה התרגלנו לתת הגדרות לכל דבר ולקבוע הכללות על אוכלוסיות שלמות, יתכן וגם התפיסה הזו של: "לספק את הסחורה בפגישה הראשונה", לפי דבריך - היא אחת מאותן הגדרות או הכללות. אז ראשית ממליץ לך לשחרר את התפיסה הזו - היא לא נכונה, ומהבנתי אותך - אינה מתאימה לאישיות שלך. שנית, יחסי מין הם לא סחורה - אף אחד לא מספק אותה. שלישית, מי אמר שנשים, (וזה המקום לשמוע תגובות של נשים) צריכות סקס בפעם הראשונה, מההיכרות שלי עם נשים - לוקח לאישה קצת זמן להיפתח תרתי משמע, וגם אם היא רוצה חום ואהבה, לא בטוח שהיא רוצה זיקפה של עשרה אינצ´ למשך שעתיים, יכול להיות שהיא רוצה ליטוף ומגע רומנטי (ולא אירוטי).... ועכשיו מצידך - הפין הוא ברומטר, הוא נותן אינדיקציה לגבי כל מיני דברים, ויתכן ואתה צריך להכיר את עצמך קצת יותר טוב - מה איתך ?? יכול להיות שהפין שלך רוצה להתקרב מבחינה רגשית, להימשך, להרגיש רצוי, נאהב ורק אז יוכל לקום ולעמוד בקומה זקופה ולהרשות לעצמו לזחול במקומות חשוכים לחים ולא מוכרים.... שיהיה לך ערב נפלא.

10 דודי

New member
תרשה לי לכתוב , כי בא לי ../images/Emo13.gif

אפילו שזה לא ממש קשור לשאלתך ... ובכלל אם למישהוא לא מתאים מה שאכתוב , אז... סליחה , מתנצל מראש , ובבקשה שיעבור להודעה הבאה ...
אך כיוון שזה אינטרנט אני כותב ... אז ככה : כשיולדים ילד יש לדעת (וזה לא רעיונות שלי אלא ממקורות) בכדי שהילד יהיה עדין "בן אדם" ולא גס , צריך שקיום היחסים יהיו עם הרבה אהבה , בצניעות ולא בגסות במילים קצרות : לעשות אהבה ולא סקס גם כדאי שבעת קיום היחסים לא תהיה קיצוני חם מזג (בטח לא שיכור) או קיצוני קר מזג אלא ממוצע כמה שניתן - כי אז זה יכול להשפיע על הילד להיות גם קיצוני ככה גם חשוב שביום שלפני קיום היחסים לאכול נורמלי , לא המון ולא לרעוב , ולאכול אוכל טוב , לא "אוכל זבל" שבימינו יש כזה המון (הזרע נוצר מהאוכל) גם טוב לדעת שלפי ההלכה היהודית ילד שנולד מבלי שאימו טבלה במקוה - הוא נחשב "פגום" לכן כדאי שאם אשתך ממש לא מתאים לה ללכת פעם אחת לטבול כמה ימים אחרי שגמרה עם המחזור - אז שתלך לה לים התיכון , מבחינה הלכתית זה יכול להוות תחליף למקווה ... אם יש שאלות - בבקשה

לא בטוח שזו חרדת ביצוע

חרדת ביצוע היא דבר יותר קבוע, ואני לא מתרשמת ממה שכתבת כי אפשר להתחקות אחר איזה דפוס, לפחותלא עד הזמן האחרון. עכשיו כשהחלטתם להרות נראה כי אתה לא ממש בטוח או שלם עם ההחלטה והפין שלך מגיב אולי לתחושות הלא ממש מודעות שלך. אולי אתה חושש מלהיות הורה אולי אתהה חושש מאחריות אולי אתה חושש שלא תהיה הורה טוב מספיק, ואולי עוד כל מיני חששות הבאים לידי ביטוי בעובדה שהפין לא ממש משתף פעולה עם ההחלטה. אני מציעה שתשוחח על כך כם בת זוגך, תדבר ותפתח לללא חשש את כל אשר על ליבך, שמע מה היא אומרת על הדברים אולי גם היא לא ממש בטוחה או חוששת, ואני מקווה שכשהדברים יהיו על השולחן יקל לך. ואם לא תשתמש בשאר העצות שנתנו לך חברים בפורום או שתפנה לקבלת עזרה טיפולית בהצלחה.

הצלחה וכשלון ../images/Emo127.gif

אני לא חושב שהמטרה כרגע היא להגדיר את סיבת הכשל הזקפתי ממנו אתה סובל, דהיינו חרדת ביצוע כן או לא. אתה צריך להגדיר עבור עצמך אם אתה בכלל מעוניין לטפל בבעיה. הרושם שלי הוא שאתה קצת מתוסכל ומבולבל ומעוניין בסתימה, במקום טיפול שורש. מצד אחד אינך מעונין להשתמש בויאגרה, אבל מצד שני גם חושש מאוד מהצורך לפנות למישהו בנושא, כאשר ברור שזה מה שאתה צריך לנסות על מנת לפתור את הבעיה. מנסיוני, אני נתקל בבעיה דומה בזוגות רבים הנמצאים בתהליך פוריות, במהלכו הגבר זקוק להוכיח עצמו כאן, עכשיו ומיד. התופעה שכיחה. לעצם העניין, ויאגרה (ממנה אתה חושש) בהחלט עשוייה לסייע נקודתית להשיג זקפה ולהגיע ל"הצלחה" המיוחלת. אם אתה צעיר ובריא אין לך ממה לחשוש. בכל אופן זהו לא הפתרון הדפיניטיבי המומלץ, שלדעתי יכול לבוא בצורת טיפול זוגי לשיפור הזוגיות והתקשורת בינכם.

למעלה