בשביל לצאת מהרדיפה העצמית.. שאנחנו כל הזמן לא בסדר.. כי אסור ואסור ואסור ואסור.. כדאי מאד לקרוא את הספר בגן האמונה של הרב שלום הרוש.. וגם את הספר תם וחכם.. פשוט חזק ביותרררררררררררררררררררררררררררר...
למה אנשי הכח לא גורמים לכולנו פשוט לשבת ולדבר.. למה צריך לעשות שמיניות באויר בשביל לתקשר.. למה כל אחד בשלו עם הראש בקיר.. למה קשה לנו כל כך לוותר על האמת שלנו.. למה קשה לנו לכבד ולהפתח.. למה כיש לנו בעיה עם מישהו.. אנחנו מדברים עליו ולא איתו.. מה יש לנו.. ממה אנחנו מפחדים.. וכי בן אדם עם זקן ופאות ושטריימל ולא יודע מה.. מה הוא לא מרגיש.. מה הוא עד כדי כך אנוכי.. מה אין לו רחמנות.. מה באמת הוא לא רוצה לעזור.. אולי הוא מפחד.. אולי הוא לא יודע איך להתמודד עם הפתיחות הרבה.. (הטובה והלא כל כך טובה..) אולי הוא מודע שהבעיה היא אצלו.. ופשוט מאד קשה לו לצאת מהעולם שלו.. אולי בתוך תוכו הוא מנותק.. בגלל שכולם כבר מנותקים.. אולי הוא לא רוצה להיות שונה מהחברה שלו.. שפתאום הוא יהיה פתוח ולא יודע מה.. למה לא להבין ולהרגיש את זה.. מה זה כל כך מסובך.. למה לעשות ענין שעוד יותר גורם לריחוק.. במקום להרגיש את הכלא של האדם השני.. (כל אחד והכלא שלו..) אולי ההרגל רוצה לשכנע ולסבן את כולם.. שאין מה לעשות כי זאת זאת זאת המציאות.. אולי ניהיה יותר חכמים מהחכמה עצמה.. אולי הפתרון הוא בלב.. ולא בשכל.. אולי ואולי ואולי.. אבל מתי יגמר האולי הזה.. כשלכולם זה באמת באמת יפריע.. אז לאט לאט יגמר האולי הזה.. אבל לכולנו יש את הבעיות בכלא שלנו.. ולכן קשה לנו לבדוק את הבעיות של בכלא האחר.. זאת אומרת אנחנו בגלות.. ופשוט מאד צריך לצאת מהכלא.. איך.. פשוט צריך לדבר עם זה שהכניס אותנו לכלא.. כי אין עוד מלבדו.. אבל היצר הרע.. לא יוותר לנו מהר.. כי אנחנו חכמים ונבונים ומשכילים כו` כו` כו` כו`.. הבעיה לא אצלנו.. אלא אצל זה שלא נוהג כמותינו.. הוא המוזר לא אנחנו.. הוא מתלבש ומתנהג שונה לא אנחנו.. הוא והוא והוא.. נכון ונכון ונכון!!! אבל בסופו של דבר.. זה לא הוא.. אלא הם.. ואם זה הם מול הם.. אז למה הם לא גורמים להם לדבר.. כי יש יצר הרע! וזהו זה.. אבל היצר יכול לעבוד עליהם.. (על אלה שהם עם כיפה.. או בלי כיפה עם שטריימל או בלי שטריימל.. עם עגיל או בלי עגיל..) אבל עלי ועליך הם לא יכולים לעבוד.. אני ואת\ה נתקשר עם כולם.. ולא נפחד מהכלא שלנו.. ולא נפחד מהכלא שלהם.. נכון שבהתחלה יקרה מה שיקרה.. אבל הסוף יהיה שווה את זה שבעתיים.. כי לב ועוד לב.. זה לא שני לבבות.. אלא עולם מלאאאאאאאאאאאאאאאאא..
לדעתי הכל נובע מזה שלא משלבים אמונה עם תורה תורה עם אמונה.. תורה זה שכל.. ושכל זה חשוב.. אמונה זה שמחה.. ושמחה זה גם חשוב.. שכל בלי אמונה זה לא שכל.. שמחה בלי שכל זה לא שמחה.. ולפי זה לא צריך להיות חרדי בעל כורחי.. אשמח לקבל תגובות..
