חרדת בחינות

olivninja

New member
חרדת בחינות

אני סטודנטית שנה א', התחילה לי השבוע תקופת הבחינות ואני נתקפת בחרדה במהלך המבחנים. יש לציין שזו תופעה חדשה בשבילי, אני חווה התקפי חרדה, אבל מעולם לא בגלל מבחנים. הפסיכולוגית שלי המליצה על כדור אבל לא זכרה את שמו וקיוויתי שאולי מישהו כאן ידע על מה מדובר. היא אמרה שהכדור שימש בעבר למחלות לב, הוא מעט ומסדיר אותן. הוא לא בא לטפל בבעיות של דיכאון או חרדה, אלא רק בהיבטים הפיזיים שלהם. נשמע מוכר למישהו? תודה ולילה טוב, דפנה.

גרא.

New member
olivninja,בכדי לקבל כדורים נוגדי חרדה,עלייך

לפנות לרופא המשפחה.וודאי לא לקבל המלצה על כדור זה או אחר מגולשים בפורום.יחד עם זה כסטודנטית,עוד נכונו לך בחינות רבות,וחרדת הבצוע,חרדת הבחינות עלולה לחזור בל פעם.עדיף במקום כדורים,לחפש טיפול בגישה קוגנטיבית התנהגותית,אם אפשר אפילו בקליניקה הפסיכולוגית של האונ' בה את לומדת,שזה בעלות נמוכה יותר מהשוק.הטיפול יתן לך כלים מעשיים להתמודד עם חרדת הבחינות בל צורך להיות תלוייה בכדורים.

olivninja

New member
פניתי לרופאת

משפחה אבל היא לא ידעה על איזה כדור אני מדברת. היא רשמה לי לניטין אבל קצת הלחיצה אותי כי היא אמרה לי שזה כדור דיי חזק שלפעמים נותנים לחולים לפני ניתוחים , אז אני מעדיפה לא לקחת אותו. בכל הנוגע לטיפול קוגניטיבי, הייתי, ניסיתי ובסופו של דבר זה לא עזר. כבר עברתי תקופת בחינות אחת בשלום ועם מספר מינימלי של התקפי חדרה, שאף פעם לא היו בזמן המבחן עצמו. זו הפעם הראשונה שאני מקבלת התקף תוך כדי המבחן. אני מתארת לעצמי שזה לא קשור רק לחרדת מבחנים אלא לדברים אחרים בחיים שלי כרגע אבל אני רוצה לפתור את בעיית המבחנים מבחינה נקודתית, בתור התחלה. יש הצעות בכל זאת?

גרא.

New member
olivnvnja,מבחינה מקודתית בתור התחלה,לכי לקבל

חוות דעת,והמלצה לטיפול תרופתי אצל רופאה אחרת.לא בהכרח רופאת משפחה.

למעלה