חרדי וחילונית - אופס

קליט

New member
שיחת, כל הכבוד ! . עשית את זה מעולה !

אני מסכים אתך, שיחת, היא חייבת לדבר איתו על הכל, מקסימום זה יעזור לה להפרד ממנו ביתר קלות . . כדי להפרד - היא צריכה סיבה לכך . כשהתמונה תהיה ברורה אז יקל לה להפרד - גם אם היא תצטרך יעוץ /מקצועי . מידע זה כוח . *מה שקורה אצל חסידים זה ככה ; *אם הבחור הוא בחור טוב ומתמיד - אז הוא גם ירצה להשתדך מהר . . וגם משפחתו כמובן . *אין מניעה לרוב הגדול של החסידים לקחת בת חרדית שההורים שלה חזרו בתשובה . *כדי לקחת חוזרת בתשובה או ספרדיה זה סביר במקרה ולא מצאת משהו מתאים יותר, וההוכחה לכך שהגעת לגיל 27 או משהו כזה, ואז אפשרי לקחת חוזרת בתשובה רצינית שהיא כבר כמה שנים בתשובה, ואם היא חסידה -הרי זה משובח . *החסידים יש להם אופי חם והם מתחברים עם כל אחד (ואחת . .), כל יהודי הוא יהלום . *מומלץ לבחורה שתבדוק בהקדם אם היא מתחברת ליהדות ולחסידות - של אותו בחור, המיעוט של החסידים - יותר קשה להתחבר אליהם, והם שייכים לפלג הקיצוני של ה"עידה החרדית" וכדומה . . הבחורה אמורה להתחבר ל"אידיש" (לרוב) ול"פיאות הארוכים" (לרוב) . . *יתכן שהבחורה תבחר להשאר חילונית או דתית לאומית או חר"דלית . . *הסיכויים לא גדולים שהבחור יעזור את החממה שלו ואת המשפחה שלו . . יתכן שכן . *זה נשמע סיפור בדיוני שאנחנו דוחפים את הבחורה למחוזות מוזרים . אולם, זה מה שידחוף את הבחורה לאחוז או להרפות . . *וכאן אני משנה כיון ; עדיף ונחוץ כאן שהבחורה תקח שיחות יעוץ כדי שתהיה לה את הכוח ואת העוז -לחתוך- בלב שלם, אולי זה עדיף ? . . . חשוב שתגיע ביחד עם היועץ למסקנה אם לחתוך ומתי . *כי מדובר ב"התאהבות" רצינית, ונחוץ לבחורה להתיעץ, ובהקדם, כדי שיהיה לך כוח להתנתק, וכדי שהיא תגיע למסקנה הנכונה . בהצלחה !

KillerGirl21

New member
ראשית כל תודה!

תודה על ההסבר על החסידים...אתה חסיד?!?!!?!?! אני אשכנזיה אבל אני באה מבית חילוני למהדרין. הוא לא מהעדה החרדית או משהו כזה.
אני אמורה להתחבר לאידיש? (נשמע מצחיק) נו שויין , אני יודעת גרמנית... פאות? לא... וגם אין לו. הוא הוריד.
שיחת ייעוץ? טוב אולי, האמת שזו פעם ראשונה שאני משתפת מעבר לבן אדם אחד בסיפור. הבן אדם האדם היחיד שיודע זו חברה שלי והיא נגד כל זה (והיא לא יודעת שחזרנו, הייתה לנו הפסקה של 3 שבועות בערך).

לא הצלחתי להבין אם אתה בעד הסיפור הזה או נגד.
או שכמו כולם, לחשוב טוב על התהליך, האם אני מוכנה לחזור בתשובה והאם זה מתאים באמת... ורק אז על הכיוון הרציני או שלא מתאים - לחתוך.

תודה רבה,
בהצלחה בכל גם לך.

אגב,כל הסיפור הזה קצת התפתח מאז שכתבתי לכם והוא התחיל לדבר על כיוון שבו אני חוזרת בתשובה, והוא מאוד משתדל שלא לבקש את זה כי הוא טוען שלא חוזרים בתשובה בעקבות אהבה לאדם אחר.

