חרדת אסלה..

חרדת אסלה..

מישהי מכירה? מה הטיפול? מה עשיתן? הבן שלי בן 3.5 וכבר כשנה גמול מפיפי גם בלילה. אבל קקי עושה בתחתונים. לא עוזרים ספרים, סיר, משחק עם בצק או פשוט להרפות ולא לדבר על זה. מכירות?

פלגיה

New member
זה מוכר מאוד

ההמלצה שראיתי היא ללכת בהדרגה. וזה בתנאי שהוא יודע להרגיש שהקקי מגיע, ויודע להודיע לפני. אם הוא לא מרגיש בכלל, ולא נראה שיש שליטה זו בעיה אחרת, וכדאי לפנות למרפא בעיסוק כדי לשלול קושי בוויסות תחושה. אם הוא כן מרגיש וכן מודיע ההדרגה היא: 1. להרגיל אותו לבקש חיתול כשהוא צריך קקי, ושיעשה בחיתול. 2. לשכנע אותו לעשות (בחיתול)- כשהוא נמצא בשירותים. 3. לעשות בחיתול כשהוא יושב, עם החיתול על האסלה. 4. את התוצרת מהחיתול - לזרוק לאסלה, ולתת לו להוריד את המים. 5. לחורר את החיתול, ולהלביש לו חיתול עם חור, כך שכשהוא יושב על האסלה, החיתול הוא רק בשביל ההרגשה הטובה שלו. בין השלבים - לתת לו זמן להתרגל לשינוי, ורק כשהוא נמצא בשלב בביטחה ובלי בעיה לעבור לשלב הבא. בהצלחה.

shlala1

New member
אתמול תאיר לראשונה עשתה קקי בשרותים

תאיר גמולה מפיפי כבר הרבה זמן, אבל קקי היא לא הייתה מוכנה בשום אופן לעשות בשרותים. היא הייתה מביאה לי טיטול כדי שאשים לה ואז היא הייתה הולכת לצד עושה, חוזרת ואני מורידה לה. בהתחלה אמרתי לעצמי שלבד היא תיפרד מהטיטול אבל ראיתי שזה לא בא מהכיוון שלה בכלל (ובגלל שהיא נכנסת לגן בעוד חודש חודשיים רציתי לגמול אותה מהטיטול) מה שעשיתי זה כמו שפלגיה הזכירה, היו כמה ימים שאחרי שהיא עשתה קקי בטיטול, היינו הולכות יחד לאסלה, ו"מורידות" את הקקי לשירותים והיא הייתה מורידה את המים ואומרת "ביי ביי" לקקי. אחרי כמה ימים היא ביקשה ממני לעשות בטיטול קקי ואמרתי לה שתנסה בשירותים. היא לא הסכימה ואמרה שאין לה. אחרי שעה או שעתיים היא באה אלי ואמרה לי שהיא רוצה לעשות קקי בשירותים. היא מאוד פחדה אבל עודדתי אותה והמשימה עברה בהצלחה. והיום היא ביקשה טיטול, אמרתי לה שלא צריך טיטול, ואחרי כמה דקות היא ביקשה לעשות בשירותים. אולי תנסי את אותו העיניין עם השלכת הקקי לשירותים (אמנם לא מטיטול אלא מהתחתונים) אולי יעבוד גם אצליך. בהצלחה לכם.

תודה כבר ניסיתי

בעיקרון- עכשיו אנחנו בשלב שהוא מודיע שיש קקי, הולכים לשירותים, הוא עושה בתחתונים ומשליך את הקקי לשירותים, אומר ביי ביי וכל התהליך.. אבל לשבת הוא לא מוכן... כבר ניסיתי לעשות מזה משחק או לשכנע אותו.. וכאמור גם להרפות ולא לומר כלום. שאלתי אותו ממה הוא פוחד והוא אמר שמפחד ליפול. מצד שני גם סיר הוא לא מוכן.. לא יודעת כבר מה לעשות. הוא שולט לגמרי..ואולי זה העניין..

פלגיה

New member
אז תמשיכו ככה בינתיים

ותיקנו סטוק של תחתונים זולים שיילכו מייד לפח.

לימיצ

New member
גם מתן מוכן רק בטיטול. ובעמידה....

לא משנה כמה אני מסיברה שיותר טוב לשבת, אפילו לא בשירותים, הוא לא מוכן. זה נראה לי מאמץ פי 100 בעמידה... גם ככה הוא סובל מעצירות, אוף עם ליבי זה הלך חלק חלק אבל אני יודעת שעם בנים זה יכול להיות סיפור...

למעלה