Hare Krishna Hare Krishna Krishna Krishna Hare Hare Hare Rama Hare הארי קרישנה, הארי קרישנה, קרישנה קרישנה, הארי הארי, הארי רמה, הארי רמה, רמה רמה, הארי הארי. לעילוי נשמת נחמן בן שמחה
לפחות אם גם היה לו מה להגיד.. כמו תמיד, שאין מה לומר מנסים לחזור על אותם מנטרות. אולי איזה תמים אחד יתפס בחכה.. תמיד מבחינתם שווה לנסות. מה שבטוח הוא משעשע.
אני מנסה להגיד כך.. לצערנו הרב והעצום.. שפשוט אין צער יותר גדול מזה.. היהדות התחלקה לשני זרמים עיקריים.. שגרמו לפרוד עצום בין כל עם ישראל.. הכל התחיל מזה שהגר"א יצא חוצץ כנגד החסידות.. (אני לא נכנס לסיבות אבל ברור שהגר"א ידע מה הוא עושה.. רק אחרי כמה דורות התברר שהגר"א שגה בזה..) כלומר היהדות התחלקה לדרך החסידים (אמונה-תפילה -שמחה- ענוה- במרכז) ודרך הליטאים (למוד התורה- מותר אסור- במרכז) במילים אחרות.. היהדות התפצלה לשניים.. שכל ולב.. הליטאים שמים במרכז את השכל.. החסידים שמים במרכז את הלב.. לשניהם כוונות טובות.. אבל המחלוקת הזו קרעה את כל עם ישראל.. גם את הליטאים.. (שחסר להם יותר לב) וגם את החסידים.. (שחסר להם יותר שכל) לכן העצה הגדולה והחשובה ביותר.. זה לא להתפעל מכל מיני אנשים.. שפשוט מאד הם פרימיטיבים.. והם ממשיכים להחזיק במחלוקת.. די לכל ההרס הזה.. אם חסידות חבד והליטאים היו מאוחדים.. בטוח במאה אחוז שכל החילונים היו חוזרים בתשובה.. (לפחות פי כמה וכמה ממה שהיום) כי היתה אחדות בעם ישראל.. וכולםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם רוצים אחדות... כי זה הכי כיף שבעולםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם.. לכן אין דבר כזה להיות ליטאי מבלי ללמוד חסידות.. וכן להיפך אין דבר כזה להיות חסיד מבלי ללמוד גמ'.. כלומר צריך בסה"כ לדעת איך לשלב בין השכל (גמ') לבין הלב (אמונה תפילה והעיקר שמחה) ורק על ידי זה לא יהיו חרדים שהם בעל כורחם.. כוון שכאשר טוב לאדם.. הוא לא שואל הרבה שאלות.. ומי מומחה יותר גדול מר' נחמן מברסלב.. שכל משנתו זה אמונה תפילה ושמחה.. ואין כבר צורך להאריך כל כך.. חוץ מזה מי שאין לו שכל.. שיתחזק באמונה אמיתית וזה יתן לו שכל.. חוץ מזה שאין דבר כזה אדם שאין לו שכל.. כי אדם שאין לו שכל.. פרושו של דבר שהוא כבר שכנע את עצמו.. שהוא לא מסוגל.. (יכול להיות שזה מה ששדרו לו..) כיום יש המון שעורי גמ' למתחילים של המתחילים.. ועם הזמן כל אחד יכול לראות שגם לו יש שכל.. נכון לא של משה רבינו.. אבל בסדר גם כך כולנו לא הכי חכמים שבעולם...
או שאתה מגיע מכוכב אחר או שחסר לך ידע בסיסי מה יש לכל אחד. המחלוקת הזאת מזמן רק לשם פוליטיקה והנה הראיה שהיום זה מסתדר אז החויזר קאן הולך להיפגש עם הגדוילים הליטאיים והם מסתדרים יופי. בכל אופן אין לי כוח להאריך אבל לא זו הבעיה שלנו.
נשמה תדבר.. נכון אנחנו רחוקים מאד.. אבל מה אני אשם בכך.. אם תדבר יכול להיות שיהיה קרבה.. גם אם אתה תשאר אתה.. ואני אני.. מה אתה רוצה שאני ירוץ אליך ואתה לא תעשה צעד..??