קליט

New member
אם הוא הוריד את ה"פיאות" אז הוא לא בדיוק חסיד

וכנראה גם המשפחה שלו בקושי חסידים , הוא לא יקשה עלייך במיוחד, יתכן שתחזירי אותו בתשובה בעוד כמה שנים . . :) יש יותר סיכויים שכן תסתדרו יחד, והוא יהיה מוכן למשל ; שהילדים שלו -לא ילמדו בחיידר/בית ספר לבנות - חסידי, אלא בבית ספר חרדי רגיל, או אפילו ב"חינוך העצמאי" שעושים שם בגרות . ממש לא מדובר בסיפור כבד מדי, יש יותר סיכויים שתמצאי את עצמך באותה דיעה כמו שלו . *אני בדיעה שתמשיכי לבדוק את הענין, תבדקי אם את מתחברת ליהדות, יש אירגון מעולה לקירוב ושמו "ערכים", הם עושים סדנאות יהדות /לאקדמאים - של כמה ימים, אחרי שתשתתפי בסדנא כזאת תהיי הרבה יותר חכמה . . נראה שאת מאוהבת, ולחתוך עכשיו זה קשה מאוד או אפילו בלתי אפשרי, גם אם תיפני עכשיו ליעוץ -קשה לי להאמין שתגיעי למסקנה - לחתוך, כי את לא תהיי מוכנה לזה . חותכים אהבה רק מתי שחייבים . *את לא חייבת לפנות ליעוץ מקצועי אלא בשעת קושי, תמיד כדאי וחשוב להתיעץ עם אנשים חכמים /שאת מכירה . אם כבר יעוץ מקצועי זה אחרי שתשתתפי בסדנא כזאת ואת יודעת את אשר לפנייך . *אני מכיר את החסידים מקרוב . *אני מנסה לייעץ לך מכל הלב . *יש פה משהו שיכול להקל עלייך את המסע . לדעתי ולדברייך, את מקבלת בחור טוב, החינוך אצל החרדים הוא טוב/מעולה, אין חינוך לאגו מנופח, מחנכים לאהבת ישראל ולאהבת חסד, לענוה, לחביבות, ולהנהגה של "לפנים משורת הדין", ככה שאם היהדות תיראה לך אז את יודעת שאת מקבלת בחור עם לב טוב שיהיה לך כיף לחיות איתו, בנוסף לאיכות הנ"ל שיש לחרדים בכלל ולחסידים בפרט - יש חינוך לשיפור המידות, ויש חרדים שלוקחים זאת ברצינות ומשפרים את תכונותיהם, ובכלל יש אצל החסידים "עידות" שמתאפינות בטוב לב (ובתום לב), והנהגה של רכות וחביבות . *בתור חרדי, החרדים הם אנשים רגילים בס"ה (כולנו דומים בס"ה) את לא אמורה לחשוש מהתהליך, אם את תתחברי ליהדות - תלכי איתו, אם לא - אז לא נראה כ"כ שיש לכם עתיד . . בהצלחה !

אין שמחה כהתרת הספקות.

בתקווה שתעשי את הנכון והטוב.

תעדכני אותנו..

יום טוב:)

קליט

New member
זה קשה מנשוא להתנתק מאהבה

תנסי את "רטורנו" , הם עוזרים לאנשים להגמל מהתמכרויות בשיטה מצליחה ויחודית . בהצלחה !

אווצצצ'..אופסס אמיתי...

אני בניגוד לאחרים פה,
דעתי די נחרצת שאין סיכוי אמיתי לקשר כזה!

העולם החרדי והעולם החילוני הם שתי עולמות מאוד מאוד מאוד שונים...!
שלדעתי א"א לחיות בזוגיות בריאה ויציבה שיש.. ויהיו כ"כ הרבה חילוקי דעות,הבדלי השקפות ואורח חיים.

אני תמיד אומרת שיש כ"כ שוני בין בני אדם ..וזה גם כך קשה לנהל זוגיות בריאה,
שאני מחפשת שבן זוגי יהיה כמה שיותר דומה לי מבחינת השקפה,סגנון משפחה ומנטליות.

לדעתי אתם צריכים לדבר עלזה בגילוי לב,
כי זה נשמע שאתם מטמינים את הראש באספלט..ובמיוחד הוא.

קל לדחות את השיחה הזו...כי התשובה ברורה מאליו.
אבל ככל שעובר הזמן זלא יהיה קל יותר.

ו..עם כל הכבוד גם אם תחזרי בתשובה,אני בספק גדול מאוד מאוד שמשפחה חסידית תכיר בך..
הוא יודע טוב מאוד שיש מלחמות שעדיף לא להלחם בהם.

ואם הוא מתכוון ללכת לצד שלך..זה כבר תלוי בו.

לסיכום,
עם כל הכאב והחיבור הייתי מסתכלת לתווך הארוך ומסתכלת למציאות בעיניים והייתי מוותרת...

שיהיה בהצלחה!

עם כמה שפחות כאבי לב...

למעלה